Zo probeert China haar invloed wereldwijd te vergroten

  Weergaven 57,875

Nieuwsuur

Maand geleden

Inlichtingendiensten waarschuwen voor ongewenste politieke beïnvloeding in het Westen, met name vanuit China. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland geen concrete bewijzen zijn voor Chinese inmenging, maar volgens deskundigen moeten we wel op onze hoede zijn.
De Nederlandse overheid zou een waarschuwingssysteem moeten opzetten voor Chinese beïnvloeding in Nederland. Ook moeten organisaties die sterkere banden tussen Nederland en China bepleiten, beter worden onderzocht.
Lobbyen is niet verboden, elk land doet het, maar wanneer gaat politiek over in een grijs gebied waar wetten worden overtreden? In Amerika werd onlangs een Chinese studente 'ontmaskerd' die nauwe banden had met invloedrijke politici. En ook in de Europese hoofdstad Brussel maken diplomaten zich zorgen over de toenemende beïnvloeding door China.
Eelco Bosch van Rosenthal reist naar de Verenigde Staten, Brussel en Den Haag met de vraag: hoe probeert het ambitieuze China haar invloed te vergroten?
#China #invloed #politiek

Reacties
Nieuwsuur
Nieuwsuur Maand geleden
Bedankt voor het kijken. Vind je dit een goed verhaal? Doe dan een 👍 en vergeet je niet te abonneren!
Aad dutch
Aad dutch 10 dagen geleden
@Wessel Diekn ik heb niks tegen China. Alleen heb ik wat tegen het communisme. Totale onderdrukking is niet mijn ding
Wessel Diekn
Wessel Diekn 10 dagen geleden
NOS Fakenieuws draait de boel om. Juist NOS Fakenieuws probeert U te beïnvloeden, aan te zetten tot haat naar Chinese mensen en China. Dit in navolging en in opdracht van CNN / Fox news. Zo bericht NOS Fakenieuws over niet bestaande concentratiekampen op basis van onduidelijke satellietbeelden waarbij vermeld wordt dat wij daarin moeten zien. Je ziet nooit beelden op de grond van die "concentratiekampen" omdat het in wekelijkheid gaat om barakken waar arbeiders verblijven. Provincie Xinjiang is 3x zo groot als Frankrijk. Bouwvakkers moeten dagen reizen om naar hun werk ( nieuwbouwprojecten ) te gaan. Daarom zijn deze barakken gebouwd, zodat ze door de weeks daar kunnen overnachten. I het weekend kunnen ze gewoon naar huis. NOS Fakenieuws spreekt over dwangarbeid op katoenplantages. Dwangarbeiders, Oeigoeren zouden te werk gesteld zijn om katoen te plukken. ONZIN, al sinds 2018 maakt men in China gebruik van geavanceerde katoenplukmachines. De enige arbeiders ( zeker geen slaven) vind je op kleine plantages, eigendom van Oeigoeren zelf. NOS Fakenieuws spreekt over genocide op Oeigoeren. Ook onzin. De 1 kind politiek van China is NOOIT, ik herhaal nooit op minderheden zoals de Oeigoeren toegepast. De bevolkingsaantal van Oeigoeren is in 10 jaar tijd met 12% toegenomen. Bovendien krijgen minderheden, dus ook Oeigoeren gratis onderwijs, voorrang op toelaten universiteiten en zelfs met een lager puntentotaal dan Han Chinezen. De boodschap van NOS Fakenieuws, CNN Fox news is simpel U moet alle Chinezen HATEN. In USA, maar ook in Nederland vindt veel racisme en discriminatie plaats naar Chinezen. In tegenstelling tot BLM, moslims besteden aan deze discriminatie programma's zoals Nieuwszur, OP1, Jinek hier totaal geen aandacht aan.
Aad dutch
Aad dutch 19 dagen geleden
@Cucciolo Luccioco klopt wat je zegt. Zal lekker zooitje worden
Cucciolo Luccioco
Cucciolo Luccioco 19 dagen geleden
@Aad dutch of ze zien het verband nog niet. Die test trials zijn een proefrit voor het vaccinatiepaspoort. En het vaccinatiepaspoort betekent dat een grote groep als tweederangs burgers wordt behandeld. Kan me niet voorstellen dat een weldenkend mens daar mee akkoord gaat, al was het alleen maar omdat iedereen ofwel zelf niet, of mensen in hun familie of vriendenkring heeft die niet gevaccineerd willen worden.
Aad dutch
Aad dutch 24 dagen geleden
@Cucciolo Luccioco de test evenementen. De mensen die dat doen zijn de grootste ego's van Nederland.hebben totaal niet in de gaten dat zn twee deling aan het maken zijn. De regering weet dat. Daar komt iemand een wortel voorhouden vandaan. Kijk naar vroeger naar de Romeinen. Daar hadden ze gladiator spelen om de mensen bezig te houden. Dan zou je denken mensen leren van het verleden maar daar heb ik me twijfels over. Trick and treat mensen
brecht van pulstraat86
brecht van pulstraat86 12 dagen geleden
die chinees weet niet wat thuis is
brecht van pulstraat86
brecht van pulstraat86 12 dagen geleden
kernbom in china sturen
CHEMICAL X33
CHEMICAL X33 20 dagen geleden
niet zo heel ver, de macht is theater. deze man doet gewoon waarvoor hij gevraagd is. het zijn de rijkste der rijkste die nooit genoeg hebben en de wereld sturen, veelal in symbolen omdat deze regeren en niet zoals men denkt de wetten
TheRamez99
TheRamez99 21 dag geleden
Lang leve China 🇨🇳
Petra Haegebaert
Petra Haegebaert 21 dag geleden
Hier wordt de politiek ook beïnvloed door de lobby van de Amerikaanse elite.
JWPemperor
JWPemperor 21 dag geleden
Het is niks voor en dus Xi.-na en Corona komt daar vandaan. En het is niet het eerste virus dus ook zeker niet de laatste. Je moet kijken wie er het best uitkomt en ik kan je zeggen dat van de hele wereld zij er het beste uit zijn gekomen. Dus vroeg of laat, is de volgende generatie aan de beurt, en dat ben jij. We hebben aan Hong Kong gezien hoe mensen zich daar horen te gedragen. Dus anti Europees. Tijd om Xi met zijn vriendjes gewoon te vertellen wat Europa hoort te zeggen, doe,i mazzel het is klaar. Wil je China een hart onder de riem steken doe je dat maar lekker daar. Europa heeft alleen maar toekomst als we Europees denken dat is dus geen China. En als je het niet begrijpt lees je het gewoon nog een keer.
gandalfx77
gandalfx77 22 dagen geleden
Waar heeft iedereen gekeken aantal jaren terug? Veel bedrijven gelijk naar china gegaan met hun productie. Nu ineens iedereen stomverbaasd dat china hun handen overal in de pap heeft. Als alle landen eerder slim waren geweest dan was dit niet het geval. Maar nee bedrijven wilden winst en zo min mogelijk betalen.
jason wright
jason wright 23 dagen geleden
american hegemony is coming to a end accept it. death to international neo liberal capitalism.
$D&A
$D&A 23 dagen geleden
WAAROM GRAVEN WIJ ONZE EIGEN GRAVEN STOP HIERMEE !!!!!!!!
YourDailyNeedofHistory
YourDailyNeedofHistory 24 dagen geleden
Het is toch niet moeilijk om namens de Europese Unie/ De NAVO landen een beleid op poten te zetten t.a.v. China. Een voorbeeld is dar je als westerse wereld de Chinese economische afhankelijkheid stapsgewijs gaat afbouwen. Verder is het verstandig om de relaties met andere Aziatische landen in politieke zin en ook op het militaire gebied te gaan versterken, denk aan landen als India, Zuid-Korea en Japan. Deze landen delen veel westerse waarden en normen en kunnen dus in potentie een belangrijke bondgenoot worden tegen de Chinese expansie(driften).
Cucciolo Luccioco
Cucciolo Luccioco 24 dagen geleden
China is idd een wake up call voor wat er in de rest van de wereld staat te gebeuren, als we alles braafjes blijven verwelkomen waar de regering mee bezig is (zoals nu die test-evenementen), met als dieptepunt het vaccinatiepaspoort, dat uiteindelijk zal leiden tot het zelfde social credit systeem van China. Tech bedrijven waarschuwen hier al lang voor. En Snowden, Assange etc. nog veel langer. nlposts.info/past/m5i0xqXOpaiq2o0/video&ab_channel=hladinisakti
Márcio Marques
Márcio Marques 24 dagen geleden
Trump heeft het Westen om China gewaarschuwd. Maar toen waren de media tegen hem. Interessant! 🤔
Wu Wei
Wu Wei 24 dagen geleden
gevaar? Volgens mij zit onze vijand , de onderdrukker en vrijheidsberover gewoon in Den Haag en Brussel, niet in Beijing of Moskou. En China is een vrijheidsparadijs in vergelijking met Nederland op dit moment. Mensen kunnen daar gewoon handelen, bedrijven en gezinnen hebben, dieren ebzitten, eten, reizen. Ze hebben geen avondklok. Ze lopen niet met verplichte muilkorven rond. hun hond is niet gechipt. Ze proberen daar dngen te doen in belang van de mensen in plaatrs van ons "geloof" dat de mens slecht is en gecontroleerd en beperkt moet worden. Als een CEO van een monopolie te machtig wordt grijpt de overheid in. Ze hebben wel dezelfde censuur en cancelculture die wij hebben. Jaja we nemen alleen de slechtste dingen over.
sjenkie
sjenkie 21 dag geleden
Makker jij hebt je 50 cent wel weer verdiend, lekker gewerkt.
Riipperino Pepperonis
Riipperino Pepperonis 25 dagen geleden
meer loempia kramen aub
Hans OLVIDADO
Hans OLVIDADO 25 dagen geleden
Alleen de landen die interessant voor hen zijn. Landen met een goede economie , en handel , landen met grote havens en luchthavens....die komen als eerste aan bod.
