Bewijs: deze botlegers beïnvloeden ons vanuit het buitenland

  Weergaven 55,754

Nieuwsuur

6 maanden geleden

We hebben de Indonesische ambassade meerdere keren om een reactie gevraagd, maar zij hebben nog niet gereageerd.
---
Een zogeheten botleger verspreidt propaganda over West-Papoea op Twitter, Facebook, Instagram en NLposts. Het gaat om meer dan vierhonderd nepaccounts die op de sociale media berichten posten in het Nederlands, Duits, Engels en Indonesisch.
Volgens nepnieuwsdeskundige Burger zijn de bots het eerste zichtbare bewijs in ons land van gecoördineerde, politieke beïnvloeding vanuit het buitenland waarbij Nederlandstalige berichten worden ingezet. Minister Kajsa Ollongren waarschuwt al langer voor zulke campagnes op sociale mediaplatforms, maar noemde als voorbeeld slechts een Russische nepnieuwssite die desinformatie verspreidde over MH17.
Onderzoekscollectief Bellingcat vond vorig jaar ook al een soortgelijk Indonesisch botleger, dat voornamelijk berichten in het Engels en Indonesisch verspreidde. De nepaccounts werden verwijderd door de sociale mediaplatformen. Maar de nieuwe heimelijke beïnvloedingscampagne is door de techbedrijven niet gedetecteerd.
---
Dit is een reportage van: Rudy Bouma.
Lees ook ons nieuws-artikel:
bit.ly/3eWXzdA
Abonneer je op ons kanaal voor meer video's: nlposts.info
Volg ons ook op Instagram, Twitter, LinkedIn en Facebook voor dagelijkse verhalen.

#botleger #desinformatie #nepaccounts

Reacties
Nieuwsuur
Nieuwsuur 6 maanden geleden
Bedankt voor het kijken! Wil je op de hoogte blijven van onze verhalen? Vergeet je dan niet te abonneren. Hier kan je het nieuwsartikel bij dit verhaal nog lezen: bit.ly/3eWXzdA.
Dianne Brand - Electro Music & Info VJ
Dianne Brand - Electro Music & Info VJ 6 maanden geleden
COVID-19 Bio-warfare playlist: nlposts.info/chart/PLytShJLVzAfkuQqQB1SJoJtL1VafNVbQz.html Theodor Herzl NWO playlist: nlposts.info/chart/PLytShJLVzAfmh3lDuXxE-lw8UX7JHlx1P.html Trump QAnon Deception playlist: nlposts.info/chart/PLytShJLVzAfnToba-I0Ojwv3eUj4e26Gi.html Waarheidsvinding | Fact Finding playlist: nlposts.info/chart/PLytShJLVzAflFFw4Ur24iEGE4cnWVA3-b.html Ufology & Aliens playlist: nlposts.info/chart/PLytShJLVzAfl71lgo4UKalNk6gCahmIPF.html Sterkte ermee en nu snel het trollenleger inzetten om duimpjes te geven. Jullie zijn totaal gewetensloos inderdaad!
Jop jop
Jop jop Maand geleden
youtube werkt vooral door de comunity mensen te laten "flaggen" waardoor ze dit soort dingen vaak heel laat waarnemen
Fej Fej
Fej Fej Maand geleden
als ik een bot bet mag ik dan ook een reaactie plaatsen?
bebobism
bebobism Maand geleden
Euh en nou ? . . . het nederlandse leger mobiliseren en korte metten gaan maken met de misstanden ? Of blijven we lekker op een afstandje kijken naar zaken waar we eigenlijk niks mee te maken hebben. 🙄
Lightning Lance
Lightning Lance Maand geleden
Je kan hier wel achteraan gaan, maar ik ben toch bang dat je dan alleen bot vangt.
William Does Things
William Does Things 2 maanden geleden
Ik ben geen bot, hoe kom je daar bij? Ik doe mensen dingen zoals ademen en tabak op brood smeren. Doodgewone Nederlandse dingen
Frenk Spring in ‘t veld
Frenk Spring in ‘t veld 2 maanden geleden
Oke we moeten dus gewoon massaal van internet af en weer gaan kijken in het echt naar toespraken en dingen want binnekort weet je niet meer wat echt is, lekker dan.
Henry Sonder
Henry Sonder 2 maanden geleden
DISCLAIMER: HET VOLGENDE IS EEN PERSOONLIJKE ZICHTWIJZE VOORGEKOMEN UIT INFORMATIEVERWERKING ONDER INVLOED VAN FANTASIE. En toen kwam COVID-19… Beinvloeding vanuit het buitenland. De grootste communistische staat en de big tech, big pharma en de democraten in de Verenigde Staten hebben er belang bij. De mondkapjes moesten verkocht worden, die komen namelijk uit China. Iedereen moet een COVID-19 vaccin krijgen, vind de eigen overheid. Die overheid heeft een probleem, namelijk het betalen van de pensioenen. De belanghebbenden hebben de oplossing gevonden in Wuhan zogenaamd. Gezegd werd dat natuurlijk in de door de belanghebbende partijen opgekochte media, dat daar een virus vandaan kwam. En dat virus vormt dan een bedreiging voor de mensheid en die bedreiging kan dan zogenaamd worden tegengegaan door het dragen van mondkapjes, het betalen per creditkaart of bankpas in plaats van met geldmunten en geldbiljetten en een paar harde, zachte en domme lockdowns, waardoor funshoppen niet meer kan, en daarvoor in de plaats daarvan online wordt geshopt.
QuanDar
QuanDar 2 maanden geleden
Het wordt hoog tijd dat FaceBook en al die social media eruit gaan en iets nieuws ervoor in de plaats komt. Dit gaat alleen nog maar slechter worden.
MrJemoederopeenstokj
MrJemoederopeenstokj 3 maanden geleden
'Nee man is Antifa die d eboe; bedoendert!1'~ random FvDer
hans T
hans T 4 maanden geleden
7:01 because they are amateurs trying to make fast money.
Rose
Rose 2 maanden geleden
The people behind the fake photos: “Ah, good enough.” *click* 😁
Dirk Jan Dullemond
Dirk Jan Dullemond 4 maanden geleden
Zorgwekkende ontwikkeling. What you See is Not What You GET.....
