Hoe de steenkoolindustrie de kans op bosbranden in Australië vergroot

  Weergaven 27,950

Nieuwsuur

3 maanden geleden

2019 was het warmste jaar ooit gemeten in Australië. In combinatie met de droogte leidde het tot de ergste bosbranden in de geschiedenis van het land. En dat hebben mens èn dier geweten. Er ging een gebied ter grootte van 2,5 keer Nederland in vlammen op. Meer dan 30 mensen en mogelijk 1 miljard dieren kwamen om. De oorzaak: klimaatverandering, zeggen deskundigen.
Van alle landen wereldwijd wordt juist Australië door de klimaatverandering heel kwetsbaar voor natuurrampen. Werk aan de winkel, zou je zeggen, voor de Australische regering. Maar die steekt vooralsnog de kop in het zand.
Want een van de belangrijkste veroorzakers van de CO2-uitstoot daar is heilig: de steenkoolindustrie. De exportcijfers en politieke belangen zijn voor de regering van premier Scott Morrison zo belangrijk, dat ze het klimaatprobleem voor zich uit schuiven.
Correspondent Eva Gabeler neemt ons een jaar na de bosbranden mee naar het getroffen gebied.
#Australië #bosbranden #steenkool
****************************************************************************
Vond je dit een goed verhaal? Doe dan een duimpje omhoog en abonneer je op dit kanaal.
Wil je elke dag verhalen bij het nieuws? Volg ons dan ook op Instagram: nieuwsuur

Reacties
Nieuwsuur
Nieuwsuur 3 maanden geleden
Bedankt voor het kijken! Vind je dit een goede video? 👍 En wil je niets missen van onze verhalen? Abonneer je dan op ons kanaal.
Sophia Bee
Sophia Bee 3 maanden geleden
Yo Aussie sheila SURFGIRL Eva Gabeler! xD Australie Perth gaat weer langzaam in vlammen op..
Nileofar Yarzada
Nileofar Yarzada 2 maanden geleden
zielige dieren in Australië😨
Sophia Bee
Sophia Bee 3 maanden geleden
*Don't want to burst peoples happy optimistic bubble* maar als mensheid niet meer op dorp, stad of metropolis als community zelfs beslissingen mag nemen forget it. Dan volgen wij gewoon de belissingen van machtigste politicussen en 1% Davos Elite. Dus op weg verder naar de ondergang [Als mensen zoals Baudet niet geloven in klimaatverandering dan is er nog een BELANGERIJKE DEEL DE vervuiling van menselijk afval. Dit schaad ook de ecosysteem van natuur en dier. Het gaat gewoon naar de malemieze. Letterlijk en feitelijk te zien!!!!!!!!!] Alle goede projecten voor groene energie zijn voor 20 tot 30 jaar allemaal naar de ondergang geholpen of niemand wilt investeren want het brengt niet veel winst op.. = Komt weer neer op macht en HEBZUCHT.. AARDE IS ROND net als een planeet zaadje en continenten zijn wortels die door water bij elkaar worden gehouden.. [figuurlijk] Mensheid eet letterlijke het hele ZAADJE op genaamt aarde... Tjongejonge -_-'' En als je AARDE wilt redden moet iedereen luxe opofferen en en globale economie downgraden naar lokale economie... Weet je plezier vluchten met de vliegtuig op groene energie is gewoon onmogelijk.. Want Hebzucht zakenlieden gaan weer janken dat ze niet genoeg winst behalen om gezond te bijven.. [je moet dan paar keer overstappen van vliegtuig die opgeladen is ofzoiets xD Gaan verwende klanten weer zeiken! Onze hebzucht is zooo erg geworden.. HET KAN MEN NIKS SCHELEN!!!!!!!! Als doomsday begint dan zullen de overlevende toch weer opnieuw beginnen met aarde opeten XD Daarom moet kennis gewist worden uit mens en weer bij begin starten.. In de hoop dat MENS de juiste keuze