INTERVIEW OBAMA | 'Ik stond voor verandering, maar Trump ook'

  Weergaven 91,432

Nieuwsuur

5 maanden geleden

In een uitgebreid interview met Nieuwsuur blikt Barack Obama terug op zijn eerste jaren als president van de Verenigde Staten. Ook reflecteert hij op vier jaar Trump.
Welke gevolgen heeft het presidentschap van Obama voor het huidige Amerika? Hoe gaat het met het de verdeeldheid in het land van 'de Amerikaanse droom'? Wat is er terechtgekomen van de verandering die Obama beloofde? En wat heeft hij gemeen met Donald Trump?
******************************************************************************
De publicatie van Obama's boek A Promised Land gaat gepaard met een wereldwijde publiciteitscampagne waarbij hij zich laat interviewen door mensen uit de literaire wereld. In Europa geeft de oud-president in vijf landen een interview. Nieuwsuur vroeg Tommy Wieringa, auteur en columnist bij NRC Handelsblad, om Obama te interviewen. Wieringa mocht vragen wat hij wilde.
******************************************************************************
Bedankt voor het kijken! Wil je meer van onze video’s zien? Abonneer je dan op ons kanaal. Om het volledige interview met Barack Obama te zien klik je op deze link: nos.nl/nieuwsuur/video/2356988

Reacties
Nieuwsuur
Nieuwsuur 5 maanden geleden
Bedankt voor het kijken! Wil je meer van onze video’s zien? Abonneer je dan op ons kanaal. Om het volledige interview met Barack Obama te zien klik je op deze link: nos.nl/nieuwsuur/video/2356988
suddenlybananas
suddenlybananas 5 maanden geleden
@Hendrik Kuiken Jij hebt wel hersenen, maar tikt dan toch zo'n reactie. :D Lijkt me fascinerend om in jouw wereld te leven. :D Angst doet rare dingen met mensen. Of misschien spoorde je sowieso al niet. Dat kan natuurlijk ook.
Hendrik Kuiken
Hendrik Kuiken 5 maanden geleden
@suddenlybananas Sorry, in tegenstelling tot jou, heb ik wel hersenen. Maar snel weer Arjan kijken op DDR3 joh. Aan meelopers heb ik een broertje dood. Het bevreemdt me dat je je posting niet afsluit met Sieg Mark, sieg Mark, sieg Mark, zoals het een echte meeloper betaamt. Ben je al aan het oefenen met het klikken van je hakken of wacht je op een cursus van Teleac onder de noemer van NTR?
suddenlybananas
suddenlybananas 5 maanden geleden
@Hendrik Kuiken Aww Hendrik toch. Iedereen die niet-gekkie is, is automatisch een nazi. Het is toch wat met je.
Hendrik Kuiken
Hendrik Kuiken 5 maanden geleden
@suddenlybananas Ik ben gelukkig geen Nazi die de NPO nog verdedigd ook.
suddenlybananas
suddenlybananas 5 maanden geleden
@Hendrik Kuiken Oh gekkie toch.
Marty Virtue
Marty Virtue Maand geleden
Nieuwzuur is politiek activisme. Geen journalistiek. U suk!
marion peters
marion peters 2 maanden geleden
Twee boeken stonden nog in de kast van deze arrogante narcist en gaan zo dadelijk de houtkachel in. Als jij mensen een Volkert vd G. gunt, ben je het schrijversvak niet waardig. Dat is "mijn gedachte over deze tijd" met narcistisch schrijvertjes die hun ziel hebben verkocht voor succes.
upwk7
upwk7 2 maanden geleden
Ik ben een heel gemengd gevoel over Barack Obama. Wat heeft hij nu echt gedaan voor zijn eigen Afro Amerikaanse gemeenschap, die zo veel vertrouwen in en hoop bij hem hadden? De misdaad cijfers en armoede onder zwarte Amerikanen zijn nog altijd heel groot. Hij heeft ze eigenlijk gewoon in de steek gelaten. En de armoede sowieso in het grote geheel in de VS is niet of nauwelijks aangepakt ook niet onder Obama. Hij had een enorm potentieel en was en is een goed spreker waarbij vergeleken Biden flets en versleten overkomt. Maar Obama werd in de loop van zijn presidentschap ideologisch gegijzeld door soft totalitair blank Amerika die gender neutrale toiletten en vrij blowen belangrijker vonden, dan betere sociale voorzieningen of uitbannen van de wapengekte. En de Democraten inpikten , eigenlijk als zoveel voorheen linkse progressieve partijen ook in West Europa, dreven daardoor af van hun oorspronkelijke aanhang, zwarte en blanke Arbeiders die hierdoor vatbaar werden voor het populisme van Trump. En in Libie en Syrie blunderde Obama net zo hard als Bush in Irak. Heilig en onfeilbaar is Obama niet.
Liz Zy
Liz Zy 3 maanden geleden
Beautiful interview. Beatifully spoken. ❤️ En hoe komen zijn woorden nu binnen: wanneer je had kunnen kiezen in welke tijd je zo leven, zou je kiezen voor het leven nu. We hebben het zo goed in vergelijking met andere tijden. Zagen de relschoppers dat maar eens in...
M Tirion
M Tirion 3 maanden geleden
Dronekiller Obama is een oorlogsmidadiger die in Den Haag moet worden terechtgesteld. Heeft een half miljoen mensen afgeslacht in Syrie, Libieen Oekraine.
Rafael Guerra
Rafael Guerra 4 maanden geleden
Obama die eindeloos veel speecht over het klimaat, koopt zijn 2de kust woning op het eiland Martha’s Vineyard.Schijnheilige......
Maartje Goede
Maartje Goede 4 maanden geleden
Wat een president van was deze man... Mis hem.
alexander loebe
alexander loebe 4 maanden geleden
wieringa blijkt wederom een ueber-lul met een ego dat zo groot is dat als zijn zintuigen erdoor afgestopt zijn vergeleken met obama is het de muis die tegen de olifant zegt: wat stampen we he ....
vrancras
vrancras 4 maanden geleden
Begin 2021 komt er een gigantische economische crisis.