Myro Zi
Myro Zi 4 maanden geleden
Dotan ?
Eelco Schaaf
Eelco Schaaf 5 maanden geleden
nlposts.info/past/g5zPrbfbbKB6mIk/video trump komt terug en de globalisten omgekochte ,mainmediavirus gaan vallen!
Alegon Bessole
Alegon Bessole 5 maanden geleden
Leuk dat dit zon ZML item is ...
Verdi Kulk
Verdi Kulk 5 maanden geleden
Maar niets over onze nationale trollen legers, die onder het mom van buitenlandse inmenging.......
Budget King
Budget King 5 maanden geleden
BOTS, BAM, BOEM
Ronald James
Ronald James 5 maanden geleden
Misschien eerst maar eens heel kritisch naar de abominabele verslaggeving in eigen land kijken voor met het vingertje naar anderen te wijzen.
Heisenberg Migos
Heisenberg Migos 5 maanden geleden
Nou volgens mij zijn het geen nepaccounts maar simpelweg burgers die punten benoemen waar de overheid niet zo blij mee is. Dus maken ze maar dit soort nieuws en dien ze alsof het bots zijn🤣🤣Als er iets is wat ik wantrouw in Nederland zijn het de nieuwszenders/kanalen.
JRGGG
JRGGG 5 maanden geleden
Ik zou me meer zorgen maken over de desinformatie die wij krijgen vanuit onze gevestigde media kanalen. Je ziet overduidelijk dat de vrije objectieve journalistiek dood is.
Paul Michael Freedman
Paul Michael Freedman 5 maanden geleden
Al bergen tegengekomen hier. Makkelijk te onderscheiden. Op een of andere manier zie ik er dwars doorheen. Ik waarschuwde toen al voor bots, niemand leek het te snappen.
piet jansen
piet jansen 5 maanden geleden
En dit is het beste wat jullie over sociale media kunnen vertellen, man heel internet staat vol met leugens en propaganda, alleen onze publieke omroep al.... staatspropaganda eerste klas!!
Gert-Jan Schipper
Gert-Jan Schipper 5 maanden geleden
Maar eerlijk, hoe eng is dit 😵
Henri de Proms
Henri de Proms 5 maanden geleden
Ik ben veel meer bang voor de haatzaaiende, leugenachtige linkse NOS dan voor welk buitenlands leger dan ook. De NOS liegt, verdraait feiten en houdt feiten achter die hun publiek zou moeten weten maar die niet in het verderfelijke links extremistische narratief van het linksvolk past.
Pincer88
Pincer88 5 maanden geleden
Er is maar een remedie tegen propaganda van wie of wat het ook afkomstig is. Leid elke burger op tot kritisch en zelfstandig denken. Wat sociale media aangaat, mogen we ons wel eens gaan afvragen wat er nog sociaal aan is. Het sociale is er van af, het zijn steeds meer politieke media en virtuele schavotten als je 't mij vraagt. Zelfs in de commentaar sectie onder deze video wordt al gerept over 'het botleger van Rutte.' (Ik weet nu al dat ik zo dadelijk ook als bot zal worden bestempeld door gene of deze.) Misschien moet er een algeheel verbod komen op boodschappen met ideologische lading en zouden alleen media toegelaten mogen worden, die dat handhaven. Dat is middeleeuws, maar hoe ontwar je anders de Gordiaanse knoop?
Paul Michael Freedman
Paul Michael Freedman 4 maanden geleden
@Pincer88 Het is belangrijk kinderen leergierig te maken, zodat ze vanzelf dingen opzoeken omdat ze willen weten hoe het werkt of in mekaar steekt.
Pincer88
Pincer88 4 maanden geleden
@Paul Michael Freedman Ik help het je hopen. Maar uiteindelijk is het probleem misschien niet zozeer d leugen zelf als wel de ontvankelijkheid van mensen voor die leugens. En ergens begrijp ik sommige mensen ook wel. Aan de onderkant - ik leef er middenin - is het leven hard en om wanhopig van te worden. Wat is er dan beter voor je zelfvertrouwen als er een Rattenvanger van Hamelen komt, die je zegt dat 'het allemaal de schuld van X' (vul zelf maar in, elite, buitenlanders, linkse kerk) en dat jij tot een nobel, verheven 'ras' of iets dergelijks behoort? En dat je met veel verbaal (of fysiek) geweld al die perverselingen wel een lesje kunt leren? Ik denk ook dat we jonge mensen in dat 'studiehuis' en met dat 'competentiegericht leren' ook veel te weinig inhoud bijbrengen, waaraan ze later berichten kunnen toetsen. Ze kunnen veel, maar mijn hemel, wat weten ze soms weinig. Ik schrik soms van de onwetendheid van mijn zoon van 15.
Paul Michael Freedman
Paul Michael Freedman 5 maanden geleden
@Pincer88 Nee maar het wordt ze wel een heel stuk moeilijker gemaakt. Als hun werk weinig oplevert haken ze vanzelf af.
Pincer88
Pincer88 5 maanden geleden
@Paul Michael Freedman Op zich een goed idee. Maar goed, dan bestrijd je trollenfabrieken niet. Bovendien, wordt dat geen wapenwedloop zonder einde?
Paul Michael Freedman
Paul Michael Freedman 5 maanden geleden
Ik denk dat de beste oplossing vuur met vuur is; Algoritmes die bots kunnen herkennen.
SammykuhB
SammykuhB 5 maanden geleden
bot doen... 10 punten
Budhy Dahler
Budhy Dahler 5 maanden geleden
ikbendezondaar
illougal nation
illougal nation 5 maanden geleden
Joe Mamma is ook een bot.
combathero1158
combathero1158 5 maanden geleden
Alsof dit iets nieuws is... en alsof andersom Nederland zulke dingen niet doet richting het buitenland... Zo schijnheilig!
combathero1158
combathero1158 5 maanden geleden
@k o Waarheid? Welke waarheid? De waarheid die jou verteld wordt door de media?
k o
k o 5 maanden geleden
Het is natuurlijk niet een land versus land iets. Het is een oorlog tegen de waarheid. En die lijkt de waarheid te verliezen, als ik je houding zo zie.
fliteshare
fliteshare 5 maanden geleden
Stelletje huichelaars ! Als je, je mening geeft op een nieuwsuur youtube kanaal. Wordt dat onmiddellijk verwijderd. En maar klagen over zogenaamde botlegers. Terwijl de meest walgelijke propaganda wordt gespuwd.