maakt voor volgende evolutie fase en dat is dus niet DAVOS Great Reset aka BUILD BACK BETTER... Machines moet smelten met mens ''Transhumanism'' Meer computers, meer cameras meer facial recognition, alles meer digitalisering, nog erger globalizeren DIT verbruikt nog meer electriciteit en al die computer, gadgets, microchips NOG MEER GRONDSTOF WINNING nog MINDER NATUUR EN NOG MEER FABRIEKEN!!!!!!! WIj kunnen onze normale enery verbruik al niet snel met groene energie vervangen.. DUS ik Deze elite van DAVOS wilt helemaal niet het beste voor de mensheid het beste voor de ronde HUIS planeet AARDE van de Mensheid. Is gewoon een nieuwe kapitalisme dat nog erger de aarde zal schaden.... hoezo rijkste zijn de slimste?? KAPOT DOM MAN!!!!!!!!!!! xDDDDDDDDDD *IK zei toch dat MENS HELEMAAL GEK IS GEWORDEN TERWIJL WIJ nog nooit zoveel educatie hadden, nooit zoveel ideeen hebben gedeelt, nog nooit zo makkelijke internet informatie en digitale boeken beschikbaar hadden, nooit zo makkelijke sanitaire voorzieningen, nooit eerder zo luxe leefde als onze voorvaderen...etc Er is gewoon iets fout gegaan in de evolutionare transitie van industriele tijdperk.. want mensheid heeft nooit genoeg het moet altijd, meer, meer, meer voor mijzelf en beter dan anderen* “His anger was kindled; and the fire of the Lord burnt among them, and
eioshen boboi
eioshen boboi 3 maanden geleden
natuur.
Blanco
Blanco 3 maanden geleden
Wat een tering lijer die premier
sehhi vooty
sehhi vooty 3 maanden geleden
wereld. Hiermee creëer je tienduizenden nieuwe banen en behoud je politieke invloed. Als er één land geschikt is dan is het Australië.
Jan van Velzen
Jan van Velzen 3 maanden geleden
Voor de tegenstanders , laad je telefoon niet meer op want dat gaat ook op steenkool
Jan van Velzen
Jan van Velzen 3 maanden geleden
En de grootste steenkool haven is Amsterdam .
sehhi vooty
sehhi vooty 3 maanden geleden
Daar komt Morrison vanzelf wel achter.. kabinet valt vanzelf wel.. Scott Morrison wordt uitgekotst door zijn eigen bevolking.. en wellicht ook door zijn eigen kleinkinderen.. dat is
Moby Whale
Moby Whale 3 maanden geleden
Ach iedereen heeft boter op zijn hoofd.iedereen wil maar reizen reizen en nog eens reizen.Vooral de afgestudeerde hoogopgeleide.I-pad in de muur je laptop in de muur en ook de I-phone in de muur, En dan wel Groen-Links stemmen uiteraard
eioshen boboi
eioshen boboi 3 maanden geleden
Bedankt voor het kijken! Vind je dit een goede video? 👍 En wil je niets missen van onze verhalen? Abonneer je dan op ons kanaal.
Guido Beusen
Guido Beusen 3 maanden geleden
Goede video. Maar waar Australië het heel slecht doet, geldt dat voor Nederland ook. In mijn ogen schieten jullie wel nog aardig tekort in duiding van de tekortkomingen in politieke keuzes op het gebied van klimaat/biodiversiteit in Nederland. Hier wordt net zo goed alles vermeden en vooruitgeschoven. Wat dachten jullie van "onze" veehouderij met hun greenwashing, maak daar a.u.b. eens een goed item over. En over hoe het zelfverklaarde "groenste kabinet ooit" gewoon bijna niets heeft gedaan. We liggen geenszins op koers...!
R. v.Erven
R. v.Erven 3 maanden geleden
nee de kool gaat naar china.
hansdegebruiker
hansdegebruiker 3 maanden geleden
Australië is al jarenlang in het nieuws vanwege bosbranden. De oorzaak is de mens en hun leefomgeving. Hiervoor zijn ze totaal blind in de gevolgen van hun impact op de natuur.