Tygo Bermind
Tygo Bermind 4 maanden geleden
Hebben jullie na het interview wel mondwater gebruikt, na het likken van zijn reet?
Tim Donderwinkel
Tim Donderwinkel 5 maanden geleden
NICE , KEN JE VADER GOED GROETJES TIM DONDERWINKEL
Ellen Weistra
Ellen Weistra 5 maanden geleden
dit was fijn zeg. Dank Tommy Wieringa.
W R
W R 5 maanden geleden
Nieuwsuur wordt het nu geen tijd om aan de kijkers uit te leggen dat de coronacrisis onder andere wordt gecreëerd door het world economic form om de Great Reset te kunnen volbrengen (The new world order) nieuwe wereldorde.
RealZanzi
RealZanzi 5 maanden geleden
Klimaatverandering is van alle tijden, we hadden de ijstijd gehad en andere klimaat gehad. Er is geen klimaat 0-punt, het is constant in beweging. Dus al die miljarden die als banken-subsidies gaan in plaats van naar de arme mensen is gewoon absurd! CO2 tax is echt van de zotte, omdat meer CO2 betekend meer groen, meer bomen en meer planten, dus ook meer leven. Degene die beweert dat C02 een probleem is zoals Obama, die wilt juist de mens, dier en natuur weg hebben en alles kapot maken!
Henry Kuppens
Henry Kuppens 5 maanden geleden
Dit is wat Obama werkelijk is. Jimmy Dore knows his stuf! nlposts.info/past/hYHRmJDYY3iyrXk/video
dcoog anml
dcoog anml 5 maanden geleden
Mooi interview. Ook goed dat hij erkent dat hij fouten heeft gemaakt. Dit zou je nou nooit van Donald Trump horen, want hij zou het toch op anderen afschuiven.
GRoss074
GRoss074 5 maanden geleden
Alles is geknipt, heb er niks van begrepen.
kolim jone
kolim jone 5 maanden geleden
Cool! Mooi interview en mooie prestatie vanuit Nieuwsuur om dit gedaan te hebben :)
dcoog anml
dcoog anml 5 maanden geleden
en onze gehele MSM oprollen...
Sam
Sam 5 maanden geleden
wat een klasse heeft die man. die beelden rond 7:50, obama die trump na de verkiezing op het witte huis ontvangt. met een glimlach op zijn gezicht, "mr. president-elect, how are you?", omdat hij er waarschijnlijk ook gewoon van kon genieten dat hij iemand uit alle oprechtheid kon aanspreken in de toon van 'jij gaat doen wat ik nu ga doen, ik wens je veel succes'. dat is in de essentie ook gewoon het verschil tussen deze twee mannen, oprechtheid, een gevoel voor humor, en empathie
bouytt guyt
bouytt guyt 5 maanden geleden
Wanneer gaat deze oorlogsmisdadiger aandachttrekkertje een keer uit beeld?
Enbe
Enbe 5 maanden geleden
Super interview maar wat hebben jullie met de vertaling gedaan??? :O
kolim jone
kolim jone 5 maanden geleden
Goeie vraag , kan je usa zonder democratie zien Kon ik ook niet met Nederland maar we zijn er binnenkort
qopoy dnon
qopoy dnon 5 maanden geleden
Prachtig interview, wat een man!
bouytt guyt
bouytt guyt 5 maanden geleden
Obama is a bad liar!
Jootie de Kop
Jootie de Kop 5 maanden geleden
Obama is een van de meest slappe presidenten ooit. Hij heeft de Amerikaanse oorlogsmachine niet kunnen stoppen, integendeel! Deze volksheld is medeverantwoordelijk voor de humanitaire rampen in Libië en Syrië. En dus medeverantwoordelijk voor de vluchtelingencrisis. Obama moet zich doodschamen. Zijn enige talent is het geven van speechen. Wieringa, een van mijn favoriete schrijvers, mag zich best wat kritischer opstellen tegenover deze professionele praatjesmaker! Zeer teleurstellend.
MitchellLP
MitchellLP 4 maanden geleden
Juist, ik heb een mevrouw uit Libie ontmoet in Italie en heeft tegen mij gezegd dat veel mensen in Libie Obama willen vermoorden.
qopoy dnon
qopoy dnon 5 maanden geleden
Annyone can become a philosopher. Obama is annyone. Obama can become a philosopher.
Franchezzo Delveggio
Franchezzo Delveggio 5 maanden geleden
Obama is gewoon een ordinaire massa moordenaar. Vraag dat maar aan de families of wat daar nog van over is in bijv Irak of Lybie. De man heeft meer bommen gegooid dan Bush en dat zegt wat.
Danilo De La Haya
Danilo De La Haya 5 maanden geleden
Obama is een crackhead
seeni gzty
seeni gzty 5 maanden geleden
mooie reportage.
armand nieuwendam
armand nieuwendam 5 maanden geleden
De wapenfeiten van Obama liegen er niet om. Deze charmante smoothtalker liet heel wat bombardementen en drownaanvallen uitvoeren onder zijn bewind. Ook niet echt veel voor de Afro Amerikanen in de innercitys gedaan. Ook (iligale) vluchteling kinderen in kooien opsluiten, daar waar de huidige president Trump van wordt beticht, gebeurde toch echt onder Obama. Ook een raadsel waarom dhr. Obama een Nobelprijs kreeg, deze komt als het er op aankomt toch eerder dhr. Trump toe. Wieringa stelde geen kritische vragen aan Obama, t.w. het bespioneren van Trump wat al voor de verkiezing aanving en nog véél andere vragen die m.i. gesteld moesten worden. En dan de machtswellustige Hilary Clinton kon haar gang gaan met dubieuze zaken onder bewind Obama, evenals de haviken en waremongers. Obama is mogelijk in het zadel geholpen door deze en gene, er zijn alleen maar superlatieven voor Obama vanuit de gevestigde orde. En de hele Wereld volgt klakkeloos deze man te bewieroken, lijkt mij zéér onterecht. Nooit is de ene zo geëerd en op een erepodium gezet en nooit is de andere zo gehaat en onheus behandeld tot op het absurde toe. Juist dhr. Obama kon en kan niets fout doen bij de globalisten, emo massa, anarchisten en heeft de links oriënteerde media mee die tot de huidige dag, die steeds vaker de politiek en Wereldgebeuren bespelen. Helaas dhr. Trump kan niets goeds doen bij de globalisten emo massa, echter wel bij de man in de straat de working class. De tijd zal het uitwijzen hoe het werkelijk was, zeker is dat nooit een voorganger is geweest die zo 24 hour inzet heeft getoond als dhr. Trump. Jammer dat het interview van Wieringa niet veel gewicht in de schaal legt, mogelijk wel voor zijn eigen ego, en dat mag natuurlijk wel als hij daar blij van wordt. Een ding is zeker de (fouten) machten en krachten zullen eens uitgespeeld zijn.