Jelle vd M.
Jelle vd M. 5 maanden geleden
Nieuwsuur zou meer subsidie moeten ontvangen!1
pvdneste
pvdneste 5 maanden geleden
En hoe zit het met het botleger van Rutte???
Vandaag in Zongarije Rieske Nemeth
Vandaag in Zongarije Rieske Nemeth 5 maanden geleden
Fijn dat jullie dat nu bekend maken. Dit speelt al minimaal 4 jaar. Toen verschenen de eerste meldingen daarvan al in de media, niet de MSM.
Alex stevensen
Alex stevensen 5 maanden geleden
De hele NPO is toch een botleger?
Olafur Mike Trygvasson
Olafur Mike Trygvasson 5 maanden geleden
Dus....als dit schijnbaar / blijkbaar bestaat voor of tegen Indonesie / Papua Nieuw Guinea....WIE of WAT verzekert ons dat die NIET bestaan in met ALLES wat er nu gaande is?? Dat er dus op VEEL grotere schaal nepaccounts bestaan en wereldwijd over ALLES wat nu speelt (vul zelf maar wat in) nepinformatie de wereld in trapt?! Al naar gelang de video vordert....wordt er mondjesmaat wat over verteld....
Olafur Mike Trygvasson
Olafur Mike Trygvasson 5 maanden geleden
overigens een hele goede video!
Number Fourteen
Number Fourteen 5 maanden geleden
Hoe weet ik dat dit echt is? Die Rudy oogt nogal buitenaards namelijk!
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
Ik vind die Rudy echt mislukt, je kan zo zien dat het nep is. Toch?
Quinten Qumulus
Quinten Qumulus 5 maanden geleden
❤❤❤🧐
Eelco Schaaf
Eelco Schaaf 5 maanden geleden
EN VERGEET HET OMGEKOCHTE NIEUWSUUR NIET!GLOBALISTEN NIEUWS!
Eelco Schaaf
Eelco Schaaf 5 maanden geleden
BEWIJS DAT BUITEN INVLOED AL IN ONZE 2E KAMER ZIT. GLOBALISTEN LANDVERADERS PVDA, GROENLINKS, 50+,CU,CDA,VVD,D66 PARTIJEN VAN DE BUITENLANDSE INVLOED!
Bengkel Lia
Bengkel Lia 5 maanden geleden
Misschien is het uit Nederlands 😉
Bengkel Lia
Bengkel Lia 5 maanden geleden
Ja, dus? Kijk gerust naar het ip adres is toch?
Erwin Weber
Erwin Weber 5 maanden geleden
Zeer verontrustend,als ik z'n account tegen kom meld ik dat,. Ik heb zelf heel veel ervaring met spam mails doe ik dagelijks krijg. Kan ze zelfs herkennen alleen al aan de tekst.
Albert Alexander Decoz
Albert Alexander Decoz 5 maanden geleden
Biep boop biep. Fake news
E Waterman
E Waterman 5 maanden geleden
Wat boeit me Indonesië, terwijl we hier in Nederland een linkse media hebben die alleen hun waarheid laten zien, wat bijna altijd een leugen is of een politiek correcte mening is en dat is altijd de waarheid verdraaien. Dus focus daar maar eens op voor jullie wijzen naar de rest van de wereld.
Sjoer van der Ploeg
Sjoer van der Ploeg 5 maanden geleden
Haha, ja die videos kan al lang! Bij mij in de WoW guild maken we zo memes en videos van elkaar!
*S U C T I O N*
*S U C T I O N* Maand geleden
nerd
Bart Konings
Bart Konings 5 maanden geleden
Angstaanjagend
Noeraldin Kabam
Noeraldin Kabam 5 maanden geleden
Nederland heeft West Papoea in de steek gelaten. Indonesie martelt iedere dag in West Papoea. Wij zijn ze steun verschuldigd.
Noeraldin Kabam
Noeraldin Kabam 5 maanden geleden
@Destin Clan Ik bedoel dat Nederland er alles aan moet doen wat kan om zn schuld aan Papoea NG te betalen. Ze moeten steunen in hun strijd om los te komen van Indonesie.
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg 5 maanden geleden
Uuuhhh dit gebeurt al 20 jaar zielen.
Erik Laken
Erik Laken 5 maanden geleden
Goed gevonden
Hans Stok / NIPPER Amsterdam NL
Hans Stok / NIPPER Amsterdam NL 5 maanden geleden
Rudy Bouma ERG GOED ! Hier de link: twitter.com/rudybouma
jan klaasen
jan klaasen 5 maanden geleden
sinds mensenheugenis zijn er verhalen verteld / is er nieuws versprijd dat niet op feiten gebaseerd is, door overheden, door je buurman, maakt niet uit. En velen geloofden het blindelings. Maar vaak waren er die twijfelden en op onderzoek uitgingen. Die kwamen dan weer met een ander verhaal, hopelijk meer op de werkelijkheid gebaseerd , etc. Voor jou belangrijk nieuws altijd even nachecken. Als een Ned. Sofie onder de #Freewestpaoea...mededeelt dat terroristen in Papoea gewone burgers vermoorden, jah...
R D
R D 5 maanden geleden
Rusland doet dit al jaren, 2016 verkiezingen Amerika, Oorlog met Oekraïne b.v. ....
SpeedBird6780
SpeedBird6780 5 maanden geleden
Je moet ook niet te vaak met bots gooien, dit is de eerste keer dat het daadwerkelijk opgespoord is.
Apexxx
Apexxx 5 maanden geleden
Een echte kijk in de keuken van de veiligheidsdiensten krijg je natuurlijk niet. Dit genoemde botleger is een klein afgekaderd netwerkje dat duidelijk een beperkt bereik heeft. Hoe en wat over het ontdekken en blootleggen van dat botleger wordt niet duidelijk. Maar ja. Nederland zit niet voor niets in Nine Eyes.