Ron Basjes
Ron Basjes 3 maanden geleden
Grootste oorzaak is het verbod op preventieve back burning wat de aboriginals al duizenden jaren hebben gedaan .
Einstein X
Einstein X 3 maanden geleden
Waar is baardmans?
hydro
hydro 3 maanden geleden
Ik woon al 26 jaar in Sydney ,Australie. Zo'n elke tien jaar hebben we hier droogte , en dus ook grote bosbranden ,wat veroorzaakt word door het "el nino" en "el nina " effect, w warmere zee, en als het water te warm wwater weer afkoelt. ( er zou geen reef meer bestaan als het dood ging elke keer dat er bleeking plaats vind) Het reef heeft vele klimaat en zeehoogte warme periodes ertussen. w weest wwarme gebied rond de evenaar en de wateren daar. Planten en bomen hebben CO2 nodig als bouwstof ,en zuigen water naar hun bladeren om dit uit de lucht te halen. Hoe minder CO2 er in de lucht is , hoe meer water de planten nodig hebben om genoeg te kunnen groeien, en omgekeerd . ww word uitgedragen , en iedereen in wetenschappelijke , politieke of media kringen die ook maar durft met gebruik van wetenschap en geschiedenis er tegen in te gaan word ontslagen en mond dood gemaakt in social en main stream media. eer
Stephan Bijzitter
Stephan Bijzitter 3 maanden geleden
En ondertussen sluit onze lieve buurvrouw Duitsland haar nucleaire centrales omdat ze graag over willen op - jaja - kool
Roy Moorman
Roy Moorman 3 maanden geleden
Het punt is ben ik bang dat Australiërs met hun portemonnee stemmen. De economie daar is niet zo sterk als wellicht de meeste Nederlanders denken. Ze hebben al eerder geprobeerd in 2011 , om een zg. Carbon Tax in te voeren om vervolgens daarmee de energietransitie in gang te zetten. Op dat moment zat Australië ook nog vol op in de mining boom. Maar er was groot wantrouwen van de bevolking en weerstand van de bedrijven (www.centreforpublicimpact.org/case-study/carbon-tax-australia/)_ Misschien dat de tragedie van vorige zomer toch het stemgedrag gaat beinvloeden ?
Augustus331
Augustus331 3 maanden geleden
Is het geen idee om als EU sancties te gooien naar landen die ervoor zorgen dat wíj extra moeten betalen voor de klimaatcrisis? Het is meestal aan een land om dergelijke dingen zelf te bepalen, maar wat klimaat betreft gaat het ons allemaal aan.
otterhouse
otterhouse 3 maanden geleden
Kop in Trouw, 2019 " Lage belastingen winnen het van milieu in Australië". Met andere woorden, oh mens, oh mens, oh kortzichtige mens... (en ze zitten nog jaren aan de man vast)
R. v.Erven
R. v.Erven 3 maanden geleden
het werkt hier andrrs dan in NL. en ja dollar is king. maarrr dat is in Nederland ook al gaande. en net als in AU idoliseert ook NL steeds meer de VS.
Noeraldin Kabam
Noeraldin Kabam 3 maanden geleden
Goh, lijkt wel wat op Nederland. Jarenlang profiteren van de aardgas (waardoor we de steenkool in de grond konden laten) ook al storten de huizen in in Groningen. Als we nou nog maar als Noorwegen iedereen mee hadden laten profiteren... Lobbyisten betalen de politieke partijen met het geld dat ze verdienen door de politieke partijen te betalen... Vroeger heette dat gewoon corruptie. Ik wil maar zeggen: We kunnen Australie wel becommentarieren maar we wonen zelf in een groot glazen huis. We zetten niemand onder druk. China mag de oeigoeren uitroeien, Australie mag zn eigen inwoners vermoorden met de rook van een brandend land en Nederland blijft zn geld wel verdienen over de rug van alle kinderarbeiders en ontbossingen in de wereld. En we zijn allemaal verantwoordelijk.