seeni gzty
seeni gzty 5 maanden geleden
journalist ... www.latimes.com/california/story/2020-11-17/hawthorne-men-accused-in-voter-fraud-plot-to-attain-8-000-mail-ballots-for-nonexistent-or-deceased-person
Tom Dings
Tom Dings 5 maanden geleden
Charismatisch maar evil
Terrie Tonka
Terrie Tonka 5 maanden geleden
LEUGENAAR.
Hendrik Kuiken
Hendrik Kuiken 5 maanden geleden
Goh wat boeiend. Nederland vroeg zich echt af wat Obama nou eens van Trump zou denken. Of is het meer, de NPO moet wel wat back-up hebben om de drek die ze over Nederland uitgiet te kunnen vertegenwoordigen. Ik ben van één ding overtuigd, Thierry Baudet maakt een einde aan de NPO. 23 november 2020: Chris Aalberts, wordt aangekondigd als "FVD-Watcher", in plaats van een extreem linkse hond zonder ruggengraat die toegelaten werd bij partijbijeenkomsten, zonder ook maar enige persoon ook maar iets van hem moest hebben. En dat durft en mag die Chris Aalberts bij Nieuwsuur zeggen dat de FVD bijzonder gesloten is. Nieuwsuur is een schande voor journalistiek.
eioshen boboi
eioshen boboi 5 maanden geleden
Annyone can become a philosopher. Obama is annyone. Obama can become a philosopher.
Ricardo8388
Ricardo8388 5 maanden geleden
15 min long talk by a real president.
Marcus Vronik
Marcus Vronik 5 maanden geleden
De President die de meeste bommen liet gooien op onschuldige burgers, nog nooit is een President met zoveel landen tegelijk in oorlog geweest en nog nooit heeft een President zoveel oorlogen begonnen...Maar op een of andere manier is Obama de held en de President die voor het eerst in de moderne geschiedenis geen oorlog begint (TRUMP) is Orange man bad.....Alleen echte oerdomme schapen vallen nog voor deze propaganda.
eioshen boboi
eioshen boboi 5 maanden geleden
always look forward to your videos !!
Marcus Vronik
Marcus Vronik 5 maanden geleden
Nieuwsuur snapt nog steeds niet dat Obama de doodstraf staat te wachten voor hoog verraad....Wat is het toch beroerd gesteld met onze zogenaamde "journalisten"....Laten we snel het imago nog wat oppeppen van deze verrader, wellicht valt het dan straks nog te spinnen....helaas het is game over. Propaganda werkt niet meer, het recht zal zegevieren en onze gehele MSM oprollen...
ghost Awaken
ghost Awaken 5 maanden geleden
Obama is a bad liar!
R. NI
R. NI 5 maanden geleden
Wanneer gaat deze oorlogsmisdadiger aandachttrekkertje een keer uit beeld?
frans sman
frans sman 5 maanden geleden
Goeie vraag , kan je usa zonder democratie zien Kon ik ook niet met Nederland maar we zijn er binnenkort
A weird Panda
A weird Panda 5 maanden geleden
0:25 Black trans lives matter! 💙💜🤍💜💙
Hoyte van Hoytema
Hoyte van Hoytema 5 maanden geleden
Annyone can become a philosopher. Obama is annyone. Obama can become a philosopher.
Kaas soufflé
Kaas soufflé 5 maanden geleden
Civil politics; drone strikes met een glimlach :) Maar wat een charisma, he?!?
Ronald Hofman
Ronald Hofman 5 maanden geleden
Obama had een moeilijke taak, echter ik heb andere filmpjes ook gezien en dingen gelezen dat ik ook denk dat de verkiezingen niet op een eerlijke manier zijn gelopen , het is niet bepaald transparant verlopen en zijn toch wel dingen aan het licht gekomen die de zaak denk ik nog zouden kunnen kantelen, maar iedereen moet voor zichzelf zijn eigen huiswerk maar doen , de NPO doet al jaren aan eenzijdige berichtgeving dat alle kritische vragen niet meer worden gesteld dat is niet de weg die opgegaan zou moeten worden, het blijft een moeilijke materie en ik ben geen politicoloog maar een aantal zaken kloppen niet , ik ben wel oprecht benieuwd of er doorslaggevende bewijzen komen en als die komen dan is dat diep triest voor de democratische processen, ik wil toch graag blijven geloven dat het grootste gedeelte van de mensen in de politiek oprecht zijn, echter ik heb daar ook wel mijn twijfels over, ik vind Obama zoals hij overkomt wel een oprecht persoon iemand die zaken wel goed kan overbrengen , Trump is een beetje een top down leider die drukt dingen er gewoon door maar krijgt ook niet de eer die hem toekomt naar mijn mening, Amerika is een verdeeld land net als met de afgelopen NL verkiezingen ook hier is verdeling te zien wat zich uit in allerlei publieke debatten waar dan uit blijkt dat er ook hier verschillende kampen zijn die het niet eens worden helaas. Trump is wel een president die geen oorlog is begonnen en dingen op een "andere" manier oplost daarmee heeft hij ook wel een trend gebroken.