Yoboué gabriel Gnakpa
Yoboué gabriel Gnakpa 25 dagen geleden
1 Je begrijpt waarom de basis van het visioen het boek van Daniel is? Op de dag van Daniël hield Nebukadnezar raad met al zijn waarzeggers en richtte een standbeeld op zoals de wereldraad van kerken, met een hoogte van 600 kerken. Dit is in Daniël hoofdstuk 3. En de Chaldéa zeiden tot koning Nebukadnezar: “Deze mannen houden met u geen rekening, o koning! Zij respecteren uw goden en het standbeeld niet dat u gemaakt hebt.” ... 2 En aan deze kant van deze eindtijd, sinds het laatste decennium, zien we grote gigantische verbonden en federaties van kerken in alle landen. En dit is de vervulling van Mattheüs 13: 24-30. En deze Boodschap komt voor het verzamelen van de uitverkorenen. Dit weigeren is ervoor kiezen om “niet-schuldig” te pleiten met het oordeel in plaats van de genade te kiezen. 3 Ik wil nu iets belangrijks op het punt stellen. Ik denk dat de tijd gekomen is en het maakt deel uit in de lijn van de middernacht Roep. De middernacht Boodschap zal vanaf het begin de Kerk in zijn ware positie plaatsen....... WWW.PHILIPPEKACOU.ORG
Patrick Kluivert
Patrick Kluivert 25 dagen geleden
Oh oh oh China lijkt wel een boze gemene heks, gelukkig zijn wij is het westen ook zo braaf.🤣
Petra Haegebaert
Petra Haegebaert 21 dag geleden
Inderdaad, kijk eens naar de Europese geschiedenis, niet om trots op te zijn
vincent schreurs
vincent schreurs 25 dagen geleden
Ik boycot alles wat uit China komt. Dat zou heel Nederland moeten doen!
Klaus Schwabelaar
Klaus Schwabelaar 24 dagen geleden
Lekker de economie naar de grond brengen met jouw idee!
Jeff Jefferson
Jeff Jefferson 26 dagen geleden
Het is eigenlijk heel vreemd dat China niet beter in de gaten is gehouden. Er gaat een groot spionage gevaar uit vanuit China (net als eigenlijk alle andere landen proberen wel wat informatie uit Amerika te halen). De W88 Hydrogen Bomb plannen werden gestolen en doorgespeeld aan China. Bijvoorbeeld. Misschien is het doordat er steeds weer nieuwere generaties mensen in het systeem komen en er niet voldoende aandacht is om alles wat is gebeurd in het verleden over te geven aan mensen van de nieuwere generatie. Doordoor kan door de nadruk te leggen op een bepaald gebied de aandacht op andere gebieden verslappen. Verder denk ik dat je zelf heel veel uit patenten kan halen, net als andere openbare informatie bronnen. Je moet alleen goed zoeken, maar als je weet wat je wilt hebben kan je gewoon kijken bij de uitgevers van boeken en kijken wat voor publicaties ze hebben. Het verbod op inzage door bepaalde nationaliteiten op universiteiten is dus eigenlijk niets anders dan racisme, want als je de boeken zou willen hebben, gaan ze wel direct naar de uitgever, en die laat zich natuurlijk geen resticties opleggen door een of andere mogendheid (Nederland dus). De echt kritische ontwerp puntjes ga je misschien niet openbaar vinden, en daar is de spionage natuurlijk naar. Ik denk dat de meeste waarde is gehecht aan actuele informatie (hetzij plannen voor missies, hetzij informatie over de nieuwste wapensystemen en technologien). Veel informatie kan worden ingewonnen online door hacken (zonder dat de bestolen partijen het door hebben). Veel informatie kan worden ingewonnen online uit openbare bronnen. Als je wat wilt bereiken, lijdt je het beste je eigen studenten op en haal je je studiemateriaal gewoon online of van een uitgever. Dan bestaat er ten minste niet de kans dat de andere landen kunnen spioneren bij je eigen studenten. Wat China doet is wel leuk allemaal, maar het punt is. Je moet gewoon een dichte deur hebben als je totaal geen spionage wilt kunnen hebben. En het beste is nog, ga maar uit dat alle deuren open staan en je gewoon moet hebben dat je meer studenten harder hebt werken en ze met klassen tegelijk aan je landelijke projecten hebt werken. Zo zou Nederland zelfs de maan nog kunnen veroveren voordat wie dan ook dat zou doen. Natuurlijk gaan we dat niet doen, want we zijn een vrij land, en de wil en ambitie is daar op landelijke niveau niet naar. Bij Rusland misschien, China, India, Iran, Pakistan, Amerika wel, zij zijn veel meer bezig om als land wat neer te zetten op gebied van ruimtevaart, krijgsmacht etc. etc. Bij echt de nieuwste technologien gewoon de mensen niet op kritische banen zetten. Maar dat gaan ze wel proberen. Ga dat maar ergens anders doen. Daar moet je dan misschien racistisch zijn als het gaat om nationaliteit. Om studenten te weren, heeft nut, totdat ze door hebben de de boeken en informatie gewoon online te verkrijgen is, en heel vaak gewoon voor de prijs van 0 euro... Dus ja, zoals ik zeg gewoon hard door gaan met werken en ze daar op pakken. Meer industrie hier heen halen en niet meer importeren! Als je echt geen lek wilt hebben via andere nationaliteiten dan heeft het nut om te zeggen daar ben je niet lang genoeg hollander voor/je hebt geen Nederlandse nationaliteit. En dat is tegen de wet. Dus als je echt het hok dicht wilt houden moet je dingen doen die in strijd zijn met de wet.. Groeten, Jeff
Marie Louise ZOM
Marie Louise ZOM 27 dagen geleden
De Chinezen hebben massaal de wereld gefotografeerd. Eerst in groepsverband, later ook individueel. Wel eens een Chinees gezien zonder fotografeer driften??? China is overal "binnen".Grote projecten, strategische plekken. En de wereld kijkt toe wat betreft oeigoeren ( genocide). De proeftuin gecontroleerde samenleving en het opkopen van landen. Etiopie. Tedros krijgt zijn erebaantje. In de WHO. Met behulp van de Chinezen. Gaan we nu naïef doen?
iDontKnowJeffery
iDontKnowJeffery 28 dagen geleden
ik weet nog dat er chinese uitwisselingsstudenten waren op mijn school... bij het begin kon ik het met ze vinden maar kleine tijd later begon ik rare dingen te horen. vertrouw die spleet ogen niet meer.
Synergy
Synergy 28 dagen geleden
hahahahahaah
Walter Keijzer
Walter Keijzer 29 dagen geleden
het paard van trooien gemaakt in china
Thomas krieken van der
Thomas krieken van der 29 dagen geleden
ik ben een nobody en ik wist dat wel. en christine fang is oud nieuws... wel blij dat eindelijk wat aandacht hieraan wordt gegeven. Vergeet vooral de diefstal van kennis niet, Hoezo pattenten!?? Denk maar eens na hoeveel data de CCP chinezen zullen jatten via hun huawei 5g netwerk. Bedankt duitsland!! Jullie zijn al zo diep geinfiltreert dat jullie de chinezen met alle mobiele data vertrouwen?!? Maak het ze maar nog makkelijker?!? Waarom doen we eigenlijk nog handel met Dat CCP regime. die dictators die opdrachten voor genocide uitgeven!?!
Teut Hamer
Teut Hamer 29 dagen geleden
Face recognize=Terminator tech. Planetaire wet verbiedt bouwen van terminators. Wie ze als eerste uit duikboten uitrolt wint schaakpartij dus!👑
Teut Hamer
Teut Hamer 29 dagen geleden
NL verkocht AI kunstmatige gezichtsherkenningtech die het verschil ziet tussen aziatisch gezicht en EU USA gezicht kent. Terminator tech dus.🤖🎰
Teut Hamer
Teut Hamer 29 dagen geleden
Chinese gear kopen=heling van kampfen. Is dit: A:Waar, B:Niet Waar, C:Interesseert me geen hol! D:Anders. E:20 Shades of Blood
Hans OLVIDADO
Hans OLVIDADO 25 dagen geleden
C
Shahin WieOWie
Shahin WieOWie 29 dagen geleden
Ja beter China dan USA. Die overal bommen gooit en terrorisme financiert en daarna er weer tegen vecht.
Shahin WieOWie
Shahin WieOWie 28 dagen geleden
@Synergy nee USA heeft schone handen. 😂
Synergy
Synergy 28 dagen geleden
China beter dan USA? Het land dat genocide pleegt? Jij bent gek in je hoofd
connected online
connected online Maand geleden
Laat de ondernemers maar kapot gaan met hun stem op vvd en d66! Mensen direct uit China bestellen. Scheelt ook nog eens geld. Aliexpress is je vriend
Francis Altitude
Francis Altitude Maand geleden
tiktok
dede r
dede r Maand geleden
Wanneer gaat de factuur naar China voor economische Covid schade?! Ik denk dat 500 miljard de eerste schade zo'n beetje dekt.....
dede r
dede r 25 dagen geleden
@Albert Fels Wow, politiek correcte fake-news Albert.....Teveel onzin om op te reageren. Advies minder NPO, RTL en CNN kijken. Goede objectieve (biutenlandse) kranten lezen en als dat allemaal niet helpt professionele hulp zoeken.
MushMush Trip
MushMush Trip 25 dagen geleden
@Albert Fels Sorry, ik heb nog nooit zo iets ongeinformeerd als hierboven gelezen. Covid komt uit China.
Albert Fels
Albert Fels 26 dagen geleden
Uh, je bent ermee bekend dat je dan een gepeperde rekening terugkrijgt voor o.a. de opium-oorlog, de verspreiding van de pokken, de pest etc? Bovendien komt covid-19 uit Maleisië, niet uit China.
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
Een advies aan iedereen die denkt alles te weten over China. Leest de boeken van Kishore Mahbubani of luister naar zijn speech op NLposts voordat je een opmerking maakt.
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
Dit verhaa wordtl alleen door westerse landen bevestigd, the 5 eyes. Gezien de 500 jaar geschiedenis van het westen hebben ze geen recht van spreken als het gaat om mensenrechten. Dit is schaamteloos wat NOS uitzend.