Ba Ch
Ba Ch 3 maanden geleden
Zoek videos op van klimatoloog en MIT wetenschapper Richard Lindzen, en kom erachter dat het hele mediaverhaal over klimaatverandering met een kilo zout genomen moet worden. CO2 is geen 'driver' van klimaatverandering. Catastrofale klimaatverandering is een broodje aapverhaal van de VN en de gevestigde orde om hun agendas door te drukken. Journalistieke outlets als Nieuwsuur zouden er goed aan doen de andere kant van het verhaal te laten horen, de bevolking echt te informeren, in plaats van alleen maar het geijkte narratief te propageren... Net als bij 'corona'.....
Sode M13ter
Sode M13ter 3 maanden geleden
Waarom begin jij dan niet je eigen Nieuwsuur? Ik ben zo benieuwd naar jouw standpunten over klimaatverandering en hoe dit het voortbestaan van de mens bedreigt.
J05BNL
J05BNL 3 maanden geleden
Goed item weer. Ik verbaas me dat een land met zoveel mogelijkheden voor productie van schone energie deze mogelijkheid bemut. Trouwens prettig gepresenteerd! Deze dame heeft de looks & de skills
Ba Ch
Ba Ch 3 maanden geleden
"Volgens experts." Dat betekent helemaal NIETS meer. Welke experts? Voor wie werken ze? Klimaatverandering heeft ALTIJD plaatsgevonden. Het word nu aangewend om een politieke en economische agenda er doorheen te drukken.
Ba Ch
Ba Ch 3 maanden geleden
@Jim Heeren nlposts.info/past/pKncusjUnouBrYk/video
Jim Heeren
Jim Heeren 3 maanden geleden
Ja en nu leven wij er midden in plus het gaat sneller dan ooit tevoren. De ijstijd duurde 10.000 jaar. Wat is het nut van ontkennen dat de aarde heel snel heel heet wordt. Je geilt te veel op je auto is dat het. Of is het gewoon te moeilijk om te beseffen dat de mens invloed heeft op z’n omgeving
John Visser cv-optimalisatie
John Visser cv-optimalisatie 3 maanden geleden
Daar komt Morrison vanzelf wel achter.. kabinet valt vanzelf wel.. Scott Morrison wordt uitgekotst door zijn eigen bevolking.. en wellicht ook door zijn eigen kleinkinderen.. dat is zijn nalatenschap.. Australië is een prachtig land met gigantisch veel zonuren.. ideaal voor zonnepanelen.. Maar het draait zoals in de hele wereld om geld en macht... Daarom moeten wij als mens zelf beter voor deze aarde zorgen en niet wachten op politieke keuzes..🌳🌍
Noeraldin Kabam
Noeraldin Kabam 3 maanden geleden
Australie krijgt waar t voor stemt.
Noeraldin Kabam
Noeraldin Kabam 3 maanden geleden
@constance romgens zie mn andere comment.
Karlieb NL
Karlieb NL 3 maanden geleden
Inderdaad geen enkel bestaande democratie model is bereid om de klimaatafspraken te halen.
constance romgens
constance romgens 3 maanden geleden
Nederland ook.
Frank Jacobs
Frank Jacobs 3 maanden geleden
Confronterend, en daarom uitstekend verslag. Vreten en opmaken ten koste van alles. Hoe kan de mens zo intelligent zijn om te maken wat hij maakt, en tegelijkertijd zo onvoorstelbaar dom zijn om dat te doen wetend welke gevolgen het heeft?
Maarten van der Werf
Maarten van der Werf 3 maanden geleden
Wij mensen lijken hierin wel een soort tegenpolen van mieren, bijen, termieten: wij zijn individueel slim, maar collectief vaak oliedom.
Karlieb NL
Karlieb NL 3 maanden geleden
Sorry maar kolen zorgen niet alleen maar voor 50 000 bannen, maar voor de hele Australische economie. U had dieper in moeten gaan hoe verslaaft ze zijn aan kolen maar ook de hele wereld aan hun kolen. Laten we gewoon Kerncentralen bouwen !!