R ebel
R ebel 5 maanden geleden
Maar slap lopen lullen dat de zeespiegel stijgt maar wel 2 huizen aan het water kopen van bij elkaar 31miljoen, smerige oplichter.
bouytt guyt
bouytt guyt 5 maanden geleden
Obama es is een Reptiliano Demonie
bart sauviller
bart sauviller 5 maanden geleden
Respect to Barack ;-)
bouytt guyt
bouytt guyt 5 maanden geleden
opkijken als mensen met macht en invloed dat ook doen.
Laika24102007
Laika24102007 5 maanden geleden
Waarom niet de waarheid? www.legislationline.org/download/id/1472/file/3b50795b2d0374cbef5c29766256.pdf www.pewtrusts.org/~/media/legacy/uploadedfiles/pcs_assets/2012/pewupgradingvoterregistrationpdf.pdf Zou toch echt interressant geweest zijn om te vragen waarom de USA nog steeds geen anti-fraud election system hebben. Ze hebben nog steeds een trust-election systeem. Die vraag zou je toch mogen verwachten van een Nederlandse journalist ... www.latimes.com/california/story/2020-11-17/hawthorne-men-accused-in-voter-fraud-plot-to-attain-8-000-mail-ballots-for-nonexistent-or-deceased-persons Kun je je dit voorstellen? Het viel op ... bijna 20% fraude ... OIngelooflijk. Ik ga ervan uit dat fraude aan beide zijde gebeurt, maar het systeem zelf? Dankzij het systeem kan men fraude brullen ...
Ingrid Vanvuchelen
Ingrid Vanvuchelen 5 maanden geleden
Wat een fijn interview! Met een geweldige spreker en een journalist die intelligente vragen stelt en niet de behoefte heeft om zelf te schijnen maar de geïnterviewde zijn zinnen laat afmaken.
marlon sari
marlon sari 5 maanden geleden
💯 i want him to be president again, not because everything wil change, but because he is not some conspiracy crazy, lying president.
SoupIsShadowBanned
SoupIsShadowBanned 5 maanden geleden
Sure. Is that why he invaded 7 countries? And dropped more bombs than any administration since WW2? Is that why he ordered a massive record amount of 600 drone strikes? That is 550 more than Bush.. And 90% of the casualties of these 600 strikes, were innocent civilians. Is that why he deported a record amount of immigrants and built cages at the southern border to house immigrants in? Such a wonderful man he is.
vbddfy euuyt
vbddfy euuyt 5 maanden geleden
Slimme man die Obama, niet woke. Gewoon realistisch. Zou de Nederlandse media een voorbeeld aan moeten nemen.
R. NI
R. NI 5 maanden geleden
Lmfao
Sake Boersma
Sake Boersma 5 maanden geleden
Een intelligente en welbespraakte man. Het hele politieke veld in Amerika, met de geldschieters die bijv. een campagne ondersteunen en daar uiteindelijk iets voor terug willen hebben zorgen ervoor dat het nooit zo zal lopen zoals een president zou willen. Obama had mooie plannen, mooie idealen, maar uiteindelijk stond de geldschieter voor de deur... Amerika is doordrenkt van het corrupte en schimmige kapitalisme. Amerika ziet socialisme als Stalin communisme. De Amerikaanse bevolking is voor meer dan de helft enorm dom, primitief en impulsief. Obama had voor mij nog één of twee termijnen aan mogen blijven.
Sake Boersma
Sake Boersma 5 maanden geleden
vbddfy euuyt Slechtste YT-naam ooit... bovendien is het Midden-Oosten al decennia een kruidvat. Daar doet niemand het goed omdat het tot nu een onoplosbaar probleem is. Daar is een gezonde evolutie nog ver weg. Corrupt, radicaal religieus, vrouwonvriendelijk, etc........
vbddfy euuyt
vbddfy euuyt 5 maanden geleden
Amerika's slechtste president ooit! Deze man heeft Libie, Syrie persoonlijk omver geholpen. Ook Irak en Afganistan oorlogen gingen onder zijn beleid in volle toeren door.
Dito Wout
Dito Wout 5 maanden geleden
Praten over het stilzwijgen van Republikeinen maar er is geen linkse media of politicus die het over de biden laptop en e-mails heeft gehad... softballs as usual
Politiek Nederland
Politiek Nederland 5 maanden geleden
Ik ben een onofficiële Discord server gestart omtrent het ‘Forum van Democratie’ U zal door onze actieve leden verder worden geholpen. We zien u daar!! discord.gg/aGk3q6u
jeroen92
jeroen92 5 maanden geleden
Shame you confused embarassment with shame in the interview, literal translation was misinterpreted by Obama, great interview nonetheless ;)
Siep Loman
Siep Loman 5 maanden geleden
Als je het eenmaal opvalt hoe erg Obama zijn handen gebruikt, kan je het niet meer ontzien.....
HoobaBros
HoobaBros 5 maanden geleden
Men kan het gewoon simpelweg appreciëren dat interviews ook nog op een deftige manier kunnen gebeuren, zonder te kijken naar wie er zit en wat ze fout gedaan hebben in het verleden. Thumbs up
Samael
Samael 5 maanden geleden
STFU vort ventje ga beetje spelen lijk da em god is
bruggenbouwer
bruggenbouwer 5 maanden geleden
Deze man is zo nep. Dat mensen hierin trappen.
B
B 5 maanden geleden
En...send my regards to the orange man. OMG..je hoeft t niet met alles eens te zijn maar (h)erken een intelligente man met de beste intenties. Remember: de "beste" stuurlui staan aan wal!
bruggenbouwer
bruggenbouwer 5 maanden geleden
Hoor hem praten die bommenwerper. Grootste acteur allertijden. Wat een idioot deze man
Alexander Rewijk
Alexander Rewijk 5 maanden geleden
Obama heeft z'n credibiliteit verspeeld met z'n uitingen over hoe het internet democratie kapot maakt het internet maakt democratie niet kapot, Barry Soetoro maakt democratie kapot.