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
@beautiful nature Westerse democratie wordt al 500 jaar opgelegd aan de rest van de wereld. Libië, Irak, Sirie, Afganistan, Palastina. Zonder de grondstoffen van Afrika, Zuid-Amerika en Azie zou er geen welvaart zijn en dan zou je anders piepen. China is eeuwen lang onderdruk en vernederd door de Japanners en het westen. westerlingen begrijpen China niet.
beautiful nature
beautiful nature Maand geleden
Van geschiedenis moet je leren en dat betekent alert zijn in het heden. O.a. voor landen als China die wereldwijd invloed proberen te krijgen. De CCP staat niet bekend als een democratisch lieverdje..en ik geloof in vrijheid en gelijkheid. 🌷
descendant0fdragons
descendant0fdragons Maand geleden
Tellsell: Wilt U, Geen Chinese CCP beinvloeding? Niet weer op die hardnekkig 50 cent army reageren? geen 5G straling krijgen? Oeigoeren helpen? Echte Hong Kongse ziel terug winnen? Diaspora touwtjes trekken van de CCP winnen? Dat KAN! heel gemakkelijk! Namelijk eerst erkennen wat soort Chinezen/Aziaten er zijn voordat er met één kam (en tondeuse) erover heen gescheerd worden. Gemiddelde Nederlander/ Europeanen weet te weinig over verschillende nationaliteiten in Azie en omgeving en cultuur! Waardoor ANNO 2021 nog steeds een Haat cultuur tegen Aziaten bestaat, terwijl vandaag nog gedemonstreerd moet worden!!! Maar wacht niet langer! Hoe meer er in eigen bodem onwetend over Aziaten gediscrimineerd wordt des te meer je nooit het Aziatische geest weet te doorgronden. Hoewel Azie niet uit één PRC bestaat, zijn de cultuur en tradities bij veel landen origine van Chinese afkomst! Dus beledig je één specifiek Chinees onderwerp, dan beledig je ook vaak nietsvermoedend veel andere Aziatisch nationaliteiten! Dan is politiek gekleurd of niet, NIET meer belangrijk, want je zet als het ware een bevolking een heel Aziatisch ras voor schut! Hetzelfde: Als je Anno 2021 nog steeds Ni Hao tegen een nietsvermoedende passerende Aziaat zegt, Dan ben Echt Gut(kut) bezig! In plaats daarvan is hetzelfde dat ik guten tag tegen je moet zwaaien en daarna hasta la vista, baby, met middelvinger moet eindigen. Want waarom ni hao je een Aziaat als er verschillenden nationaliteiten zijn. Japans Koreaans Vietnamees filipijns etc. zijn? Het is bijna hetzelfde als allah ahkbar en minder, minder, minder roepen tegen elk Arabier, moslim die je tegen komt! Maar éénmalig voordeel advies: is dat het westerse educatie over respect voor andere cultuur nog te laag liggen waardoor er in de samenleving gewoon teveel malafide individuen zijn die denken alles te kunnen schreeuwen en zelfs nu moorden op afkomst! Maar niet getreurd Politiek Den Haag, jullie hoeven natuurlijk niet die zootje ontevreden laag bevolking te luisteren! Want waarom steun je niet gewoon direct Taiwan, en erken je het land als een echte Chinese staat! Dus geen afvallige provincie van CCP, maar een volledig erkent soeverein land. Maar wacht Taiwan speelt een belangrijker rol. wat dacht je van de eerste democratie die de Chinese CCP, niet vertrouwd dan de rest van de wereld samen! Dus als je dacht CCP te haten en niet te vertrouwen, ga alstublieft f*cking in de rij staan! Want wacht niet langer, doe het voordat de andere EU landen en Amerika dat doen! anders lopen de financiële voordelen in de tech sector snel voorbij! denk aan grootste chip fabrikant TSCM! Let op! Geld lenen kost geld! fabriek hier bouwen ook.
descendant0fdragons
descendant0fdragons Maand geleden
@beautiful nature Dat klopt! Helemaal mee eens. Dat is ook de bedoeling, dat je specifiek CCP zegt! en niet de Chinezen of Aziaten, de spleetogen etc. Dank je wel. geloof mij er zijn genoeg sukkels en idioten die anno 2021 die nog steeds denken dat Azie uit alleen CCP bestaat!
beautiful nature
beautiful nature Maand geleden
Ik vind inderdaad dat we alle Aziaten niet over 1 kam moeten scheren. Het enige waar ik tegen ben is het beleid van de CCP partij. En dat mag ik zeggen gelukkig in dit democratisch land.🌷
DonHrvato
DonHrvato Maand geleden
De invloed vanuit de olierijke golfstaten blijft smeulen en is zorgwekkender dan China, wees niet blind
MusicIsLegal
MusicIsLegal Maand geleden
Wat een grote onzin video zeg, alles wat je zegt over de Chinese overheid doet Amerika en Europa ook in China. Maja blijf je politieke/media agenda maar door duwen door de strot van mensen die een lager IQ dan gemiddeld heeft.
MushMush Trip
MushMush Trip 25 dagen geleden
Zij doen het ook! Okay dan is het goed toch? Je praat over laag iq maar ik denk dat jij het vriespunt hebt behaald vandaag. (Je iq is -100)
Th3Snipe
Th3Snipe Maand geleden
Eindelijk een goed onderbouwd, journalistiek item over China en haar invloed. Wij Nederlanders mogen soms best stilstaan hoe goed wij het hebben in ons landje als je kijkt naar hoe andere "First world" landen haar bewoners behandeld. wat ons als Nederland groot maakt is dat wij als mensen in staat zijn iedereen te accepteren, niet uit makende wat voor religie, huidskleur of geaardheid iemand heeft. Zodra je met jan en alleman om kan gaan is het geen probleem en laten we dat zo houden. Fuck de CCP!
Salie Cryptoman
Salie Cryptoman Maand geleden
Nieuwsuur propaganda bullshit zender. We zijn in westen al lang gekoloniseerd door de boeven van de VS. Daarnaast kun je beter een item maken over de totalitaire globale wereldmacht waar WEF voor staat....maar ja dat doet Nieuwsuur niet want die worden daar indirect door betaald.
hans gouwens
hans gouwens Maand geleden
hello
Birsen Altun
Birsen Altun Maand geleden
Laat me niet lachen... het westen heeft eeuwenlang in afrika, zuid amerika en azie de mensen beivloedt, onderdrukt vermoord en als slaaf gebruikt. Nu doen ze het in in het midden oosten. Ik mag china absoluut niet hoor maar het westen is net zo erg!!!
beautiful nature
beautiful nature Maand geleden
En dus vindt je het oke als China jou nu wil onderdrukken? Bijv dat je wordt opgepakt,10 jaar cel krijgt omdat je demonstreert voor vrijheid in Hong Kong, waar de HongKongers gewoon autonomie horen te hebben tot 2047? Alert zijn in het heden blijft belangrijk.🌷De CCP is geen democratisch lieverdje. Ooit gehoord van Tianman square massacre?
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
Dat je Negatief bent over China komt door de koude oorlogsmentaliteit van het westen. China is eeuwen lang vernederd door het westen en dat pikken ze niet meer. De propaganda van NOS staat in één lijn met die van Amerikaanse media.
Maxime
Maxime Maand geleden
Het China van de 21ste eeuw > zijn invloed
E d
E d Maand geleden
Als er 1 land is die weet uit te breiden is het wel China. Na een eeuwenlange strijd tussen de verschillende staten weten zij precies hoe ze politiek moeten bedrijven , oorlog moeten voeren en te infiltreren.. Geweldig. Ik kan er alleen maar respect voor hebben. Zeg nou zelf, ik heb liever een Nederland vol Chinezen dan een land vol opsporing verzocht acteurs. Laat ze maar komen! NIHAO!
MushMush Trip
MushMush Trip 25 dagen geleden
Zeg dat maar tegen de mensen die in Hong Kong worden onderdrukt. Of Taiwan, of misschien wil je tegen de jongen wiens vader in een concentratiekamp zit zeggen dat China geweldig is? Nee? Misschien tegen de bijna 100 miljoen die onder Mao hongersnood dood gingen? Ook niet? China geweldig? Laat me niet lachen.
Yusuf Adow
Yusuf Adow Maand geleden
🇨🇳💩
Virt Real
Virt Real Maand geleden
En ondertussen zijn Chinezen hoogsensitief wanneer wij kritisch naar hen kijken. Die gevoeligheid zegt veel over hun moraal.
Willem de zwijger
Willem de zwijger Maand geleden
Komt doordat er totale controle is op de informatievoorzieningen in China. De overheid bepaalt daar zo ongeveer wat je wel of niet mag vinden.
A.A
A.A Maand geleden
Hoor Wilders hier nooit over terwijl er degelijk gevaar is voor de lange arm van China, meneertje heeft blijkbaar te weinig tijd vanwege zijn haat agenda jegens de Islam en Erdogan. China gaat ooit de wereld overnemen dat is nu al merkbaar.
Hans OLVIDADO
Hans OLVIDADO 25 dagen geleden
Is Wilders wel eens met de dood bedreigd door Chinezen ? Door " die anderen" wel.
Han Boetes
Han Boetes Maand geleden
Alsof het niet de VS is die weer een nieuw vijandbeeld probeert te creëren. Terwijl iedere Intel processor een gapend beveiligingsgat heeft (spectre/meltdown) en er maandenlang regelmatig patches en updates uitkwamen om die hardware problemen dicht te spijkeren, waarbij gebleken is dat de mensen die ervan afwisten letterlijk meekonden kijken met alles wat je doet, worden de chinezen beschuldigd van Spionage via de netwerkapparatuur, hoewel er geen enkel concreet bewijs voor is gevonden, als het zo was hadden we het breeduit in de media gezien.
Nawid N.
Nawid N. Maand geleden
+
Yousif Abdullah
Yousif Abdullah Maand geleden
De hele wereld moet China aanpakken vond ze al sinds klein rare mensen vooral die president van hun. Gooi gewoon 1 atoombom op China
Mobile Connects
Mobile Connects Maand geleden
Zeer informatief en goed onderzocht thema. China blijft de hele wereld bezighouden. Wij moeten wel alert blijven. Ik kan niet voorstellen dat er Nederlandse-Chinezen zijn die degelijk sympathie voor Beijing en CCP hebben!
無名KN
無名KN 24 dagen geleden
@Cucciolo Luccioco De vraagstelling illustreert hoe het Westen nauwelijks iets (wil) begrijpt van China. en de transformatie die globaal reeds plaatsvindt. Het “machtigste land” in de vraagstelling impliceert een militaire- politieke doctrine. Het enige paradigma dat het Westen begrijpt. Het is het paradigma waarmee het westen gedurende eeuwen globaal domineerde: militaire dominantie met als doel het exploiteren van verslagen gebieden en economische dominantie van het thuisland te bevorderen. Nog steeds geldt in het westen dat maar een politiek concept valabel is : het Westers model en daar heeft de wereld zich naar te voegen. Het “westen”gaat uit van een uniforme staat en Gebieden die in onder Westerse controle komen werden verplicht de godsdienst, de taal, het politieke bestel aan te nemen van de bezettende natie. Gebieden die dit niet deden worden als niet legitiem beschouwd. China dat de westerse democratie niet aanvaart wordt als niet legitiem beschouwd. Chima is geen natiestaat maar een beschaving die 2000 jaar oud is. Het verschilt grondig van de westerse Staten het is niet multi cultureel zoals bijv de USA dat minderheden kent zoals de oorspronkelijke bewoners de indianen, de nazaten van slaven. De Afro-Amerikanen. De Chinezen beschouwen zichzelf als een volk, 90% van de bevolking identificeert zich als Han. De overheid is veel populairdere dan in het Westen waar de overheid wordt uitgekotst en zo klein mogelijk moet zijn, zo weinig mogelijk te zeggen heeft en politici als idiote zakkenvullers gelden en “de elite” de complotten aan mekaar knoopt. De overheid is de vijand en steeds verdacht. Dat is in China niet het geval. China heeft nauwelijks een imperialistische dynamiek gekend in die 2000 jaar heeft China nooit aan het andere eind van de wereld kolonies ingepalmd of genocide op grote schaal gepleegd. Het heeft geen continenten uitgemoord, uitgeperst en de resterende bevolking als lijfeigenen behandeld.zoals de Europese grootmachten dat normaal vonden. Dat hadden ze in bepaalde periodes best gekund. Ook regionaal was en is China nauwelijks.op territoriale expansie gericht. Maar het westen kijkt naar China vanuit het eigen referentiekader. Vanuit de definitie van de uniforme natiestaat en haar historisch perspectief. Dat historisch perspectief is dat een natiestaat gedreven wordt door een imperialistische dynamiek. Daardoor is het enige mogelijke scenario dat China zich als een militaire grootmacht gaat gedragen en de eigen waarden zal opdringen zoals het Westen dit de afgelopen 800 jaar heeft gedaan. En nu loopt het in het Westen het dun langs de broekspijpen. China eist regionale dominantie op. Zoals de USA Cuba als Us territorium beschouwt.en als de Cubanen dat anders ziet volgen er invasies en blokkades. Heel zuid Amerika wordt geacht in de pas te lopen of de CIA, Contra’s en Pinochets doen de vuile was. China is in recente geschiedenis vernederd, bezet en uithemoord. Opium oorlogen , Japanse bezetting en burgeroorlog overleefd. Eertijds Formosa genoemd nu Taiwan heeft zich afgescheurd zonder dat China Manu militari de afvalligen tot de orde riep. Tot op heden heeft China geen militaire en louter verbale middelen ingezet om zich regionaal op te waarderen.