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
@Karlieb NL , we agree to diasagree ! Laat ieder zijn of haar eigen last zelf dragen, zonder 4000 generaties met radio actief afval op te zadelen..
Karlieb NL
Karlieb NL 3 maanden geleden
We hebben de tijd niet meer om te onderzoeken. Kernenergie blijft het meest betrouwbare enerenergiebron voor de nabije toekomst, duurzaam is het zeker niet. Het is een grote politieke fout geweest dat we niet verder hebben geïnvesteerd in de kernenergie industrie na de eerste gebouwde reactoren. Ik dank je voor jouw antwoorden, maar het lijkt dat we echt van mening verschillen.
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
@Karlieb NL , nee, ik ben geen Belg en spreek geen Frans. Ik weet wel wat een lobby van de kernenergie markt is. Gelukkig is een kerncentrale niet in 10 jaar besteld en gebouwd. Ik geef de voorkeur aan geduld en geconcentreerde studies over waterstof technologie voor dummies. We gaan het zien, in al die landen waar de kerncentrales verouderd zijn en op instorten staan. Ook Frankrijk zit wat dat betreft in de gevarenzone.
Karlieb NL
Karlieb NL 3 maanden geleden
@Bas Smouter Pas op wat je in de krant leest als het om nieuwe groene energiebronnen gaat, journaliesten zijn geen wetenschappers en in een gesloten systeem, geldt het volgende: E = constant
Karlieb NL
Karlieb NL 3 maanden geleden
@Bas Smouter Ben je Belg? Of kan je Frans goed verstaan? Er is een Franse ingenieur die het energie probleem goed uitlegt, tenminste met wetenschappelijke termen en ik ben dankzij hij wijzer geworden. Hij heet Jean-Marc Jancovici en misschien heeft hij ook een paar videos in het Engels, ik raad je hem aan en dan begrijp je waarom België het heel moeilijk zal krijgen zonder zijn kerncentralen. Duitsland is al een mooie voorbeeld. Kolen hebben nog een zeer belovend toekomst als niemand in kernenergie durft te investeren. Ik zou het ook zonder willen maar het is -1 buiten en ik ben blij dat ik het nog warm kan hebben, en ik ben van ver niet de enige in dit geval.
faraga1
faraga1 3 maanden geleden
"Because there's nothing left, really, to burn." Wauw.
Cereal
Cereal 3 maanden geleden
Fijne vrouw hoor.
Ahmed Abdisalaam
Ahmed Abdisalaam 3 maanden geleden
Bedankt voor de goede journalistiek nieuwsuur!
anonjan82
anonjan82 3 maanden geleden
Tuurlijk, de paar steenkolen die Australie verbrand (niets vergeleken met wat China, India, de VS enz aan CO2 in de lucht pompen) zijn de oorzaak van de bosbranden.... Dit is een soort fabeltjeskrant. Dit heeft niets met objectieve verslaggeving te maken...
anonjan82
anonjan82 3 maanden geleden
@faraga1 dat is natuurlijk een prima idee. Dat heeft verder niets te maken met klimaatverandering en zal er ook geen enkel effect op hebben.
faraga1
faraga1 3 maanden geleden
@anonjan82 Nou, des te meer redenen dus voor Australië om te zoeken naar alternatieve manieren om geld te verdienen dan de export van kolen. Zijn ze ook niet meer afhankelijk van de grillen van China.
anonjan82
anonjan82 3 maanden geleden
@faraga1 dit is zo vreselijk onzin. Als je het wereldnieuws een beetje volgt (dus niet de Nl kranten en NPO onzin) dan zou je weten dat China niet afhankelijk is van Australie, maar omgekeerd. Daarom gebruikt China telkens de dreiging van verbod op kolen import vanuit Australie om Australië te laten doen wat het wil. China kan kolen uit de hele wereld krijgen. Echt, die idiologische klimaathysterie bestaat volledig uit het negeren van de feiten.