Sceptic Observer
Sceptic Observer 5 maanden geleden
Obama, een man met twee gezichten. Het gezicht van de charmante man met de vlotte babbel. Wie kan daar nu niet van houden? En de man die de belanegn van Wallstreet behartigde en hiervoor over lijken ging (zoals de puinhoop in Libie). Gek genoeg prevaleert het oppervlakkige, charmante uiterlijk vertoon boven de daadwerkelijk daden. En dat geldt niet alleen in zijn geval, ook in Nederland en andere landen werkt het zo. Zo eenvoudig zijn mensen nu eenmaal om de tuin te leiden en dan moet je er niet gek van opkijken als mensen met macht en invloed dat ook doen.
B
B 5 maanden geleden
Groetjes aan de oranje nitwit
Esther Hurtado
Esther Hurtado 5 maanden geleden
Obama es is een Reptiliano Demonie
J Ms
J Ms 5 maanden geleden
Propaganda... vrijheid van meningsuiting? Me reet! Iedereen die goed praat over trump is een wappie. Doen de burgers het niet doet de media het wel! Acounts worden verwijderd van Facebook,Twitter,youtube En waarom komt niemand met de videos over de rechters die mark zuigerburck ondervragen,over het verzamelen van informatie en het brengen van censuur? op de grootste platforms ter wereld. Zijn zij ineens journalisten geworden? Zo ga je vanzelf argwaan creëren is het niet? Hitler deed dat ook in de ww2! En dat is ze ook weer aardig gelukt. Kijk naar het beeld dat wij hebben over de Duitsers. Dat is precies het beeld dat ze wilden dat wij hebben! Het word notabenen nog steeds verheerlijkt met nazi structure etc...
bouytt guyt
bouytt guyt 5 maanden geleden
Een geweldige man! Een mooie interview. Bedankt!
Franchezzo Delveggio
Franchezzo Delveggio 5 maanden geleden
Denk je dat de gezinnen de in het midden oosten onder zijn bewind zijn plat gebombardeerd ook zo blij met hem zijn. Hij heeft meer bommen gegooid dan Bush en dat zegt wat.
Judy de Lang
Judy de Lang 5 maanden geleden
Een geweldige man! Een mooie interview. Bedankt!
sander suijkerbuijk
sander suijkerbuijk 5 maanden geleden
@Franchezzo Delveggio dat willen mensen niet inzien. Niet te vergeten de jacht en vervolging van klokkenluiders als Snowden en Assange. Terwijl hij en Biden juist scandeerde er alles aan te doen om klokkenluiders te beschermen.
Franchezzo Delveggio
Franchezzo Delveggio 5 maanden geleden
Geweldige man? Heeft dood en verderf gezaaid in Irak, Syrie, Lybie etc etc. Gezinnen uit elkaar gebombardeerd. Meer bommen gegooid dan Bush en dat zegt wat.
jtenmerde a fond
jtenmerde a fond 5 maanden geleden
Denkt hier echt iemand dat Obama zonder fraude is verkozen ??😂😂😂
jtenmerde a fond
jtenmerde a fond 5 maanden geleden
@B neem aan dat gij gelooft dat diene klungel 2 maal verkozen is door de swamp of ben je echt zo naief ? Trump gaat winnen en wat ga je dan zeggen ? T waren de russen ? De chinezen ? Uilskuiken 😂😂😂
B
B 5 maanden geleden
Neem aan dat je weet dat Obama zijn 2 termijnen erop heeft zitten?
Apenzuur
Apenzuur 5 maanden geleden
Ja
bouytt guyt
bouytt guyt 5 maanden geleden
Love this show, wake up early just to watch it ??
ᛖᚢᚱᛟᛈᚨ ᚱᛁᛊᛁᛜ
ᛖᚢᚱᛟᛈᚨ ᚱᛁᛊᛁᛜ 5 maanden geleden
Amerika's slechtste president ooit! Deze man heeft Libie, Syrie persoonlijk omver geholpen. Ook Irak en Afganistan oorlogen gingen onder zijn beleid in volle toeren door.
Leon Verhagen
Leon Verhagen 5 maanden geleden
Als trump deed wat obama heeft gedaan zat die al achter slot en grendel voor misdaden tegen de mensheid.
Marco Davinci
Marco Davinci 5 maanden geleden
Obama is de president met 2 gezichten. Man met vele doden en oorlogen op zin naam. Maar de mainstream media mocht daar niet overschrijven. Obama is grvaarlijker dan Busch junior! Alleen Obama wist de media beter te bespelen en dus de rest van de wereld Je kan veel van Trump zeggen.. maar in iedergevaal geen 2 gezichten.
GRECO
GRECO 5 maanden geleden
Waarom hebben jullie hem geen kritische vragen gesteld ? Zoals wat de reden was om elke dag 8 jaar lang drone aanvallen uit te voeren? Waarom hebben jullie niks gevraagd over waarom hij trumps campagne heeft bespioneerd? Waarom hij 65.000 dollar aan “pizza’s” over heeft laten vliegen?
GRECO
GRECO 5 maanden geleden
@Bhuyakasha nee dat klopt. WikiLeaks wel ;)
Bhuyakasha
Bhuyakasha 5 maanden geleden
Wat is je bron voor de 65000 dollar aan pizzas? En nee Alex Jones is geen betrouwbare bron.