Cucciolo Luccioco
Cucciolo Luccioco 24 dagen geleden
China is idd een wake up call voor wat er in de rest van de wereld staat te gebeuren, als we alles braafjes blijven verwelkomen waar de regering mee bezig is (zoals nu die test-evenementen), met als dieptepunt het vaccinatiepaspoort, dat uiteindelijk zal leiden tot het zelfde social credit systeem van China. Tech bedrijven waarschuwen hier al lang voor. En Snowden, Assange etc. nog veel langer. nlposts.info/past/m5i0xqXOpaiq2o0/video&ab_channel=hladinisakti
Albert Fels
Albert Fels 26 dagen geleden
Stel je voor, je grootouders hadden honger, je ouders moesten redelijk hard werken maar waren middenklasse, jij hebt nooit ergens gebrek aan gehad. Het is erg makkelijk om sympathie te hebben voor de hedendaagse CCP omdat je er van alles van kan vinden, maar het werkt wel. Ook op andere vlakken, zoals herstel van cultuur en erfgoed. Onder Mao Zedong werd de Chinese cultuur stelselmatig verwoest in de hoop een nieuwe socialistische cultuur te scheppen. Dat kantelde daarna al een beetje, maar sinds Xi Jinping aan de macht is (die zelf in een concentratiekamp zat onder het schrikbewind van Mao) is het helemaal klaar en volop aandacht voor Chinees erfgoed. Er is bijna niemand die zal zeggen dat ze een dictatuur beter vinden dan democratie. Volgens mij is de overheersende emotie van "Binnen wat mogelijk is, gaat het best goed".
Virt Real
Virt Real Maand geleden
@無名KN You're either spreading lies or you don't know what you're talking about. Hopefully you're able to watch this unless your 'great' government has blocked this: nlposts.info/past/narKq6q-aoWny2Q/video
無名KN
無名KN Maand geleden
​ @nick nlposts.info/past/jmje2byZiYmD2aM/video ik zal je nog es wat vertellen. Uyghurs mochten gewoon 2 of meerdere kinderen hebben, terwijl Han chinezen maar 1 kind mocht. maw Oeigoeren werden niet onderworpen aan de 1 kind politiek. Nou dat noem ik nou es positieve discriminatie. Nu komen deze gasten opeens met genocide, totaal absurd. begrijp ej het nog ?
vn ln
vn ln Maand geleden
De Chinezen in NL moeten nu opletten. Als je iets positiefs zegt over China, dan kan dat meteen verkeerd opgevat worden.
Meric Esin
Meric Esin Maand geleden
Maak ook eens een soortgelijke videoserie over CIA, MOSSAD en Europese spionage die veel agressiever, brutaler en bloediger waren en zijn.
trancelistic
trancelistic Maand geleden
In elk geval kan Nederland niet vooruit plannen. Tja, een paar maanden tot 2 jaar misschien.:/
Amirch
Amirch Maand geleden
De Chinezen kennen geen religie niks, hun enige religie is GELD
Walter Keijzer
Walter Keijzer 29 dagen geleden
niet alleen china vrienden van china ook je weet wel wie
beautiful nature
beautiful nature Maand geleden
En macht/invloed
Al S
Al S Maand geleden
juist
covid19is BS
covid19is BS Maand geleden
Boycot China !!
Smoking j8
Smoking j8 Maand geleden
Eindelijk! Goeie nieuws. De west moeten weten.
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
Doe eens zelf moeite om achter de waarheid te komen in plaats van je laten hersenspoelen door de leugens uit het westen.
Yannick Meijer
Yannick Meijer Maand geleden
Mischien moeten we het minder hebben over Corona angst. Plus iedereen heeft dit toegelaten met China
环球中国人民解放军 Global Chinese Army
环球中国人民解放军 Global Chinese Army Maand geleden
Stop alsjeblieft met liegen. China is geen probleem met moslims. Onze moslimbondgenoten, waaronder Pakista, Taliba, Saudia en Boko Hara, steunen allemaal China en houden van ons. Oeigoeren geen goede moslims. Ze zijn besmet door giftige westerse ideologieën. Verspreid alsjeblieft geen nepnieuws. China is heel erg goed.
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid Maand geleden
Ik vraag mij af of de FANTASIEVERHALEN van de losgeslagen, eeuwig betweterige westerse pers wel kloppen!!! Er is GEEN ENKEL MOSLIMLAND in de wereld dat China n.a.v. de zgn. gebeurtenissen m.b.t. de Oeigoeren de wacht aanzegt!! Sterker nog, de meeste moslimlanden halen zelfs de banden aan met de Chinese regering:Turkije, Saoedi-Arabië, Pakistan, de Palestijnen, Egypte, etc. Er is NIEMAND van de islamieten die het opneemt voor de zogenaamd zwaar getroffen medegelovigen en dat zou een wake-up call moeten zijn voor de westerse landen, die met hun eeuwige gezeik en "holier-than-thou" attitude de commerciële banden met China in een versneld tempo aan het vernietigen zijn, met alle gevolgen voor het (met name door Corona!) toch al zwaar gehavende westerse bedrijfsleven van dien! Chapeau idioten!!!!!! Ga vooral zo door!!!!
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid Maand geleden
@Al S 你复制了一切吗?🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍!
Al S
Al S Maand geleden
@Arno Eeuwigheid 然后呢 你讲英文 然后你都明白了吗
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid Maand geleden
@Al S Je opmerking slaat, zoals te verwachten, NERGENS op. De meeste Chinezen spreken overigens PERFECT Engels. Ook president Xi Jinping. De meeste Chinezen zijn ook hoger opgeleid dan de doorsnee "Nederlander" en dat is te merken!
Al S
Al S Maand geleden
@Arno Eeuwigheid 62x reizen zegt niets. Heb je nog steeds een tolk nodig is meer de vraag?
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid Maand geleden
@dimitri visser Juist mijnheer Visser! Onze persoonlijke ervaringen zijn dan ook niet, zoals bij zovelen, gebaseerd op een volledig doorgeslagen, gebrainwashte mediacultuur, maar op concrete bezoeken aan verschillende delen van China, in totaal 62x, in de afgelopen 20 jaar, waarbij wij zonder problemen of restricties konden reizen, bestaande relaties konden bezoeken en nieuwe contacten konden leggen. Wij zullen onze activiteiten zeker niet gaan staken ondanks het feit dat er steeds meer westerse zonderlingen zijn die t.a.v. China voortdurend "beren op de weg zien". Blijkbaar tast Corona bij sommigen ook de hersenen aan. Jammer maar helaas!
Mo B
Mo B Maand geleden
Te laat
Joy Jameson
Joy Jameson Maand geleden
HAHA. Nederland is klein joh. China heeft helemaal niks aan ons.
Hans OLVIDADO
Hans OLVIDADO 25 dagen geleden
Grootste doorvoer haven . Rotterdam. Grote luchthaven. Is dat niets ?
BananaBread
BananaBread Maand geleden
Misschien had je in plaats van fillers wat boeken moeten inspuiten.
account 1
account 1 Maand geleden
Wat een domme reactie
Amirch
Amirch Maand geleden
NL maakt deel uit van de EU en die is sws een sterk blok tegen de Chinezen, Russen en de VS
MetDaan
MetDaan Maand geleden
We moeten echt beter opletten als het aankomt op China, want voor je het weet is hun invloed niet meer terug te draaien.
MetDaan
MetDaan Maand geleden
@Arno Eeuwigheid Ja of gewoon beide niet
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid Maand geleden
Prima!! Liever Chinese invloeden dan de tentakels van de verdorven Moslimbroederschap!👍
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
Idd
T Temp
T Temp Maand geleden
Over desinformatie daar kan toch niemand tippen aan de USA en Israël
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
@Chris Pontius onzin!
T Temp
T Temp Maand geleden
@Chris Pontius Ik denk dat jij toch echt wat perspectief mist. Ik ben ook in zowel Amerika als China geweest en er zijn inderdaad gigantische verschillen op alle gebieden. Als we toespitsten op verschillen op propaganda gebied dan zijn er nog steeds grote verschillen. Verschillen die je overigens hier ook al vanuit huis kan zien. Feit dat je flink kritiek op Trump, of nu Biden is geen onderbouwende stuk tov propaganda. Zo kan ik met een verschil aankomen dat je als minderjarige alcohol en tabak mag kopen in China en dat je geen zorgen hoeft te maken over mass shooting in China. Probeer daar eens als minderjarige alcohol of tabak te kopen in de USA. Dit zijn verschillen net zo zeer dat je kritiek mag uiten op Biden of Trump maar niet relevant wat er gesteld wordt over propaganda. PS wat een onzin over voor Je ziet de doodsangst in hun ogen. IK was laatst nog in een taxi en die chauffeur was aan het ranten over CCP.. De gigantische omvang van de USA propaganda machine is wereldwijd actief en ongekend in omvang. Chinezen die ik sprak weten allemaal van van 'wanbeleidl van Mao af. Over Facebook hebben velen niks van gehoord laat staan dat men uberhaupt iets over te spreken hebben. Ik ben geen fan van China, maar in USA worden mensen echt gehersenspoeld. Dat niet zo zeer door overheid maar andere partijen. In China is de overheid de macht heeft en in USA zijn de olichargen die de macht heeft en zorgt voor extra propaganda Als jij oprecht het verschil niet ziet tussen die twee kwaden, ben je echt blind en wens ik je veel succes in het leven.