faraga1
faraga1 3 maanden geleden
@anonjan82 De steenkolen die Australië zelf verbrandt, zijn idd maar een relatief klein aandeel van de wereldwijde uitstoot. Maar het overgrote deel van de steenkool die de Australiërs opgraven, wordt naar China geëxporteerd, waar het alsnog verbrand wordt. Weet je toevallig welk land een van de grootste vervuilers van de wereld is? China! En als de Chinezen geen enorme voorraden aan goedkope kolen uit Australië krijgen, worden groene alternatieven mogelijk plotseling een stuk aantrekkelijker.
anonjan82
anonjan82 3 maanden geleden
@Ingvar1996 ja tuurlijk. Welteuste
Sea_Imperium
Sea_Imperium 3 maanden geleden
Geen nieuw nieuws voor mij, maar voor de mensen die niet bewust zijn van hoe Australie omgaat met natuurrampen, en hun landelijk beleid. Is dit zeker een goed fragment! Je denkt altijd dat Australie goed doet, maar ondertussen regelen ze in Canberra dat ze blijven ontbossen, blijven mijnen en blijven exporteren alles om maar geld binnen te krijgen voor de overheid. Doodzonde.
Sophia Bee
Sophia Bee 3 maanden geleden
Er zit trouwens een gat in do ozon boven Australie. Soms gaat het dicht maar is dan heel dun en soms zit er gewoon een gat -.-'' Ik zou echt niet in de zon bakken in Australie de UV is echt niet normaal.
VriendRick
VriendRick 3 maanden geleden
De luchtkwaliteit was door de bosbranden erg slecht. Conclusie hout verbranden is erg schadelijk. Schadelijker dan kolen, olie en gas. Wat doen wij in Nederland wij gaan hout verbranden in 628 Biomassa-centrales. Dat is achteruitgang en nog meer vervuiling geen stap vooruit. Denk hierover na. Ga thuis in je keuken eens met hout koken of op gas. Dit zijn de waanzinnige plannen van het WEF prachtige ideeën over een schonere wereld. Alleen de technieken voor schonere energie zijn er nog niet. Dan maar 3.000 jaren terug en hout verbranden net als de romeinen.
Luuk
Luuk 3 maanden geleden
Waarom investeren ze die 23 miljard niet in windmolens en zonnepanelen op dit uitgestrekte continent. Zet de overschotten in om waterstof te maken voor de rest van de wereld. Hiermee creëer je tienduizenden nieuwe banen en behoud je politieke invloed. Als er één land geschikt is dan is het Australië.
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
Iedere boer en iedere tuinbezitter kan dan “ van het gas af”. Zinder aardbevingen, zonder horizon vervuiling of geluidsoverlast van laag frequent geluid dat nu onder andere te horen is in Rotterdam, afkomstig van windmolens op de Noordzee..
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
@Augustus331 , ja maar dat is waterstof dat uit elektriciteit van windmolens gemaakt is. Het kan al veel efficiënter, zonder omvorming en rechtstreeks. Daarom kijk ik uit naar de toepasbaarheid van die waterstof panelen in Leuven..
Augustus331
Augustus331 3 maanden geleden
@Bas Smouter Yes, waterstof is een interessante ontwikkeling. Momenteel wordt er in Noord-Nederland heftig geïnvesteerd door het Rijk en de EU om de noordelijke provincies een waterstofproducent te maken. Zo kunnen ze van 't gas af en toch een energieopwekkende regio blijven.
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
@Augustus331 , dank. Kijk in het geval van energie opwekking ook eens naar de Waterstof panelen van de universiteit van Leuven. Twee jaar terug werd daar een rapportage over gemaakt. Ze zijn gefabriceerd van Nuet zeldzame grondstoffen, waardoor we China Nuet nodig gebben. Ze genereren per 1,5 m2 paneel rechtstreeks uit de buitenlucht per dag 250 liter pure waterstof. Twintig panelen zouden een doorsnee woning van genoeg energie voorzien, om elektriciteit en verwarming te bekostigen. Er is een pilot uitgevoerd met een veertig tal woningen, nabij Leuven. Leg 40 van die panelen, en je kunt ook een heel jaar gratis auto rijden.