Cynthia A. DOORSON
Cynthia A. DOORSON 5 maanden geleden
Veel beter is het om duidelijke regels te stellen voor gebruik van Facebook en Social Media. Bijvoorbeeld dat personen met een commerciele of politieke content altijd een eigen NLposts kanaal hebben. Hierdoor wordt de dreiging van fake accounts of negatieve beinvloeding van Nederlandse burgers, effectief ingedamd.
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
of gewoon geen feesboek, het lijkt bijna of dat niet tot de keuzemogelijkheden behoort een chip laten inspuiten, zoals NWO in samenzweringstheorieën schijnt te willen? Dat is achterlijk, achterhaald. Primitief en ineffectief. Veel beter is het om IEDEREEN te MANIPULEREN en wijs te maken dat ze echt niet zonder mobiel kunnen, die je altijd bij je MOET hebben, en die niet alleen je locatie maar je hele pricavy doorgeeft aan google en feesboek, EN ALS JE DAN OOK NOG JE SLACHTOFFER ZELF VOOR DIE CHIP KAN LATEN BETALEN, DAN... Ikzelf heb er vijf jaar geleden voor gekozen even zonder mobiel en social media te leven, officiëel mag dat, er is gelukkig nog geen regel die dat verplicht. maar het gezeik dat je krijgt.... gewoon iedereen MOET aan de chip, dat wil de overheid, de bedrijven, die tante die je al jaren niet gezien hebt, je bent een outcast zonder mobiel en social media er zijn zelfs mensen die je verdacht vinden, want je hebt vast wat te verbergen... of je bent gewoon achterlijk, omdat je die iPhone nog steeds niet hebt....
william88805
william88805 5 maanden geleden
07:18 ''Ollongren heeft jaren gewaarschuwd zonder goeie voorbeelden te geven'' Tja, zo kan je het ook verpakken. Klinkt altijd beter als ongefundeerd en zonder enig bewijs maar wat te roeptoeteren. Waar het dus wel op neerkomt.
M T
M T 5 maanden geleden
beetje omgekeerde wereld, die vrouw heeft wat gezegd en jaren later is het uitgekomen, ipv zien wat er gebeurt en daar wat over zeggen
william88805
william88805 5 maanden geleden
Over dood *SS* trijd der democratie gesproken .. zie hier het nieuwe normaal van de NL-politiestaat. Politie hoort wat muziek, ramt de deur eruit en treft vervolgens achter de voordeur een overtredinkje aan. Op grond van dat overtredinkje verklaren zij hun razzia wettig. Achteraf dus. *''Gezien hetgeen wij daar aantroffen was dit wel degelijk het geval''* instagram.com/p/CHkliejh-t-/?igshid=27p6de8cmerg nos.nl/liveblog/2356502-agent-mishandeld-in-eindhoven-7-nieuwe-patienten-minder-op-verpleegafdeling.html www.politie.nl/nieuws/2020/november/14/09-aanhoudingen-en-boetes-bij-feestje-in-bedrijfspand.html www.ed.nl/eindhoven/kaartavondje-loopt-uit-de-hand-want-coronafeestje-agent-gewond-en-baas-boos-sleutels-afgepakt~ae20cb16/
william88805
william88805 5 maanden geleden
@Snvw Dat het goed in de gaten wordt gehouden is natuurlijk op zich niks mis mee. Mijn bezwaar zit er meer in dat haar beschuldigingen altijd meteen ook een derde partij impliceerde. Ja toch? Als iemand roept dat de verkiezingen worden beinvloed dan moet dat per definitie aan een partij x ten goede komen en aan een partij y ten nadele. Stel, ik ga overal verkondigen dat Snvw een crimineel is en dat zijn buurman de gestolen waar heelt en al heeft niemand ooit bewijs gevonden dan staan jij en je buurman toch mooi zwart in de kijker jarenlang. En dan jaren later pakken ze een achter-oom van jou op ergens in Johannesburg in een gestolen auto en dan ga ik zeggen, kijk ik had toch gelijk, het zit in de familie. Ja zeg ik dan, het is niet Snvw zelf maar bewijs maar eens dat hij en zn buurman wel zuiver op de graat zijn want zijn oom is dat ook al niet. Het is misschien niet een heel scherpe vergelijking maar waar het op neer komt is dat de bewijslast wordt omgedraaid - hetgeen in het westerse recht volgens mij toch al totaal krom is en haaks staat op het principe van onschuldig tot tegendeel bewezen. Het is zoiets als politie heeft geen huiszoekingsbevel, trapt toch je deur eruit en als ze dan eenmaal binnen gedrongen bijvoorbeeld een illegale kopie van een videospel vinden, praten ze daarmee hun inval goed. Achteraf dus. Hetgeen bij een beetje rechter geen stand zal houden, die gooit dat bewijs meteen in de kliko. Overigens is zoiets eergisteren nog gebeurd, zal het even apart erbij zetten. Terug naar Ollongren, dit vat het wel aardig samen hoewel het artikel achter een betaalmuur zit _Een overzicht van twee jaar angst aanjagen in 15 handige links_ tpo.nl/2019/06/14/kajsa-ollongren-na-jaren-bangmakerij-verkiezingen-2019-niet-beinvloed-door-rusland/ In algemene zin is het ook nooit gestopt, het gaat tot op de dag van vandaag voort. Met uiteindelijk als doel om de boel nog verder te kunnen censureren ende te muilkorven NRC onthulde dat de krant Russische desinformatie verspreidt. www.nrc.nl/nieuws/2020/09/28/hoe-rusland-desinformatie-hier-verspreidt-a4013918 Zijn De Andere Krant en Gezond Verstand pro-Russisch? nos.nl/artikel/2354202-klachten-over-reclame-tijdschrift-gezond-verstand-in-ster-blok-op-radio-1.html nos.nl/artikel/2352779-kritiek-op-coronabeleid-wordt-steeds-vaker-huis-aan-huis-verspreid.html Handig, Nos verwijst naar Nrc als bewijs terwijl 99,5% van de Nederlanders geen toegang heeft tot die krant. 🥴 En nogmaals, als er zoveel glashard bewijs voor is sleep ze dan voor de rechter of publiceer harde bewijsdocumenten want zoniet dan blijft dit voor mij niks anders als een geniepige smeercampagne. En als dat dan ook nog eens door de Staat wordt uitgevoerd dan vind ik dat een zeer zorgelijke ontwikkeling van machtsmisbruik.