Chris Pontius
Chris Pontius Maand geleden
@T Temp Ik denk dat je dan toch echt wat perspectief mist. Ik ben in zowel Amerika als China geweest en er zijn echt gigantische verschillen te zien. Verschillen die je overigens hier ook al vanuit huis kan zien. Feit dat je flink kritiek op Trump, of nu Biden kan hebben als Amerikaanse burger laat al zien dat de vrijheden daar veel groter zijn dan in China. Probeer daar eens op straat iemand aan te spreken over kritiek op de CCP. Je ziet de doodsangst in hun ogen. Chinezen die ik sprak toentertijd wisten niets van de wandaden van Mao af. Over het verbod of Facebook durfde men niet eens te spreken. Ik ben geen fan van Amerika, maar in China worden mensen echt gehersenspoeld. Als jij oprecht het verschil niet ziet tussen die twee kwaden, ben je echt blind en wens ik je veel succes in het leven.
T Temp
T Temp Maand geleden
@Chris Pontius wat een onzin dat als jke je kritiek mag hebben op Amerika dat minder propaganda hebben. USA heeft toch allergrootste propaganda machine ter wereld die zowel in binnenland als buitenland actief is met desinformatie.
Chris Pontius
Chris Pontius Maand geleden
Uhhhh Russia? China? US is ook een propaganda machine, maar echt niets vergeleken met de eerder genoemde. Er is bijna geen onafhankelijke media over de eerst twee genoemde. Dat zegt al genoeg. In Amerika kan je kritiek hebben op Amerika. Probeer datzelfde in Rusland of China eens. Kom je toch echt bedrogen uit.
無名KN
無名KN Maand geleden
1 van de grote problemen die we nu lijken te hebben is het verwerken van informatie. We zijn niet kritisch genoeg over berichten waar we het mee eens zijn en we zijn te kritisch over berichten waar we het niet mee eens zijn. In extreme gevallen worden berichten op voorhand afgewezen als de bron waarvan het komt je niet bevalt in plaats van het bericht an sich te beoordelen. Aan de andere kant worden berichten klakkeloos aangenomen voor waar als het komt van bronnen die je wel bevallen of als het bericht je eigen vooroordeel bevestigt. Helemaal dodend voor enige kritische gedachtegang is als er aan framing van berichten of bronnen wordt gedaan. Iets is dan al meteen propaganda of iemand is een bot/wumao/CIA/…
Albert Fels
Albert Fels 26 dagen geleden
Jamaar ik ben het niet met je eens dus wat je zegt is niet waar. ;-)
無名KN
無名KN 28 dagen geleden
@Synergy hoezo bot. Onsin.
Synergy
Synergy 28 dagen geleden
CCP bot?
beautiful nature
beautiful nature Maand geleden
Tijd dat je jezelf misschien maar eens aan een kritisch onderzoek moet blootstellen t.a.v. de CCP.
Amber23
Amber23 Maand geleden
Ja ik betrap mezelf vaak erop.
無名KN
無名KN Maand geleden
Er zijn eigenlijk 2 vragen: Hoe kom je achter de feiten? Wat doe je met je oordeel bij gebrek aan feiten? Behalve de luchtfoto's die circuleren beweert de global times on-site foto's te hebben Xinjiang offers real-site photos to debunk satellite images ‘evidence’ of ‘detention centers’ Het zou dus interessant kunnen zijn om te kijken of die on-site foto's passen bij de luchtfoto's. Een andere manier om erachter te komen is om er zelf naar toe te gaan en dan met name naar het zuidelijke basin (Kashgar en Hotan) waar de meeste Oeigoeren wonen. Mijn dochter is in 2018 daar geweest, dus het is/was mogelijk. Ook al kom je niet op de site waar de foto's van zijn, aan het gedrag van de mensen ter plaatse moet ook af te lezen zijn of er sprake is van genocide of niet. Blijkbaar ligt er een uitnodiging voor de hoofd van de UNHCR om Xinjiang te bezoeken volgens een Trukse website China invites UN rights chief to visit Xinjiang en volgens AP China rejects genocide charge in Xinjiang, says door open to U.N dus daar kan ook op gewacht worden. Zolang je de feiten niet weet zou je je misschien kunnen afvragen wat het doel zou kunnen zijn van de Chinese overheid om de zaken waarvan ze beschuldigd worden te verrichten zonder dat je terug moet vallen op een karikatuur. De 2e vraag vind ik eigenlijk interessanter, niet alleen met betrekking tot dit onderwerp maar in het algemeen. Wat moet je van iets vinden als je de feiten niet kent? Als er een beschuldiging ligt van genocide, moet je die beschuldiging zonder feitelijke onderbouwing als waar accepteren en daar maatregelen op nemen in een poging de genocide te stoppen met het risico dat de beschuldigingen niet waar zijn en je een relatie hebt verpest? Of moet je eerst naar een feitelijke onderbouwing zoeken met het risico dat er onnodig mensen sterven omdat je te laat bent met je maatregelen? En welke maatregelen kun je nemen die daadwerkelijk helpen? Of zijn we tevreden met maatregelen die mogelijk degene die we willen helpen schaden maar onszelf een goed gevoel geven?
AD SV
AD SV Maand geleden
wat de wereld niet wil inzien, is wanneer China Afrika compleet in haar zakken heeft, de rest van de wereld Afrika alleen nog kan leegzuigen als China dat goedkeurt. China gaat de wereld regeren voor de komende 1000 jaar
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
1000 jaar, nee das overdreven. India wordt ook groot dus wordt tussenndie 2
r0conscious
r0conscious Maand geleden
En het invloed van het westen? 😁 Niet schrikbarend groot?
r0conscious
r0conscious 27 dagen geleden
@T mijn punt is vooral dat er in een filmpje zoals dit heel duister, negatief, triest wordt gedaan over wat invloed vanuit China, terwijl de hele wereld compleet verwesterd is, compleet vanuit de kern al eeuwenlang beïnvloed door het westen en gaat nog steeds door, waarom wordt dat nooit als negatief of bedreiging gezien, beetje eenzijdig en biased allemaal weer
r0conscious
r0conscious 27 dagen geleden
@T en waar is dat filmpje dan?
T
T 27 dagen geleden
#youism Daar gaat het toch niet over in dit filmpje? Als je een filmpje kijkt over hoe ver de westerse macht rijkt, zet jij daar dan ook onder 'en de macht van China dan'? Ik betwijfel het
Synergy
Synergy 28 dagen geleden
@Chris Pontius veel naïeve mensen in de comments. Ze zullen het pas beseffen wanneer het te laat is..
BananaBread
BananaBread Maand geleden
@Jeroen Arendonk En wat is er mis met een dictatuur? Je snapt dat mensen in China precies zo over ons praten? Waarom moet het westen altijd alles proberen te controleren volgens hun normen? Waarom snappen mensen nog steeds niet dat je een eeuwenoude cultuur niet even in 50 jaar gaat veranderen?
Johnnyboy0341 Series
Johnnyboy0341 Series Maand geleden
Al dat gejank van asia fobie is ook door de chinese staat opgezet
stein ature
stein ature Maand geleden
Klopt helemaal, onze eigen schuld is het wel. De vrije economie is van de sterkste en niet van de liefste. hopen dat Europa economisch gaat sturen op minder(Chinese) import, zodat iedere keuze die consumenten hebben goed is voor Europa en milieu. Producten gaan wel allemaal wat duurder worden(zonder Chinees capitalism /uitbuiting), maar honger zullen we echt niet hebben. Over een paar jaar zullen we juist veel profijt hebben door nu te sturen. Beetje toevallig dat er nu ook veel nieuws en samenkomst is voor stop Asian hate. Laten we duidelijk zeggen niks tegen Aziaten of welke groep dan ook te hebben. Alleen de huidige politieke macht in China willen we hier gewoon niet en aangezien ze zoveel macht hebben zijn bedrijven van Chinese investering groepen ook invloedbaar door de huidige Chinese machthebber. We kunnen ook terug vechten met media, denk aan de Oeigoeren in china. Vanwege mensen rechten kunnen we China al boycotten. Hopelijk komt er ontwikkeling vanuit China zelf voor een land wat iets socialer is voor de zwakke en minderheden. In de 2de wereldoorlog waren mensen jaloers op rijke mensen met een ander geloof/ voor ouders, laten wij rechtvaardig blijven en niet eigendommen gaan af pakken. Mischien Europa minder sociaal maken, dus geen/minder uitkeringen en lange dagen werken of Chinese niet meer laten investeren in Europa. Toevallig werk ik voor de kruitvat, kruitvat is onderdeel van Watson en dat is in handen van Hongkongse Hutchison Whampoa. Met goede en eerlijke handel zijn Chinese in deze macht positie gekomen, mischien moeten we het maar axepteren. Nadat de Romeinen ons hadden onderworpen ging onze welvaart omhoog, maar nu zijn we al zo gellukig en zoveel ongelukkigen onder Chinese huidige macht. De consument/ ik en jij is verantwoordelijk en moet beter gestuurd worden in aankoop en leef gedrag. Nog even voor de investering maatschappij in Hong Kong, ik ben blij en dankbaar voor het werk en de opstand / verzet tegen de Chinese huidige regering maken mij trots om voor jullie te werken. China gaat zich zelf sociaal ontwikkelen, Chinese burgers pikken de lange werk dagen en slechte voorzieningen voor arme ouderen en onrecht naar minderheden niet meer. De industriële revolutie hebben we in Europa ook mee gemaakt, en zal in China eindigen en in India en Afrika verder gaan. Darna geen meer dingen maar meer kennis en philosophy en gezondheid geestelijk en lichamelijk. Fijn dat het gezien wordt, maar maak je geen zorgen en stem op politieke partijen die zich ontfermen over deze problematiek en lef hebben. Waarschijnlijk hebben we een Europese eenheid die Chinese burgers in verzet zal laten komen door feiten te delen over Oeigoeren en cetera via media
Al S
Al S Maand geleden
Probleem is veel Chinezen zelf in China weten niets van wat er zich in XinJiang afspeelt. Wat je zegt over Chinezen blijven werken klopt niet meer. Cultuur van 669 wordt minder. Chinezen zijn ook grote klagers net als in Nederland en je hebt een boel luie ook, wie had dat gedacht. Probleem is ze zijn te bang om te praten. Ze klagen over het onderwijs , de druk, examens etc. Maar zodra een mainlander een beetje geld heeft willen ze meteen pleitte naar het buitenland. Daarom kan ik weinig met Aziaten die klagen in de Westerse samenleving. Je hebt immers een paspoortje
Darren Grant
Darren Grant Maand geleden
The smelly bucket definitely measure because asphalt ironically help between a aberrant attention. teeny, comfortable yew
Niels Abdioska
Niels Abdioska Maand geleden
China is hier allang 5G TikTok, Corona etc
Synergy
Synergy 28 dagen geleden
Precies.