Augustus331
Augustus331 3 maanden geleden
Naast de heldere uitleg van Bas Smouter hieronder, denk ik dat meespeelt dat zonnepanelen niet super efficiënt zijn in hete omgevingen, dus de Australische outback is zoals het nu is niet heel geschikt voor zonneparken. Als ze een manier kunnen vinden voor de verkoeling van panelen, dan zou het kunnen werken.
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
Het is een mooie documentaire. Echter, niet alle factoren waardoor die branden zo hevig zijn, zijn vermeld. Ook die premier weet dat. Maar kan over de “ olifant in de kamer “ niet spreken. Er treed een -tot nu toe bekende- derde keer op dat een planeet met hulpmanen en ern tweede zon ons zonstelsel in binnen gekomen. Over heel Australië heen, en over een baan die 11.500 kilometer breed is, ziet men dit allemaal. Mainstream media mag er niet over rapporteren. Sinds 17 maart 2020 zijn 200 grote telescopen onderbezet, en de enige data die men nu bespreekt zijn eerder vergaard. Toch zijn er leken net miljoenen CCTV kamera’s, die deze rondwentelende planeten en hulp manen gewoon laten zien. Neem eens de tijd om CCTV celestial watchers te kijken. Let met name op de FAA wheatercams, opnamen van om de tien minuten van het luchtruim boven Canadese vliegvelden. Combineer dat met een buurvrouw van zo’n vliegveld in Alaska, die daar een compleet NLposts kanaal voor ingericht heeft. Ze noemt het THE Final Days, geïnspireerd op het bijbelboek Openbaringen. Omdat een getuigenis over leven en dood pas kracht krijgt met nog een ooggetuige, van het ons steeds verder naderend zonstelsel, kijk naar Planet X Hunter boven het UK. Dat is een lid van een muziekgroep, die ieder weekend in vakantieparken in Engeland speelde. Hij reed dan soms 400 kilometer in zondagnacht naar huis, en heeft een dashcam in zijn auto. Sinds juli 2017 nam ook hij, net als die CCTV camera’s en de FAA camera’s, snel roterende planeten waar. Kijk dan eens zijn opnamen toen in het begin, en kijk vervolgends eens naar de opname van 18 december 2020 de eerste vijf minuten. Kijk ook op 23 november. Op 23 november ziet u een zon simulator met daar achter een vijf keer zo grote planeet, in de eerste vijf minuten. Kijk vanaf vier minuten. Samengevat, gebeurd er meer onder hemel en aarde dan u verteld wordt. Een brandweerman vertelde in deze docu, dat een veertig centimeter doorsnede boom in drie seconden veranderde in as en een gat in de grond. Dat doet ons denken aan de brand in Paradise, in Californië. Herriner ook, dat de Toendra recent 38 graden Celsius werd, en dat er boven de toendra ern tweede zin werd waargenomen. Dat stelsel van planeten en manen vliegt een bepaalde baan, en roteert. Daardoor zijn ze niet stationair zichtbaar. Iedere keer dat er een zon - of maan eclios plaats vindt, gebruikt NASA zon of maan simulatoren om bepaalde bevolkingen in de luren te leggen. Vijf jaar terug was ik te gast in de Space expo te Noordwijk, en daar werd een model van een zon - of maan simulator getoond, zonder dat er een uitleg bij stond.
Chachiboyss
Chachiboyss 3 maanden geleden
@Bas Smouter Okay dan...
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
@Chachiboyss , was het dat maar. Omdat wat ik schrijf ook gecontroleerd moet worden, heb ik die drie bronnen vermeld. Wanneer je - laten we zeggen- drie uur onderzoek gedaan hebt wat men allemaal waarneemt, gaat er een lichtje bij je op.