Snvw
Snvw 5 maanden geleden
Jonge waar heb je t over het is toch niet ongefundeerd als het al jaren in het buitenland gebeurt en het daadwerkelijk invloed heeft, dan is het toch niet raar als het letterlijk haar baan is om dit soort dingen voor te zijn dat ze daar al eerder over begint. Je moet ook niet denken dat dit het eerste botnet in NL is, dit is de eerste die is gevonden en getraceerd in NL maar het is naief om te denken dat dit daadwerkelijk de eerste is. Niks verpakt in een jasje het betekent gwn dat we een scherpe minister op dit vlak hebben.
Tijmen de Jong
Tijmen de Jong 5 maanden geleden
Strakke video weer
Lotte VDN
Lotte VDN 5 maanden geleden
De wereld wordt steeds gekker, creeeepy!
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
@Lotte VDN die geesten waren tenminste nog geestig, al die bots zijn zo bot doe mij maar vroegah, toen viel er nog wat te lachuh
Lotte VDN
Lotte VDN 5 maanden geleden
@worfoz ja alleen dat is nooit bewezen en dit wel 😂
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
vroegah had je geesten, demonen en goden, nu heb je bots, trollen en Zuckerbergen
Joost J
Joost J 5 maanden geleden
Ik vind het een goede video. Toch is dit al heel lang bekend en zie ik dit dagelijks op social media. Bots zijn super gemakkelijk te maken en ze hebben altijd 50+ likes van elkaar. Wat ik wel merk is dat de bots vaak gebruikt worden door de pro autoritaire leiders groep/regime.
Jell0zz
Jell0zz 5 maanden geleden
Ik ben al wat Chinese bots of mogelijk betaalde posters tegen gekomen inderdaad. Op zich is het niet gek, dat soort mensen zijn bereid om er voor te betalen. Daarnaast was er natuurlijk laatst dat stuk van Kees van der Spek over Seksspammers op Insta, dat is nog een reden voor spam.
Rinus Heemskerk
Rinus Heemskerk 5 maanden geleden
Er is ook bewijs dat er geen robots nepnieuws verspreiden. Jullie. Misschien kunnen jullie nog even haarfijn uitleggen hoe bijvoorbeeld wtc 7 neerstortte, de derde toren op 11 september 2001 en hoe de bbc dit rapporteerde 20 minuten voor de instorting die werd ingeleid met een 2 en een halve seconde vrije val. En dat er van de 96 wolkenkrabber branden er maar 3 zijn ingestort terwijl zei het minst lang van allemaal in de fik hebben gestaan. De 3 op 11 september. En hoe jullie zo goed uitleggen hoe het pentagon werd aangevallen om 10.37 terwijl de klokken daar om 10.30 stil stonden en meerdere spraken over grote explosies maar dat maar even buiten elke reportage laten. Ik weet zeker dat je me nu een komplotdenker noemt. Maar voorlopig heeft dit wel geleid tot ruim 3 miljoen doden en 2.3 triljoen dollar in de doofpot is gestopt aan militaire begroting die kwijt was geraakt
Rinus Heemskerk
Rinus Heemskerk 5 maanden geleden
Dacht ik al, muis stil
Ralf's Music Channel
Ralf's Music Channel 5 maanden geleden
Internet is niet te vertrouwen
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
dat is toch een quote van Abraham Lincoln? effe gegoogeld en ja hoor, echt OVERAL bewijs, mét plaatjes zelfs dusssss
Flam Boyant
Flam Boyant 5 maanden geleden
Op discussiefora komen ook fake accounts voor, volgens mij. Je verliest tijd, plus is het nog eens frustrerend praten met trollen en robots. Dat belemmert de eigenlijke discussie. Bijvoorbeeld: bruzz.be, de Brusselse regionale nieuwszender, gebruikt disqus.com. Ik heb me daar al teveel geërgerd. Het kan niet zijn dat normale mensen zo gedecideerd onzin blijven praten, een hele discussie door. Ik twijfel of het altijd om bots gaat, dan wel dat er mensen worden opgetrommeld om handmatig de boel te saboteren. Het voelt aan dat, als ik een gesprek wil voeren, zij dan weer oorlog willen voeren.
Zabi's World
Zabi's World 5 maanden geleden
Controleren ze dit ook voor pro Israëlische accounts? Die grootste onzin posten als het maar pro Israel is?
Zabi's World
Zabi's World 5 maanden geleden
@worfoz mooi dat je niets inhoudelijks te zeggen hebt op mijn bewering. Haal maar de islam bij als je niets meer weet te zeggen loool. Volgens mij ben je zo een Israël-Gekkie.
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
@Zabi's World het is een feit dat joden haat door islam een ziekte is zelfs de koran praat vol haat en jaloezie over banu israel vooral tegeh studenten, want ongeletterheid is een deugd in die sekte ken je het verschil tussen geloof en kennis?
Zabi's World
Zabi's World 5 maanden geleden
@worfoz en waarom geloof je dat niet? Het is een feit en bekend dat Israel studenten betaalt om alles anti Israel op internet op te sporen en te ontkrachten.
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
bestaan die dan? geloof ik niks van
aerodaan
aerodaan 5 maanden geleden
Deep fake
robbzooi
robbzooi 5 maanden geleden
''volgens mij is het een primeurtje in nederland..'' bwhahaha, ik en vele trolls, UC's en backup account-hebbende gebruikers lachen je hartelijk uit, AI generated gezichten worden al jaren gebruikt voor fake accounts
Ferry Lejuwaan
Ferry Lejuwaan 5 maanden geleden
Ach vlak de Nederlanders ook niet uit .