Henry Kuppens
Henry Kuppens Maand geleden
Verwissel China met lieden als Claus Swab Bill Gates Soros e.d. en laat nou eens zien hoe mensen misleid en 'gebrainwashed' worden. China is natuurlijk jullie grote concurrent en tegelijk het grote voorbeeld.
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
Bill gates doet geen genocide maar is een tundernerd met megaveel geld. China dreigt landen binnen te vallen
Tim van de Leur
Tim van de Leur Maand geleden
Bil Gaatjes stopt geen mensen in concentratiekampen om ze te 'heropvoeden' en ondertussen een niertje lichter te maken.
Lisette rijkelijkhuizen
Lisette rijkelijkhuizen Maand geleden
We zijn gevangen als vogels in huizen we hebben sluiers we hebben banden om polsen we kunnen geen brood of gerst kopen of verkopen zonder dat, ring een bel????? het merkteken van het beest 666 uit het boek Openbaring is hier Ezechiël 13 Here God zegt: "Wee de vrouwen die magische banden naaien om [g]alle polsen en sluiers maken voor de hoofden van personen van elke lichaamsbouw om zielen te vangen! Willen jullie de zielen van Mijn volk vangen, maar de zielen van anderen voor jullie zelf in leven houden? 19 Voor handenvol gerst en stukken brood hebt gij Mij tegenover Mijn volk ontheiligd, om [h]sommigen ter dood te brengen die niet zouden moeten sterven, en [i]anderen in leven te houden die niet zouden moeten leven, door uw liegen tegen Mijn volk dat naar leugens luistert."" 20 Daarom is dit wat de Here God zegt: "Zie, Ik ben tegen uw magische banden waarmee u daar zielen vangt als [j]vogels, en Ik zal ze uit uw armen rukken; en Ik zal [k]ze laten gaan, die zielen die u vangt als [l]vogels. 21 Ik zal ook uw sluiers afrukken en Mijn volk uit uw handen redden, en het zal niet langer als prooi in uw handen zijn; en u zult weten dat Ik de Heer ben. 22 Omdat u de rechtvaardige met leugenachtigheid hebt ontmoedigd, terwijl Ik hem geen pijn heb berokkend, maar u de goddeloze hebt [m]aangemoedigd zich niet van zijn boze weg af te keren om hem in leven te houden, 23 daarom zult u vrouwen geen bedrieglijke visioenen meer zien of waarzeggerij beoefenen, en Ik zal Mijn volk uit uw handen redden. Zo zullen jullie weten dat Ik de Heer ben." Dus dit masker en paspoort zijn het merkteken van het beest uit het boek der openbaring Gezichtsmasker voorhoofd kan een verkeerde vertaling zijn een betere vertaling voor voorhoofd is het hele gezicht. Het paspoort in de hand of arm, je kunt geen gerst en brood kopen zonder. In Israël kan je geen winkel binnenkomen zonder het pols paspoort, en het is de enige andere plaats in de bijbel met een visieke hand/hoofd combinatie, discuterend over het voedsel en de keuze tussen leven en dood, dus doe alstublieft onderzoek want Ezechiël 13 vertalingen zijn erg verschillend. Openbaring 13 16 het merkteken van het beest 666 Openbaring 14 9 Verdoemenis voor aanbidders van het beest." Johannes 20 Heer Jezus graf hint ? 7 en de gezichtsdoek, die op Zijn hoofd geweest was, lag niet bij de linnen windsels, maar opgevouwen op een plaats op zichzelf. 8 Zo ging toen ook de andere discipel binnen, die het eerst bij het graf gekomen was, en hij zag en geloofde. 9 Want zij verstonden de Schrift nog niet, dat Hij uit de doden moest opstaan. Mattheüs 24 32 "Marcus 13:28-31 Lucas 21:29-33 Parabel van de vijgenboom generatie Van de vijgenboom leer je de les: zodra zijn takje teer wordt en zijn blaadjes uitloopt, weet je dat de zomer nabij is. 33 Zo ook, wanneer jullie al deze dingen zien, weten jullie dat Hij[g] nabij is, aan de poorten. 34 Voorwaar, ik zeg u: deze generatie zal niet voorbijgaan voordat al deze dingen hebben plaatsgevonden. 35 Hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen niet voorbijgaan. Israël is de vijgenboom, geboren in 1948 Hoeveel jaar is een generatie en de meest plausibele uitkomst www.khouse.org/articles/2002/438/print/ of 40 jaar Psalm 90, 10 Wat de dagen van ons [j]leven betreft, [k]zij bevatten zeventig jaren, of, als het aan kracht ligt, tachtig jaar Doch hun trots is slechts moeite en tragedie; Want het gaat snel voorbij, en wij verdwijnen. Dus wanneer komt jezus terug 1948+80 itssss 2028 vijgentwijgen werden mals in 1948 Er zijn meer debatten over dit generatie onderwerp met andere berekeningen online te vinden, De Hebreeuwse traditie zegt dat de Messias komt in het jaar 6000. Er ontbreken veel jaren in de joodse kalender watchjerusalem.co.il/806-the-hebrew-year-5781-or-is-it het is misschien al voorbij 6000, Hij komt als een dief in de nacht maar niet voor de mensen van het licht Lucas 12 41-46, 1 Thessalonicenzen 5 Openbaring 3 . 3 Gedenkt dan wat gij hebt ontvangen en gehoord; gehoorzaamt het, en bekeert u. Als jullie niet wakker worden, zal Ik komen als een dief, en jullie zullen niet weten op welk uur Ik tot jullie zal komen. Hoe dan ook, het is zeer spoedig, dus bekeer je van je boze wegen en keer je tot God voordat het te laat is. Ezechiël 13 Toen kwam het woord van de Heer tot mij zeggende, 2 "Mensenkind, profeteer tegen de valse profeten , Dus draag geen maskers geen paspoort probeer de regering op andere gedachten te brengen met alle wettige en vredelievende middelen niet alleen door te bidden maar ook door acties te ondernemen, help alstublieft valse profeten vertellen niet de waarheid, dus HELP ALSJEBLIEFT En sorry voor de vertaling heb mijn tekst met deepl vertaald
S
S Maand geleden
Dank! Goede/interessante informatie.
S
S Maand geleden
Tot vijf meter voorbij Abcoude. Sorry, heel flauw. Moest even. Super interessant en serieus filmpje, thanks! Nogmaals, heel belangrijk en serieus onderwerp. Schrijnende situaties zo te horen.
Johnny Bankrupt
Johnny Bankrupt Maand geleden
Waarom staat er bij sommige woorden een "witte ruit met ?" i.p.v. een "i" of "e" in de ondertiteling?
Ruben V
Ruben V Maand geleden
Dat zijn dan letters met een umlaut of accent die NLposts niet herkent?
Putin Michalivo
Putin Michalivo Maand geleden
NL is niet belangrijk,
sjenkie
sjenkie 21 dag geleden
@Putin Michalivo Ok Putin
Putin Michalivo
Putin Michalivo 21 dag geleden
@sjenkie nee NL suk..l
sjenkie
sjenkie 21 dag geleden
Je bedoelt natuurlijk Kurdistan
Maruta Elisabeth
Maruta Elisabeth Maand geleden
bedank en een gezegen dag. nou de woord ambitieuz kan iemand aanspreken dit is een inteligentie waarin de naam god zich inspireert in naar iedere wijze van ieder middelen in trajecten om een opendag te gaan openen. is dit wat ze bedoelen. is een opendag hier, want ik wel weg van nederland.
Cool Guy
Cool Guy Maand geleden
En de westerse invloed in China, Irak, Syrië en Afghanistan dan?
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
@Jeroen Arendonk China expert 🤣
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
China is het echte probleem voor de democratie
Rabana Manana
Rabana Manana Maand geleden
Ik weet niet of je het verkeerd hebt getypt maar ik zou je comment opnieuw checken.China,Irak,Syrië,Afghanistan?Serieus?Daar hebben we juist het minst invloed...
M Kush
M Kush Maand geleden
Inderdaad het mes snijdt aan 2 kanten..
Real43 NL
Real43 NL Maand geleden
1 van de grootste fouten die het westen deed was om China te openen door te investeren sinds de jaren 70. westerse landen waren passief en dachten dat de mensen in China op een dag democratie zouden omarmen als zij welvarender zijn. juist niet.
Henk -
Henk - Maand geleden
China is nog steeds best arm. Als je kijkt naar het BBP per inwoner is het vergelijkbaar met Bulgarije en Roemenië, de armste leden van de Europese Unie. En op bepaalde plekken in China zie je ook al wel wat kritiek op de autoritaire Chinese overheid komen. Maar diezelfde overheid heeft zo'n strakke controle op alle facetten van de samenleving dat het moeilijk is om je kritiek te uiten. Ik denk dat het nog wat vroeg is om democratie in China volledig uit te sluiten. Echter is het wel zorgelijk, China heeft (technische) middelen in handen waar de communistische staten van de 20e eeuw alleen maar konden dromen.
Eric Mirko
Eric Mirko Maand geleden
China is absoluut niet sterker en beter uit de pandemie gekomen. Het feit dat mensen dit geloven legt dus bloot hoe sterk hun propaganda machine is.
Al S
Al S Maand geleden
@Fun Lovin Bloke Ik ben het weinig eens met China. Maar dit is een nep verhaal wat je zegt. In China loopt alles prima al sinds April vorig jaar. Het probleem is dat ze nu telkens willen aangeven hoe goed ze zijn. Dat is dan weer jammer, speciaal als ze buitenlanders zien
Fun Lovin Bloke
Fun Lovin Bloke Maand geleden
Burgers die daar aan het begin van het uitbreken van de pandemie een familielid of familieleden zijn kwijtgeraakt aan covid wachten nog steeds op antwoord wat er met hen nou is gebeurd. Ze worden monddood gemaakt wanneer ze kritisch zijn op de (lokale) overheid.