J Ms
J Ms 5 maanden geleden
Mooi standpunt GRECO Ja nieuwsuur. niet zeggen onder het mom van terrorisme want dat is bulchit. Geen 1 oorlog is zonder belang en veiligheid is alleen voor de top en nooit voor de burgers
Nexu Jin
Nexu Jin 5 maanden geleden
Goed interview, jammer dat het zo kort was. Had wel meer vragen willen zien, ook met kritischer vragen die zijn reputatie schaden.
bbrou
bbrou 5 maanden geleden
Trachten iemands reputatie te schaden in een interview zorgt nooit voor een helderder beeld, laat dat duidelijk zijn. Kritische vragen zijn altijd goed, zolang ze het doel hebben te verhelderen. Vragen die bedoeld zijn om te beschadigen zorgen er alleen maar voor dat de geïnterviewde zijn verdediging dichttimmert. Ik vind deze interviewer respectvol (mag ook wel, bij een ex-president) en hier en daar kritisch.
neej
neej 5 maanden geleden
Deze vent heeft helemaal geeft fundametale verandering gebracht. Door zijn slappe hap hebben ze nu Trump
Gender Bender
Gender Bender 5 maanden geleden
@Laika24102007 Wederom, mede door de misplaatste macht onder de Republikeinen
Laika24102007
Laika24102007 5 maanden geleden
@Gender Bender Kom op, Johnson was bereid om de helft van zijn partij te verliezen ... Hilary verweet Obama dat 90% van de vooruitgang na de crisis naar de rijken ging. Het was gewoon weer zelfde verhaal, het maakte niet veel uit wie president was ...
Gender Bender
Gender Bender 5 maanden geleden
Probeer jij maar als een democraat iets door te voeren bij een minderheid in congress. Bovendien is veel meer dan alleen wetten in beweging gezet door deze man.
Maarten Ten Napel
Maarten Ten Napel 5 maanden geleden
Dus Obama wil vrijheid van meningsuiting, maar hij wil dat hij bepaalt waarover gesproken mag worden en waarover niet. Hij is heel rechtvaardig, maar legt de rechten bij zichzelf en de plichten bij de ander.
Maarten Ten Napel
Maarten Ten Napel 5 maanden geleden
@Hi How Are You? roerend eens.
Hi How Are You?
Hi How Are You? 5 maanden geleden
Maarten Ten Napel macht is een gevaarlijk fenomeen. De verantwoordelijkheid waarmee macht gepaard gaat kan de mens niet aan. Daarom moeten we allemaal waken voor onze vrijheden en die van anderen.
Maarten Ten Napel
Maarten Ten Napel 5 maanden geleden
@Hi How Are You? zonder verantwoordelijkheid, geen vrijheid idd. Als hij dat heeft bedoeld dan is het goed. Verantwoordelijkheden en vrijheden moeten echter wel eerlijk worden gedistribueerd. Op dit moment is Big Tech op de hand van de DP. Er is partijdigheid en iig willekeur in de censuur. Ik vind dat ongewenst en bedreigend. Alleen de partij die daarin op dit moment in het voordeel is kraait daar niet naar. Het zou Obama sieren en minder verdacht maken om de partijdigheid/ willekeur in de censuur te benoemen en te veroordelen. Ik heb hem dat op heden nog niet zien doen.
Hi How Are You?
Hi How Are You? 5 maanden geleden
Iedere vrijheid gaat gepaard met veantwoordelijkheid. We zouden dus eigenlijk moeten spreken over verantwoordelijkheid van meningsuiting. En als mensen de vrijheid los zien van de verantwoordelijkheid en meningen publiceren over onderwerpen waar ze geen verstand van hebben kan dat grote gevolgen hebben. Volgens mij is dat wat hij bedoelde. Niet: je mag zeggen wat je wil zolang ik het er mee eens ben.
Maarten Ten Napel
Maarten Ten Napel 5 maanden geleden
@bbrou ironisch gezien zou ik zeggen dat als je werkelijk je gedraagt naar wat je beleid dan zou je, je eigen reactie moeten verwijderen. Meer serieus gezien duidt je reactie precies de kern aan van het probleem. Jij ziet de gedachten en mening van een ander als bedreigend en je creëert een soort tweedeling. Jij plaatst jezelf net als Obama buiten het probleem. Anderen hebben ongefundeerde meningen en zij moeten die vrijheid niet hebben, maar jij hebt alleen maar gefundeerde meningen en moet daarvoor de vrijheid hebben.
irfan arshad
irfan arshad 5 maanden geleden
And the oscar goes to.....Baracka Flacka Flames ! nlposts.info/past/qoLUvtylY2msnZs/video
Bas V.
Bas V. 5 maanden geleden
👍🏻
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg 5 maanden geleden
Komen al die reaguurders met hun onzinnige positief misplaatste gezeik over Obama van een andere planeet??
Timo Beaches
Timo Beaches 5 maanden geleden
Dat heeft te maken met genen en evolutie! Maak je daar geen zorgen over niemand neemt deze mensen serieus! Wel interessant om de verstoorde en onderontwikkelde kijk op het leven van deze mensen te analyseren;)
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg 5 maanden geleden
@GundamSentinel hahaha wat een humor, gewoon feiten, FEITEN. Die kwal liet iedere zogenaamde bevriende bondgenoot in totaal afluisteren, tot de slaapkamer toe. Eens zelfstandig gaan nadenken i.p.v. van een schaap mee staan te blèren met de Gutjes.
GundamSentinel
GundamSentinel 5 maanden geleden
En jij komt overduidelijk van planeet Geen Stijl.
Erik Laken
Erik Laken 5 maanden geleden
nlposts.info/past/bamalpDXi4dutoE/video Het is alleen maar.
Uniqk
Uniqk 5 maanden geleden
Dit is toch die gast , wat de hemel in werd geprezen, maar eigenlijk een oorlogsmisdadiger is ? Komt mij vaag bekend voor...
dede r
dede r 5 maanden geleden
Tsjongejonge, komt deze karakterloze totaal mislukte president, die kans zag om in 8 jaar tijd geen enkele beslissing te nemen weer met een boek. En wat denk je? Niets ligt aan hem, dat in zijn 2 termijnen de tegenstellingen tusen blank en zwart, arm en rijk, man en vrouw naar een toppunt zijn gegaan is niet zijn schuld. En ja hoor, hij trekt weer de rassenkaart, alle 73 miljoen Amerikanen ( waaronder veel zwarten) die voor Trump hebben gestemd zijn achterlijke racisten. Uiteraard zijn de blanke D'66ers en Groen Linksers het hier weer eens van harte mee eens. Tijd voor een nieuwe politiek orde!