Piet Beslag
Piet Beslag 5 maanden geleden
Plot twist, opeens blijkt dit filmpje propaganda te zijn ten diensten van de terroristen die de Indische regering om ver wilt werpen :p
Peter Slegers
Peter Slegers 5 maanden geleden
Maffe ongebakken pannekoek!
Diceble
Diceble 5 maanden geleden
Ik begin me af te vragen of al die technologie wel ten goede is. We maken nu maar wat pleuren het de wereld in en kijken dan wat voor schade het aan richt. Als men straks genees meer kan achterhalen wat echt of nep is, dan gaat het pas griezelig worden.
illougal nation
illougal nation 5 maanden geleden
Ghost in the shell.
Sander Bruurs
Sander Bruurs 5 maanden geleden
Ik denk dat het allemaal wel meevalt. 1. De nieuwe technologieën in het algemeen zorgen voor ontelbaar goede nieuwe ontwikkelingen. 2. Het is niet alsof de situatie in indonesië komt door de nieuwe technieken, wij zijn er nu alleen veel meer aan blootgesteld. Wel geef ik je gelijk dat dit soort dingen serieus genomen moeten worden en dat het zeker een probleem is.
Eric van Druten
Eric van Druten 5 maanden geleden
@robbzooi da's Brabants voor 'niet eens' (geeneens)
robbzooi
robbzooi 5 maanden geleden
genees?
tys k
tys k 5 maanden geleden
de beste manier om het volk te onderdrukken is het volk het zelf te laten doen
Joris
Joris 5 maanden geleden
Er zijn hier in Manilla ook aantal kantoren die bezig zijn met het verspreiden van nepnieuws en oplichting doormiddel van bankaccounts, bitcoin enz. Soms wordt er een opgerolt maar verder hoor je er weinig over.
piet vink
piet vink 5 maanden geleden
Onderzoeksjournalistiek van een hoog niveau. Ga zo door Nieuwsuur!
ravagekillz
ravagekillz 5 maanden geleden
kijk, en DIT zijn nou echte problemen, RUTTE KIJKT U MEE?!?!?!??!?
Ann Driessen
Ann Driessen 5 maanden geleden
Interessant maar ook beangstigend
TheJeroenl
TheJeroenl 5 maanden geleden
Betrouwbare info op social media ? Net dat uitgangspunt ben je al veels te naief.
Marijn R
Marijn R 5 maanden geleden
Ergens vind ik het wel mooi hoe de technologie ons inhaalt. Nu moeten ze alleen nog leren om een geschikt onderwerp voor mij te vinden. Indonesië interesseert mij gelukkig niet...
Nacho CheeZ
Nacho CheeZ 5 maanden geleden
thispersondoesnotexists punt com......
robbzooi
robbzooi 5 maanden geleden
gebruik het al fucking lang voor al m'n nep accounts ''volgens mij is het een primeurtje in Nederland..'' laat me niet lachen, dat doet dan onderzoek in dit veld
TechJunkyBen
TechJunkyBen 5 maanden geleden
scarry shit man :(
Cas
Cas 5 maanden geleden
Ja zijn jullie er achter gekomen dat er veel bots op het internet zijn. Goed man.
robbzooi
robbzooi 5 maanden geleden
echt hé, pure onderzoeksjournalistiek dit, echt petje af
j030
j030 5 maanden geleden
Het is toch wel eng wanneer er grootschalig gebruik wordt gemaakt van 'deepfake' video's. De technologie is nieuw, maar het valt niet uit te sluiten dat dit in de toekomst grootschalig gebruikt kan worden, met name op sociale media. Het is dan moeilijk om onderscheid te maken tussen wat wel waar en niet waar is, ook voor traditionele media. Het is eng wanneer iedereen elkaar wantrouwt. Ik vrees voor de toekomst
Joylibelle
Joylibelle 5 maanden geleden
Wacht even Nieuwsuur, op zich een interessant onderwerp maar jullie vragen commentaar aan een 'Amsterdams' bedrijf en de geïnterviewde is een buitenlander? En ze maken nota bene software om die nepfoto's te kunnen maken?? Aan wie verkopen ze die software dan? Wat klopt hier niet?
jelly72
jelly72 5 maanden geleden
Impliceer jij nu dat 3DUniversum hun diensten aan de makers van die botlegers verleent? Wat hier niet klopt is het verband dat jij probeert te leggen... Er zijn websites die gratis deepfake foto's aanbieden. Beide tools, om deepfakes te maken en te detecteren, zijn ook vrij te verkrijgen. 3DUniversum is een consultancy firma die bedrijven help met de implementering van AI in hun bedrijf (visuele inspectie, foto analyse, etc). Waarom zo zo'n bedrijf deepfakes gaan verkopen, terwijl ze gratis te vinden zijn... Echt een typisch voorbeeld van 'conspiracy' logica.
rudy bouma
rudy bouma 5 maanden geleden
Er werken toch zoveel buitenlanders in Nederland? 3DUniversum maakt die software i.s.m. de UvA om de 'bad actors' een stap voor te zijn: door te weten hoe je de fotos genereert kun je ook weer detectiesoftware maken. Maar ze maken ook computergegenereerde beelden voor films enzo.
Petruss8
Petruss8 5 maanden geleden
Ik ben soms wel bot, maar dat komt omdat ik draai op homosapiens-OS. Daar zitten nogal eens wat sociale bugs in. Net als deze flauwe grap, biep boep ;) maar serieus, wel interessant filmpje!
Fred Puntdroad
Fred Puntdroad 5 maanden geleden
Ik zou zeggen: Naar de sportschool. De hardware updaten heeft soms goede effecten op de performance van de software. ;-)
worfoz
worfoz 5 maanden geleden
ik word homofoob van jullie homo sapiens
Mister Motel
Mister Motel 5 maanden geleden
Of het nou een AI profielfoto is, een bot of de NOS, het is allemaal propaganda. dus wat is het probleem?
Gresom
Gresom 5 maanden geleden
Ik ben ook regelmatig bot. Maar meestal tegen mijn vrouw.
Gresom
Gresom 5 maanden geleden
@TheWiseMagpie1 Zeker. Je oogst wat je zaait.