23e chromosoom
23e chromosoom Maand geleden
China werkt achter de schermen aan monopoly dominatie en manipulatie op medische, sociale, culturele, maatschappelijke, financiel en religieuse, media en politieke niveau van veel rijke westerse landen. je ziet het in op you tube, Hollywood films, series op netflix. Mensen die dit aankaarten in China verdwijnen systematich uitbeeld door opsluiting. Deze mensen zijn gewoon spoorloos. je moet begrijpen, China haat de rest van de wereld. Door het beeld die is geschetst in de geschiedenis vanuit voornamelijk het westen over de Chinese. Is er een diepe haat gegroeid die China nooit meer zal los laten. China heeft een bloedhekel aan hun zelfbeeld. Het land is extreem racistisch naar buitenlanders. zelfs haar eigen volk heeft China een hekel aan. Door de vergaarde macht op vele sectoren rondom de wereld is het een plan aangegaan om wereld dominatie. doormiddel van het controleren van cruciale fundamenten in sectoren en platvormen. achter de shermen stuurt China een plan om landen afhankelijk te maken van dagelijkse behoeftes.
r0conscious
r0conscious Maand geleden
@Al S je kent me niet, ten eerste ik besef me dat ik hier altijd een laowai ben, zowel in de ogen van de bevolking als de overheid, ten tweede boeit me dat niet, ik geniet van m'n leven hier nu, maar ben echt niet zo dom om hier m'n toekomst op te bouwen, maar ik kan hier op ieder moment van de dag op iedere plek veiliger rondlopen dan in welk westers land dan ook, en de gemiddelde persoon hier is vriendelijk tegen me, enig veiliger land waar ik ben geweest is Japan, waar je trouwens ook voor altijd gaijin (buitenlander) bent, heeft meer te maken met dat het monogene samenlevingen zijn, noem mij aub een monogene samenleving/land waar je niet als buitenlander wordt beschouwd ookal woon je er 80 jaar, afijn mijn vraag over waar je de informatie over die diepe haat vandaan hebt was oprecht een vraag van interesse, ik lees graag, het was niet bedoeld als aanval
Al S
Al S Maand geleden
@r0conscious Je bent een gast en dat zal altijd zo blijven Laowai. De Chinees heeft het niet zo op buitenlanders vanwege het verleden. Er is een lijn. Ik denk dat je een nulletje achter je verblijf moet plakken om dat te begrijpen. Je bent nog vrij jong
r0conscious
r0conscious Maand geleden
@23e chromosoom waar kom je aan die informatie over die enorme haat? Vind ik wel interessant
23e chromosoom
23e chromosoom Maand geleden
@r0conscious oke...ik woon al heel mijn leven in Nederland. Denk je nu echt dat ik alles weet wat de overheid hier doet. Ik zoek geen tacktieken van overheden op maar zie ze ontstaan in het dagelijks leven. Dat jij niets merkt van bijvoorbeeld grote baas van Allie epxress Jack Ma die maanden was verdwenen net na zijn onenigheid met de chinese overheid. toeval " I dont think so". China heeft een geheime agenda waarbij zijn onder ander in Afrikaanse landen plannen aangaan waarbij louche afspraken worden gemaakt ten nadeel van Afrika zelf. Afrikaanse politici zijn op gestaan en hebben een stokje hier voor gestoken. Ze hebben een grote vinger in de pap in Amerika. The USA is china biljoenen schuldig " en dit soort indringen gaat het volk berooien.
r0conscious
r0conscious Maand geleden
Dude ik woon al meer dan 3 jaar in China, en ik zeg chill gast, damn
Pieter-Jan Notebaart
Pieter-Jan Notebaart Maand geleden
Kijk ook Pakhuis de Zwijger!
simon klint
simon klint Maand geleden
CCP
Robin Bartels
Robin Bartels Maand geleden
China is een onzijdig woord en er dient naar te worden verwezen met ZIJN. Waarom zoek je zoiets niet even op als je het niet zeker weet?
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg Maand geleden
Inlichtingdiensten waarschuwen????? Je kan beter je overspannen bazin waarschuwen dat ze belangrijke papieren in een speciaal geprepareerde tas doet.
Hans OLVIDADO
Hans OLVIDADO 25 dagen geleden
LOL !
ooievaar 67
ooievaar 67 Maand geleden
Bij ADO was er ook een grote invloed. T werd nog vager war t geld vandaan kwam. En iedereen die verstand had kon tegen een muur praten, er veranderde niets. Helaas bleven de slappe frikadellen en werd er nog steeds amper gewonnen
PayPaul
PayPaul Maand geleden
Nee nee in Nederland zien we dat nog helemaal niet hoor die invloed....iedereen loopt met een mondkappie op zijn bek en op veel plekken krijg je zo’n temperatuurgeweer tegen je Harsens,maar dat heeft er vast allemaal niet mee te maken 😂😂😂 lekker naïef.
Jacqueline van der Kooij
Jacqueline van der Kooij Maand geleden
En ongewenste beinvloeding door EU?
PCgamerErandar
PCgamerErandar Maand geleden
lol wat
Moos
Moos Maand geleden
Achum 600 militaire basissen op wereld heeft amerika als dat geen invloed is weet ik het ook niet
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
@vlam12 een beetje dom.
Arthur Gelderman
Arthur Gelderman Maand geleden
absoluut waar maar dat is geen reden om de dreiging van china weg te wuiven toch?
vlam12
vlam12 Maand geleden
wat heeft dit met china te maken?
Marion de Graaff
Marion de Graaff Maand geleden
Moeten zeker op China opletten ze dringen ongemerkt in wereld economie en veel onrust gegeven over COVID-19 en nu zijn hun hier het sterker geworden vanwege COVID-19 terwijl alle landen in de wereld plat liggen rara hoe kan dit?
Rikkert Hoffmann
Rikkert Hoffmann Maand geleden
Zou u dergelijke berichtgeving voortaan in een context van wederkerigheid willen plaatsen om misverstanden en paranoia te voorkomen? De regering van de Verenigde staten oefent al decennia lang on- dan wel gewenste invloed uit op vergelijkbare wijze ondersteunt door een fysieke dreiging in de vorm van een cordon van militaire bases rondom China. Bedankt voor uw aandacht en een hartelijke groet.
lucas van der heijden
lucas van der heijden Maand geleden
Misschien zien we daarom heel weinig chinese zwangere vrouwen haha straks zijn er alleen nog maar Chinezen🤣🤣 JK
Shamine Zulkifli
Shamine Zulkifli Maand geleden
💋Best adult contact site💘👇 Click Here 》》 18cams.xyz 《《 Leurs états de santé respectifs les empêchent de s'approcher trop près l'un de l'autre. 在整個人類歷史上,強者, 富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市~sae和鄉村中的弱者,無力防守和貧窮成員。 然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其𝔻𝕅𝔸融入不斷發展的人類社會。 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。 他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木)來調味食物煮的時候 1617244541
tjuntje
tjuntje Maand geleden
Mooi stukje propaganda, hoeveel invloed hebben ze op jou gehad om dit Amerikaanse programma zo mooi te vertalen?
appei
appei Maand geleden
jouw salaris, 50ct
Thomas Hermans
Thomas Hermans Maand geleden
We moeten snel een ander gevaar vinden om de bevolking angst in te boezemen , corona verliest zijn invloed en het kabinet dat Corona misbruikte ziet zijn macht verdampen na het zoveelste schandaal , mensen laat je niet foppen door deze afleidingsmanoeuvres
Cucciolo Luccioco
Cucciolo Luccioco 24 dagen geleden
China is idd een wake up call voor wat er in de rest van de wereld staat te gebeuren, als we alles braafjes blijven verwelkomen waar de regering mee bezig is (zoals nu die test-evenementen), met als dieptepunt het vaccinatiepaspoort, dat uiteindelijk zal leiden tot het zelfde social credit systeem van China. Tech bedrijven waarschuwen hier al lang voor. En Snowden, Assange etc. nog veel langer. nlposts.info/past/m5i0xqXOpaiq2o0/video&ab_channel=hladinisakti
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
China is letterlijk een gigantisch probleem
PCgamerErandar
PCgamerErandar Maand geleden
@Thomas Hermans mee eens haha
Thomas Hermans
Thomas Hermans Maand geleden
@PCgamerErandar ik reageer hier morgen ook ff op ,maar ziet er toch slecht uit voor Rutte.
PCgamerErandar
PCgamerErandar Maand geleden
@Thomas Hermans We kunnen vrij lang door gaan over veel punten hier. Soevereiniteit is wel belangrijk inderdaad, maar de wereld veranderd wel snel en we zullen toch economisch en militair samen sterk moeten staan in het westen (Europese Unie + VS, Aus, Japan, Zuid Korea etc.). De Europese Unie heeft zijn problemen, maar naar mijn idee heeft het veel meer voordelen dan nadelen voor Nederland. Vaak kijken mensen hier meer naar "het gevoel" wat ze hebben bij de EU dan de daadwerkelijke realiteit. Maar laten we het hier bij laten wat betreft de discussie, we hebben allebei meer te doen dan hele essays schrijven op youtube ;). Wat betreft Brazilië is het echt een fout van die regering ( en die flapdrol president) van hen dat het daar nu zo'n tering zooi is. Ze hebben het inderdaad slechter dan hier op veel punten, maar de basis van hoe je COVID bestrijd blijft hetzelfde. Helemaal mee eens met de betrekkingen tot onze gezondheidszorg, het is ook een drama en het moet ook veranderen. Laten we hopen dat de nieuwe regering wat meer doet om marktwerking terug te dringen (Laten we het hopen met de "nieuwe" "progressievere" VVD). Ik neem het tot zekere hoogte wel een beetje verdedigend op voor het bestuur van de afgelopen jaren, aangezien de financiële en de daaropvolgende eurocrisis echt mega veel kapot hebben gemaakt. Veel mensen hebben gehandeld in hoe ze dachten dat juist was en achteraf zie je dat aan veel zaken haken en ogen zaten. Het is gebeurd, laten we vooral vooruit kijken. Tevens is die kritiek die ze krijgen wat betreft toeslagen affaire en het vele bezuinigen 100% terecht. vaccinatie paspoort is ook iets waar ik ook niet heel erg enthousiast over ben, maar als jij naar sommige landen wilde reizen voor corona(bijv zuid amerika), moet je je ook laten inenten voor van alles en nog wat, dus het is niet alsof het er nog niet was. Het wordt waarschijnlijk wereldwijd verplicht hierna en ik heb daar ook mijn twijfels bij, maar ik denk niet dat dit iets is wat gaat veranderen aangezien het waarschijnlijk wereldwijd wordt toegepast, wij als Nederland kunnen niet als enige achterblijven hierin ben ik bang. Als we dit wel doen komt er gegarandeerd internationale druk die weer andere dingen kapot kan gaan maken. Die autoritaire regimes zijn inderdaad niet heel soepel met hoe ze dingen opdringen aan hun bevolking, dus ik praat dat zeker niet goed. Maar we zien wel dat in Nederland dat soort praktijken niet voorkomen en voor gaan komen aangezien de nature van de mensen en onze regering anders is. Gelukkig hebben we een grondwet die leidend is wat er voor zorgt dat er geen absolute macht bij de regering is. Vond het een goede discussie en het is zeker niet verkeerd om erover te praten. Ik laat het hier wel bij aangezien ik ook nog andere dingen moet doen :P. Fijne dag nog ;).
Wœtrœ
Wœtrœ Maand geleden
Ik vind het wel grappig dat de CCP fanboys heel snel het vingertje wijzen naar Amerika en hoe slecht hun invloed wel niet is, alsof dat Chinese invloed opeens goed maakt. Ja, we moeten ook wat doen tegen teveel Amerikaanse invloed, maar dat maakt Chinese invloed niet ineens goed.