Love you2
Love you2 5 maanden geleden
Obama zegt dat de zeespiegel stijgt door de opwarming van de aarde! Vandaar dat hij twee grote landhuizen vlak bij zee heeft gekocht! :-)
Els Goossen
Els Goossen 5 maanden geleden
twee nog wel ......het mocht wat kosten......
corona dog
corona dog 5 maanden geleden
The Democrats must be very desperate. Obama making time for an interview with a nobody from the Netherlands.
corona dog
corona dog 5 maanden geleden
Tommy is a hand puppet people.
Odytje
Odytje 5 maanden geleden
Linkse media en links onderwijs leert ons. Links de Democraten zijn goed! Rechts Republikeinen zijn bij voorbaat FOUT! De NL media = Linkse Globalisten Propaganda!
jeroen
jeroen 5 maanden geleden
mooie reportage.
Rikkert Hoffmann
Rikkert Hoffmann 5 maanden geleden
Een opvallende fout in de vertaling in minuut 9:39 - 9:41 van de zin: " ... and simply says: "that evidence is not true."" "... als ik niet in de politiek was gegaan.". De letterlijke vertaling van de uitspraak moet zijn: ... en simpelweg zegt: "dat bewijs is niet waar."
Nieuwsuur
Nieuwsuur 5 maanden geleden
Scherp! Deze is per abuis op de verkeerde plek gekomen en heeft de originele vertaling vervangen. Deze luidt: ...en simpelweg zegt dat het bewijs niet deugt...
Simon Sloototter
Simon Sloototter 5 maanden geleden
Het interview van Nieuwsuur met Barack Obama dat dinsdagavond werd uitgezonden, valt onder sluikreclame. Hiermee overtreedt Nieuwsuur de regels van de Stichting Reclame Code.
ronald broersma
ronald broersma 5 maanden geleden
Obama was de grootste deceptie in politiek in de afgelopen 50 jaar.
Brakkeleer Thuis
Brakkeleer Thuis 5 maanden geleden
De grote linkse leugenaar!
Marlon Penn
Marlon Penn 5 maanden geleden
11:24 Afriko-Amerikanen? ;) Taalvernieuwers, daar bij Nieuwsuur.
JohnnieWaIker
JohnnieWaIker 5 maanden geleden
@a k typische reactie van witte mensen. Bedankt dat je weer onderstreept wie de bron is van de haat
Bhuyakasha
Bhuyakasha 5 maanden geleden
@a k u bent wel de koning van de nuance zie ik
Bhuyakasha
Bhuyakasha 5 maanden geleden
Ik ben zelf wel voor Aviko-Framerikanen
Pond64
Pond64 5 maanden geleden
Dronebama, met genoeg doden op zijn geweten om walging op te roepen.
RoadRage
RoadRage 5 maanden geleden
@seb99 Ik zou zeggen kijk is eerlijk, tuurlijk Trump is niet heilig. Echter Obama wel voor jou??? Kunnen de honderd duizenden doden in Syrië je geen bal schelen ofzo??? Kan het je niet schelen dat hij een ziekenhuis heeft laten bombarderen??? Dat hij meer dan 26000 bommen per jaar heeft gegooid??? Dit zijn geen geheimen. Terroristen( ISIS/FSA/ of wat ze de monsters ook noemen) reden rond in Nederlandse trucks en met amerikaanse wapens. Dat zijn de harde feiten, Obama is een man met veel bloed aan zijn handen, net als Rutte.
AfcaFifa
AfcaFifa 5 maanden geleden
@seb99 welke oorlog is trump gestart? Of was hij niet juist degene die troepen heeft teruggetrokken 🤔
seb99
seb99 5 maanden geleden
Ja want Trump is zo'n heilige man ofniet? Wordt wakker idioot, zo heeft iedereen bloed aan zn handen en jij ook! Waarschijnlijk ben jij ook zo'n persoon die geloofd dat Bill Gates een chip in het covic vaccin doet...
RoadRage
RoadRage 5 maanden geleden
Exact, ook terroristen steunen net als Rutte overigens. Deze hufters verdienen een cel, en een muilkorf om die bullshit die uit hun mond komt tegen te gaan.
N911GT2
N911GT2 5 maanden geleden
Mooie man! Mooi interview. Fijn ook dat hij rustig de tijd neemt en ook dat de interviewer hem laat praten. Trump is zo'n verschrikking na deze capabele man.
Arbeidsmarkt beleid
Arbeidsmarkt beleid 5 maanden geleden
When Wieringa inquired about what Obama saw as his wrong decisions, embarrassment surfaced in the ex-president: he avoided the question. Obama is a character himself. This is his fourth autobiographical book, he is used to portraying himself as a character. He tells smoothly, but he doesn't go all the way.
Arbeidsmarkt beleid
Arbeidsmarkt beleid 5 maanden geleden
@SoupIsShadowBanned Scary. We already know Trump as narcissistic, but Obama? Is a sound and sane president even possible? David Cameron believed Barack Obama, a man with whom he appeared to share a warm and respectful relationship that even verged on a so-called bromance, was one of the “most narcissistic, self-absorbed people” he ever met, according to the ex-Prime Minister’s former strategy chief. “Obama never listened to anyone, always thought he was smarter than every expert in the room, and treated every meeting as an opportunity to lecture everyone else. This led to real-world disasters, like Syria and the rise of Isis.”
SoupIsShadowBanned
SoupIsShadowBanned 5 maanden geleden
Perhaps he didn't want to talk about him invading 7 countries, dropping more bombs than any other administration since WW2, ordering a massive record amount of 600 drone strikes. That's 550 more than the Bush administration. Of those 600 drone strikes, 90% were innocent civilians. Perhaps he didn't want to talk about HAMMER. And how he weaponized this surveillance tool to spy on American citizens. Perhaps he didn't want to talk about the cages he built at the southern border for immigrants. Perhaps he didn't want to talk about the record number of immigrants he deported. Oh what a wonderful character this man.