TheWiseMagpie1
TheWiseMagpie1 5 maanden geleden
Hopelijk is ze dan net zo bot tegen jou!😉🤣
Gappie Al Kebabi
Gappie Al Kebabi 5 maanden geleden
gebeurde al sinds de inval van afrin door turkse bots
Max Opland
Max Opland 5 maanden geleden
Wat we moeten doen is zelf bots maken die ons supporten
Zgf Vavw
Zgf Vavw 5 maanden geleden
Wie gaat er nu voor nieuws naar NLposts, het is een entertainment kanaal...net als die nep journalistiek sgp/sp/fvd roeptoeterjournaal. Dit is een mooie uitzondering maar daar kom ik dan ook via nos.nl en niet door te zoeken naar nieuws op youtube..
Revolting Kittah
Revolting Kittah 5 maanden geleden
@ravagekillz Ach hij lult maar wat. De kern van zijn verhaal was: Lavendel man slecht. De rest eromheen is maar fluff.
ravagekillz
ravagekillz 5 maanden geleden
NLposts is niet enkel een entertainment kanaal, hoe kom je daar bij?
Revolting Kittah
Revolting Kittah 5 maanden geleden
@TheWiseMagpie1 Jawel .. de NPO .. belastingbetaald.
Revolting Kittah
Revolting Kittah 5 maanden geleden
Wat een bullshit. Zelfs GL streamt en je andere geliefde partijen zijn ongewenst. Ga lekker terug naar JOOP.
TheWiseMagpie1
TheWiseMagpie1 5 maanden geleden
Hebben de andere partijen geen "roeptoeterkanalen" dan??
Chantal Coolsma
Chantal Coolsma 5 maanden geleden
Tegenwoordig zie je ook heel veel accounts op Twitter met een naam gevolgd door een lang nummer. Volgens mij is het gros daarvan ook nep.
Charlotte Caris
Charlotte Caris 5 maanden geleden
Beangstigd, maar ook een onvermijdelijk gevolg van de voortschrijdende techniek. Kun je een uitzending maken over wat we kunnen doen om deze ontwikkeling tegen te gaan?
Peter Slegers
Peter Slegers 5 maanden geleden
De ontwikkeling van techniek gaat gewoon door, want daar hebben teveel mensen belang bij. Het grote gevaar is dat je straks niet meer weet, wat wel, en wat niet waar is. Als er geen vaste waarden en waarheid is, dan gaan mensen niet alleen het Noorden verliezen, maar ook geen moeite meer doen om de waarheid te achterhalen. Op dat moment ga je alles geloven wat je wilt geloven, en voor je het weet, ben je speelbal van propaganda en ingelijfd door een cult. Het tegengif is: aardig zijn voor elkaar, kritisch denken, feiten checken, meerdere bronnen proeven, en open blijven voor dialoog. Kijk eens hier: nlposts.info/past/haOcrdeoiKuHsI0/video Is Technology Controlling Your Mind? | Steven Hassan | TEDx nlposts.info/past/f4nO3Ja-n3ii33U/video What is a Cult? | Freedom of Mind Resource Center
Kevlar Vest
Kevlar Vest 5 maanden geleden
Het blijft voor altijd een race tussen de makers van deze bots en de makers van software die deze bots kunnen herkennen. Er zullen altijd wel mensen zijn die bots blijven maken. Die ontwikkeling is niet meer tegen te gaan.
T Hommersom
T Hommersom 5 maanden geleden
Misschien moet de NOS ook eens op twitter gaan checken op botlegers die in het Nederlands de NOS contstant voor nepnieuws verspreider uitmaken. Het wordt zo wel steeds moeilijker om geloofwaardig nieuws tot je te nemen, en helaas trappen veel mensen in dit nepnieuws.
k238studios
k238studios 5 maanden geleden
@Velsen Fest "Baudet-bot" Hilarisch, ik kom niet meer bij van het lachen! De dorpsgek van Velsen ziet overals 'bots en gekkies'! XD
k238studios
k238studios 5 maanden geleden
@Velsen Fest 'Stel dat jij je wel aangetrokken voelt tot "Niet elke politieagent is Satan himself en plunderingen en moord zijn niet te verdedigen".' HA HA HA HA HA HA HA HA HA! Ja die mensen bestaan echt! Ik ben er ook zo eentje! Veel succes met het verdedigen van plunderen en moord! XD
Frog
Frog 5 maanden geleden
@HANZel Ik hoop altijd maar dat het bots zijn en mensen niet echt zo ver van het padje zijn (vanuit mijn perspectief dan)
Jah Sma
Jah Sma 5 maanden geleden
Dat heet "gewoon een mens". Maar je kan ook in lockdown gaan je hele leven.
Sayidka.
Sayidka. 5 maanden geleden
@HANZel Of jij ook echt bent?🤷🏾‍♂️ sorry🤨.
Linda Teders
Linda Teders 5 maanden geleden
Wauw.... stil van.
TheRedHead
TheRedHead 5 maanden geleden
Je kan hier popcorn kopen voor een like om te nuttigen tijdens het vermakelijke checken van bots.
BAMSI YII
BAMSI YII 5 maanden geleden
nu doet indonesie dit voor natuurlijk eigen belang maar doet Nederland dit ook in andere landen voor eigen belang? stilletjes weten we dat wel he dat alle westerse landen alle propaganda stunts uithalen in andere lande... durven jullie dat ook uit te zoeken of NL ook een botleger heeft en waarvoor het gebruikt?
BAMSI YII
BAMSI YII 5 maanden geleden
@HendrikdePendrik ik bedoel meer in het buitenland en zo profi als indonesie maar dan gericht tot zoals Rusland china etc! en gemiddelde uitkering gerechtigde kan al amper NL's dus dat word moeilijk in china enzv.:)
HendrikdePendrik
HendrikdePendrik 5 maanden geleden
De Nederlandse overheid heeft RNW. Volgens mij zijn het voor de rest vooral politieke partijen hier die van de bots zijn. Daarnaast zijn er altijd nog de reaguurders. Met een uitkering trollen die vanzelf wel voor de overheid.