Cucciolo Luccioco
Cucciolo Luccioco 24 dagen geleden
China is idd een wake up call voor wat er in de rest van de wereld staat te gebeuren, als we alles braafjes blijven verwelkomen waar de regering mee bezig is (zoals nu die test-evenementen), met als dieptepunt het vaccinatiepaspoort, dat uiteindelijk zal leiden tot het zelfde social credit systeem van China. Tech bedrijven waarschuwen hier al lang voor. En Snowden, Assange etc. nog veel langer. nlposts.info/past/m5i0xqXOpaiq2o0/video&ab_channel=hladinisakti
Albert Fels
Albert Fels 26 dagen geleden
@dimitri visser Uh ja. Ik was op een gegeven moment in een klooster waar ze me spreuken uit de Tang Dynastie lieten zijn. Daar was de 84-jarige hoofdnon extreem trots op. Want toen de Rode Garde van Mao kwam om het klooster plat te branden, verstopte zij die dingen onder het puin en bleef als enige achter, als enige wilde zij het klooster op de heilige berg opbouwen. En in 2014 kreeg ze haar wens. Toen stond er al een kloostertje, maar toen na het aantreden van Xi Jinping, kwam er opeens een sloot subsidie vrij en werd het hele klooster herbouwd. Ze kreeg van de communistische partij een oorkonde voor het beschermen van Chinees erfgoed (tegen de communistische partij zoals die toen was). Xi is op veel gebieden meer autoritair, zeker, maar er is op net zo veel gebieden meer vrijheid gekomen. Als jij in 1995 een lokale ambtenaar corrupt noemde, liep het slecht met je af. Als je dat nu doet, kan die ambtenaar maar beter heelhuids door het onderzoek heenkomen, anders loopt het slecht met hem af. Waar je je rare geleuter over dwangarbeid vandaan haalt mag joost weten. Zeker weer dat saaie gedram dat Amnesty 30 veroordeelde jihadi's heeft geïnterviewd, zodat ze nu zekur weten dat minstens 19 miljard Oeigoeren in kampen zouden zitten?
Antonio osho
Antonio osho Maand geleden
@Jochem Peeters Je spreek de waarheid, maar het is niet makkelijk om je landgenoten die nooit naar China zijn geweest te overtuigen.
Al S
Al S Maand geleden
@Jochem Peeters U zal toch voorzichtiger moeten zijn. Het ging China al goed af voor Xi aan de macht was. Juist door deze president wordt alles erger. Hij heeft immers de Xi-gedachte verzonnen en dat is verplicht op scholen hier. Ik heb het zelf gelezen. Hij vertoont trekjes van die oude Chinese leider, weet je nog wel
Jochem Peeters
Jochem Peeters Maand geleden
@dimitri visser China produceert alles zelf, zoals wij goedkope groente, melkproducten en vlees hebben in Nederland.omdat we dat zelf produceren, zo is China dus ook goedkoop qua handel, maar de jeugd heeft toch liever Adidas, Nike, Levi Strauss, de buitenlandse merken en daar hebben de werkende mensen gewoon geld voor, zonder dat ze armoede hebben.
Barry Liu
Barry Liu Maand geleden
...I come here to go to school, to give a boost to the local economy and to provide investment in education. And it's clear, including to my friends, that this is not a best place to immigrate because the language and business environment is not as good as China. You don't have to be so deliberate to portray us as such, it only brings racism.
Al S
Al S Maand geleden
@Barry Liu But it's true Mr Liu. Each Chinese can sell on Western open platforms with a registered Chinese or HK identity. It's very easy actually. While a foreign company need to be registered in China to sell in China on platforms like Tmall or JD. And let's not begin to get the money out of China. It's the greed of the Western corporations to allow this, so maybe our goverments can finally step in and close this loophole
Barry Liu
Barry Liu Maand geleden
@Jeroen Arendonk Many people in Western countries like to label themselves in this way. However you may forget that in China over 90% of the people are satisfied with the Communist Party running the country, another cultural difference behind this is very complex. As with the current state of Asians in the US, you should understand why I would say that such media content is racist.
Barry Liu
Barry Liu Maand geleden
@dimitri visser Beyond that, to give you a reason why Chinese students would consider studying abroad. Of the top 1% of students in China who get their grades through the college entrance exam, while that student's family background has an annual income of 200,000-1,000,000 RMB per year is less than 1 in 1,000 of their peers. But even so, with the fierce competition for education in the country, everyone still can't get enough of the cake. So, at the expense of certain material premise, one is willing to get quality services in higher education colleges in other countries where there is less competition; on the other hand, one is also experiencing the human environment abroad.
Barry Liu
Barry Liu Maand geleden
@dimitri visser Of course, enjoyment of education can be for a variety of reasons. When it comes to immigration, however, this involves cultural geopolitical and other problems.
dimitri visser
dimitri visser Maand geleden
Not the best place to immigrate, but still the best place to get an education?
Arnold _&2
Arnold _&2 Maand geleden
Misschien moeten jullie eens een item maken over Klaus Schwab van het World Economic Forum met zijn Great Reset plannetjes.. dat is namelijk het echte gevaar wat ons richting een social credit systeem brengt.
Zergling
Zergling Maand geleden
Niemand wilt domme shit horen.
Arthur Gelderman
Arthur Gelderman Maand geleden
​@Nickel Chlorine oh wat hebben mensen het toch zwaar hier, als je alleen maar een homo wil verbannen uit je kerk komt er een filmploeg naar je kerk, oh wat zijn ze toch zielig, wat in China gebeurt stelt niks voor daar zitten maar enkele tien of honderdduizenden mensen in concentratie kampen. wat hebben we het toch zwaar in Nederland. deze mensen zouden eens naar China of Rusland toe moeten geen en zien hoe het er daar aan toe gaat al zal een deel zich in Rusland heerlijk thuis voelen daar is tenminste vrijheid van discriminatie.
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg Maand geleden
Klopt zijn erg anti Rusland en China
luna van venkel
luna van venkel Maand geleden
Neejoh. Dat is ver van mijn bed show. Laten wij vooral doen alsof alles in nl zo goed geregeld is en wij niks met de elite te maken hebben
Sister Serenity
Sister Serenity Maand geleden
Ik vind dit allemaal maar een beetje overdreven hoor. Iraq was ook zo een onzin verhaal. Van ja "Grootste gevaar bla bla" Zo heb je meer van die mislukte idiote campagnes. Oorlog is spannend in de film, niet in het echt om mee te maken. Laten we met ze alle in vrede leven, en gewoon handelen. In plaats van oorlogsretoriek, gewoon aan ons zelf werken.
dimitri visser
dimitri visser Maand geleden
@Sister Serenity Dat is geen dom gelul. Dat wat ik zeg, bijvoorbeeld over de Chinese agressie, is voor 100% gebaseerd op vaststaande feiten. Dit wordt door jou genegeerd. En dat samen met die Chinese herrie op je profiel laat zien waar je vandaan komt, en waar jouw sympathieën liggen.
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
@Sister Serenity jij denkt dat omdat je de chinese overheid haat, je de chineze mensen ook haat. Dat is namelijk niet zo. De stopasianhate movement is ook verzonnen door de chinese overheid
Sister Serenity
Sister Serenity Maand geleden
@dimitri visser Oh ja natuurlijk ik ben gelijk één of andere spion uiteraard. Het is niet alsof ik persoonlijk Keltische, 432, jazz , klassiek of andere muziek privé heb staan. En dit bedoel ik nou "een k- gezwel" Je bent niet goed bij je hoofd, als je andere mensen zo neerzet. Moet je die aanvallen tegen Aziatische mensen zien. Komt door dit soort domme gelul. Deze hele clip zet alleen tot haat aan, en is gebaseerd op 90% broodje aap verhaal. Jij Meneer visser bent daar het klas lokaal voorbeeld van. Unsub Nieuws uur, ik ben klaar met deze onzin.
dimitri visser
dimitri visser Maand geleden
Met een playlist "Beautiful Chinese Music" op je profiel weten we meteen waar deze comment vandaan komt. En als je het hebt over oorlogsretoriek... Vandaag weer nieuws uit de Zuid Chinese zee waar Chinese criminelen het territorium van de Fillipijnen schenden. China is als een kankergezwel op deze wereld.
George
George Maand geleden
Stop de Handel met ze
Hendrik Yunus jampaja
Hendrik Yunus jampaja Maand geleden
Hongkong al onder invloed
Cucciolo Luccioco
Cucciolo Luccioco 24 dagen geleden
China is idd een wake up call voor wat er in de rest van de wereld staat te gebeuren, als we alles braafjes blijven verwelkomen waar de regering mee bezig is (zoals nu die test-evenementen), met als dieptepunt het vaccinatiepaspoort, dat uiteindelijk zal leiden tot het zelfde social credit systeem van China. Tech bedrijven waarschuwen hier al lang voor. En Snowden, Assange etc. nog veel langer. nlposts.info/past/m5i0xqXOpaiq2o0/video&ab_channel=hladinisakti
Kevin
Kevin 28 dagen geleden
@Fun Lovin Bloke jij bent hilarisch, HK is van oorsprong een Chinees grondgebied. Zoals Amerika van de Indianen waren, die zou men ook moeten teruggeven...(eigenlijk). De Europeanen hebben bijna de hele wereld ingepikt en uitgemolken voor eigen belang, niet te vergeten miljoenen mensen afgeslacht en miljoenen mensen als slaaf gebruikt... allemaal voor eigen belang. Je kan wel grappig doen met je 6000 jaar geleden, maar HK was toen ook al van China.
Kevin
Kevin 28 dagen geleden
@tjuntje inderdaad, maar dat weten al die stumperds hier niet eens, en ze lullen uit hun nek... stelletje stumperds... HK is van oorsprong een Chinees grondgebied, juist door inmenging van de engelsen, raakte China HK kwijt... de Engelsen molken alles uit Hk, ze pikten HK van China... net als wat de engelsen deden met Amerika, Canada, india, australie, nigeria, pakistan, nieuw zeeland, en ga zo maaaar doooor... Maar dat snappen deze stumperds hier niet
Kevin
Kevin 28 dagen geleden
@Jeroen Arendonk als je niet eens weet wat de geschiedenis is van HK, moet je je bek ff houden.... je lult zo hard uit je nek, terwijl je geen verstand van hebt...
Jeroen Arendonk
Jeroen Arendonk Maand geleden
@tjuntje 3 miljoen mensen opstand betaald, wat snuif jij want het tast je brein aan
Is biologische voeding gezonder?
39:00
Bente & Maan - Nee Is Nee
3:13
TopNotch
Weergaven 232K
Hollandse dijken op Franse tv
03:45
waterschap Hollandse Delta
Weergaven 56K
Follow the Money #4: 10 jaar na de financiële crisis
1:51:04
Swiss Alps
25:03
Rick Steves' Europe
Weergaven 1 mln.
Bente & Maan - Nee Is Nee
3:13
TopNotch
Weergaven 232K