DJ D!TCH
DJ D!TCH 5 maanden geleden
Which makes perfect sense, for being an ex POTUS is a very rewarding job. You're ought to look it up for yourself too, but an ex-POTUS earns way more money than being in office still. Giving lectures, appearing on shows and news items etc. Therefore it is rathee vital for Obama to safe face and maintain his public image.
jorn kruizinga
jorn kruizinga 5 maanden geleden
Voor dat iemand gaat roepen: ja maar Trump wilde Iran aanvallen. Graag bewijzen anders dan beelden of berichten uit onze staatskranten en zenders
jorn kruizinga
jorn kruizinga 5 maanden geleden
Wat een nare energie heeft Obama... welke president gooide 8 jaar lang elke 20min. een bom op elk land dat ie nodig vond te bombarderen?? Trump was het niet !
Vicious circle
Vicious circle 5 maanden geleden
Je weet dat je de juiste vragen stelt als Obama naar boven kijkt en de tijd neemt om je vraag te beantwoorden.
Yonah van Andel
Yonah van Andel 5 maanden geleden
Cool! Mooi interview en mooie prestatie vanuit Nieuwsuur om dit gedaan te hebben :)
bw surie
bw surie 5 maanden geleden
Mister president..., echt waar joh?
bw surie
bw surie 5 maanden geleden
@Menno Zeijlemaker Wijsneus..? beetje neerbuigend, vind je niet? Pik?
Menno Zeijlemaker
Menno Zeijlemaker 5 maanden geleden
@bw surie Een ex-president behoudt gewoon zijn functietitel, wijsneus. ''Mr President'' wordt doorgaans gebruikt als de persoon in kwestie zelf wordt aangesproken. Als er over diegene wordt gepraat wordt vaak ''President (naam)'' gebruikt.
bw surie
bw surie 5 maanden geleden
En straks, Mr president Trump..? 2016; toen werd er al gezegd; not my president, not sayin', just sayin'..
bw surie
bw surie 5 maanden geleden
@Menno Zeijlemaker Mr president Nixon..., mmm..
Menno Zeijlemaker
Menno Zeijlemaker 5 maanden geleden
Elke (ex-)president wordt ook nog na zijn zittingstermijn aangesproken met ''Mr. President''.
S. -
S. - 5 maanden geleden
Ik ben zo enorm blij met Joe Biden als president, wetende dat deze man op speed dial staat. Ik hoop dan ook ten zeerste dat Amerika weer wat hechter naar elkaar toegroeit, stabieler wordt en als absolute wereldmacht als de wiedeweerga gaat meehelpen met de grootste uitdaging van de 21ste eeuw: het herstellen van het klimaat.
Maggie Me
Maggie Me 5 maanden geleden
Dus omdat duizenden mensen en de media zeggen dat trump verloren heeft is het zo??? Ik wacht wel tot de echte officiele uitslag er is, want die is er nog steeds niet.
Bas Meijer
Bas Meijer 5 maanden geleden
De officiele uitslag heb je al nu, de door Trump gespoofde uitslag kan nog komen als hij iets nog gaan uitvreten met de kiesmannen en die dan anders gaat laten stemmen dan ze zouden moeten. Dat is niet voor de hand liggend, doch niet onmogelijk.
Robert Kertoikromo
Robert Kertoikromo 5 maanden geleden
Onder zijn beleid, zijn heel wat landen plat gegooid met bommen.. voor wat ???
Bas Meijer
Bas Meijer 5 maanden geleden
En wie was er begonnen? Een niet onbelangrijk detail..!
Fred Puntdroad
Fred Puntdroad 5 maanden geleden
Omdat er anders typetjes de macht konden grijpen, die je niet aan de macht wilt hebben.
Melkor
Melkor 5 maanden geleden
Je kan dit over letterlijk elke amerikaanse president zeggen lol
weaned awol
weaned awol 5 maanden geleden
De wapenindustrie waarschijnlijk... Republikein of Democraat, de wapenindustrie krijgt z'n zinnetje wel in 't bombarderen van onschuldige mensen.
Michiel Kobussen
Michiel Kobussen 5 maanden geleden
Libië,, Syrië , Isis, al quada... Bedankt Obama. Wolf in schaapskleren!
weaned awol
weaned awol 5 maanden geleden
I mean, Al Qaida en als resultaat daaruit Isis zijn meer Bush z'n fout met de Irakoorlog dan Obama. Libië is wel fair ja...
Metal Videos
Metal Videos 5 maanden geleden
Obama is een terrorist net als trump en al die andere presidenten. fuck obama. hij is een zionisten puppet en heeft geen fuck voor amerika gedaan. net als trump clinton bush en ga zo maar door. En de amerikanen zijn zo gehersenspoeld dat ze het niet eens door heben
harrie houtman
harrie houtman 5 maanden geleden
Omgekeerde wereld mensen, trap er niet in. Trump, en de FvD hier, worden volledig verkeerd weggezet in mainstream brainwash media. Obama volledig aangestuurd door globalisten. nlposts.info/past/rn-q2LLYfX2qvps/video
ervie60
ervie60 5 maanden geleden
LOL..Newsmax als bron! Al op de hoogte hoe die processen verlopen? Keyword; dismissed.
VERBODEN TE LACHEN (MET KOEN)
8:31
Fifalosophy
Weergaven 255K
President Obama: FULL INTERVIEW | Real Time with Bill Maher (HBO)
37:02
WGS17 Session: A Conversation with Elon Musk
35:50
World Government Summit
Weergaven 1,5 mln.
Artikel 23 | Zondag met Lubach (S12)
12:55
vpro zondag met lubach
Weergaven 531K
Swiss Alps
25:03
Rick Steves' Europe
Weergaven 1 mln.
Genetic Engineering Will Change Everything Forever - CRISPR
16:04
Kurzgesagt – In a Nutshell
Weergaven 21 mln.
But how does bitcoin actually work?
26:21
3Blue1Brown
Weergaven 9 mln.
VERBODEN TE LACHEN (MET KOEN)
8:31
Fifalosophy
Weergaven 255K
Sadakatsiz 28. Bölüm
2:20:54
Sadakatsiz
Weergaven 992K