Gertie Schuurink
Gertie Schuurink 5 maanden geleden
Gisteren kwam ik ook 8 accounts op FB tegen die zogenaamd tickets te aanbieden. 1 in het Nederlands en de andere in Engels. Doordat nu al de horeca dicht zit haal je het er zo uit dat het foute boel is. Heb ze bij FB gemeld hun zien geen reden om ze te verwijderen. Die account zitten in het buitenland weten niet wat hier in Nederland speelt dan kan FB toch zo zien dat deze accounts fout zijn. Maar toch laten ze het staan.
MihoHyroshi
MihoHyroshi 5 maanden geleden
@Gertie Schuurink Als FB genoeg van die botlegers heeft, dan interesseert het ze niet wat die botlegers doen. Het enige wat FB interesseert, is dat deze accounts "actief" zijn / lijken. Zoals in het voorbeeld van Nieuwsuur zijn deze account verantwoordelijk voor 45.000 berichten en krijgen ze 35.000 reacties. Ook word er gemeld dat deze aantallen relatief klein zijn. Stel je dus eens voor wat relatief succesvol is... paar miljoen berichten en reacties? paar miljard? En deze aantallen worden verkocht aan adverteerders. En de adverteerders trappen erin, want die denken dat ze daadwerkelijk mensen bereiken met hun advertenties. In werkelijkheid is het 80% bots.
Gertie Schuurink
Gertie Schuurink 5 maanden geleden
@MihoHyroshi Ja dit zag ik ook. Van die nepshops. Ik zie dus als opmerking bij een dansfeest staat dat "iemand" nog kaarten te koop heeft voor het feest. In dit geval 8 "mensen" bij één feest. Daar verdient FB toch niet aan.
MihoHyroshi
MihoHyroshi 5 maanden geleden
Het is heel simpel. Facebook (FB) heeft als verdienmodel, advertenties. De adverteerders worden door FB overgehaald om hun advertenties te plaatsen op FB (en niet ergens anders) met cijfers van online dataverkeer. FB stelt dat zij bijvoorbeeld 3.5 miljard mensen dagelijks op hun platform hebben en deze 3.5 miljard mensen sturen en delen 25 miljard berichten, foto's, filmpjes, etc. Als FB dus moet gaan toegeven dat ze jarenlang de adverteerders hebben voorgelogen met foute online dataverkeer. Dat hun werkelijke cijfers gigantisch opgeblazen zijn door dit soort botlegers, dan is er stront aan de knikker en gaan de rechtzaken tegen FB beginnen. Dit gaan ze dus nooit van hun leven toegeven en ze gaan ook niet massaal deze botlegers aanpakken, omdat het direct in hun financiën zal snijden. Symboliek zullen ze hier en daar wat verwijderen, maar dat is dus puur om de schijn op te houden. Als je er even rustig over nadenkt is het allemaal zo simpel. Geld en macht leid altijd tot corruptie. En als je zoveel absolute macht en geld hebt als FB, dan spreek je over absolute corruptie.
Marja
Marja 5 maanden geleden
Eerlijk gezegd vind ik het een griezelige constatering.. nep lijkt zo echt..
Thomas van den Bosch
Thomas van den Bosch 5 maanden geleden
Voor zulke video's ben ik nou geabonneerd
Sem
Sem 5 maanden geleden
Wat dachten jullie ervan Indonesische ondertiteling voor deze video te maken? Dan kan ik het delen met Indonesische vrienden :)
Eweetje
Eweetje 5 maanden geleden
@Sem uit interesse misschien?!
Eweetje
Eweetje 5 maanden geleden
@Kevlar Vest Ok, Ik ga gelijk aan de slag🤪
ky kale
ky kale 5 maanden geleden
Vorig jaar was het al door sommigen in Indonesie bekend: nlposts.info/past/aZGTsdbHZ6GXy4k/video
Sem
Sem 5 maanden geleden
@Ken spellekesxd Leg uit
Ken spellekesxd
Ken spellekesxd 5 maanden geleden
@sem koops landverrader
Hidde Kleijer
Hidde Kleijer 5 maanden geleden
Zo’n goed onderwerp! Dan toch een activist uitnodigen, hoe goed die ook geïnformeerd moge zijn, dat haalt wel de geloofwaardigheid naar beneden. Zo ontzettend jammer, had gewoon een expert uitgenodigd en dit belangrijke verhaal was veel geloofwaardiger geweest.
TheWiseMagpie1
TheWiseMagpie1 5 maanden geleden
Ook een expert gaat van zijn/haar eigen mening uit. Niemand is onbevooroordeeld, helaas. Maar je hebt zeker een punt.
Gerrit Steenbreker
Gerrit Steenbreker 5 maanden geleden
Idd, daarmee wordt weer gras onder voeten weg gemaaid, poten onder stoel... Jammer. Zwaktebot
Dani Stanneveld
Dani Stanneveld 5 maanden geleden
Maak West - Papua en de Molukken dan maar onafhankelijk haha
Brian Lee
Brian Lee 5 maanden geleden
Gaat niet gebeuren... Economische belangen... waaronder ook NL ... en dan schijnheilig doen over Indonesische botlegers. De wereld is op de hoogte van de volkerenmoord in West - Papua... maar geen haan die er naar kraait... ra ra hoe kan dat??? Als zij die het voor het zeggen hebben in deze wereld, niet willen dat een land onafhankelijk wordt... dan kan je het als volk wel op je buik schrijven.
Hans Oosterwegel
Hans Oosterwegel 5 maanden geleden
Jullie doen gé-wél-díggg werk!!!!!
david hoogenboom
david hoogenboom 5 maanden geleden
hallo, komt hij er nu pas achter! CHina doet dit al jaren met door negatief bericht van china te onderdrukken en goed nieuws te posten en zelf de kranten en nieuws nederland komt op een achterpagina terecht omdat niemand het kan controleren
Niemand wil deze mensen als buren
10:48
Nieuwsuur
Weergaven 453K
Zo stelen criminelen jouw auto | NIEUWSUUR
08:23
Is biologische voeding gezonder?
39:00
Stamgasten in de gevangenis
1:41:38
De Balie
Weergaven 454
The Beach Where Lego Keeps Washing Up
6:11