Chachiboyss
Chachiboyss 3 maanden geleden
Helemaal de weg kwijt deze chappie, lol
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
Om te voorkomen dat we uw kostbare tijd verspillen, hebben we navraag gedaan op Planet X Hunter kanaal, wie waar en wanneer vergelijkbare planeten boven zijn of haar hoofd heeft waargenomen. We kregen 1 januari 2020 antwoord vanuit Australië, Indonesië, Zuid Afrika, Zuid Amerika, Noord Amerika, Canada, UK, noord Duitsland, Sweden, Siberië en China. Wanneer u het bijbelboek Openbaringen leest, verschijnt er op uw netvlies een wereldwijd gebeuren, dat 1/3 de van de wereld gedurende een aantal jaren gaat geselen. Heel frappant, dat regeringen in die gebieden allemaal Angelsaksisch georiënteerd zijn, namelijk : “De winnaar krijgt alles- laten we de samenleving verkrachten en verbranden”. Wanneer u dieper in die materie duikt, zie Openbaringen 20, dan zal God de wereld bezoeken met vreselijke ziekten en plagen, waarbij Mensen gaan komen. Er treed een scheiding op, waarbij werkelijke christenen een tweede leven krijgen en ieder ander na duizend jaar alsnog voor de rechterstoel komt van God de Vader, “ om de dan levenden en doden te oordelen naar hun daden”. Christenen menen daardoor, “ dat het beste nog moet komen”.
Hendrik Andreus
Hendrik Andreus 3 maanden geleden
De Australische regering en bevolking zijn vol in de massale fossiele brandstoffen lobby getrapt. Zelfs nu wind en zonne-energie vele malen goedkoper zijn, zijn ze bereid slechte lucht te promoten. Krankzinnig voor een land met zoveel zon en wind. Helemaal nu wind en zon als 1 van de weinige energiebronnen rendabel kan zijn zonder subsidie inclusief de opslag ervan die zich in rap tempo ontwikkeld. Ze leven letterlijk in het stenenkolen tijdperk daar in een snel veranderende wereld. Catch up or lose.
Roos Oorschot
Roos Oorschot 3 maanden geleden
@Hot Momma Haha ja. Argumenten tegen de huidige vervuilende bronnen hoor je ze opvallend genoeg niet maken.
Hot Momma
Hot Momma 3 maanden geleden
@Roos Oorschot Klopt. Je ziet hoe mensen zich in allerlei bochten wringen om maar argumenten tegen wind en zonne-energie te blijven bedenken, terwijl het alternatief gewoon 10x slechter is. Het is gewoon fascinerend om te zien hoe bekrompen mensen kunnen zijn. Sommige mensen vinden verandering gewoon echt heel moeilijk. Zelfs als het beter voor hun eigen gezondheid is...
Roos Oorschot
Roos Oorschot 3 maanden geleden
En nog mensen hier die steenkool verdedigen. Onvoorstelbaar. Je zal maar voor schone lucht zijn! Achja, lekker doorgaan met dat zure gedrag mensen! Nul ambitie.
Rutger van den Bosch
Rutger van den Bosch 3 maanden geleden
Wind en zonne energie meest rendabel? Bron alsjeblieft?
Einstein X
Einstein X 3 maanden geleden
Nou... Zelfs hier in Nederland werkt windenergie zonder subsidie niet echt hoor. Voor Hollandse Kust 1 en 2 heeft Vattenfall het geprobeerd om zonder subsidie hun windpark te bouwen, maar voor de vervolgtrajecten van Hollandse Kust wordt het windpark gewoon weer met subsidie gebouwd. En zelfs voor Hollandse Kust is het windpark slechts één component. Zo'n windpark moet worden aangesloten op een offshore onderstation, die allemaal, stuk voor stuk gebouwd worden op 100% overheidsgeld. Vervolgens moet het via een zeekabel aan land gebracht worden naar een onderstation aan de kust en ook die kabel en het landstation zijn 100% door de overheid betaald.
Fun Lovin Bloke
Fun Lovin Bloke 3 maanden geleden
Ik ben er vier keer geweest tot nu toe tussen 1999 en 2016. Ik beschouw het ook als een soort tweede huis. De Australische bevolking behoort in de wereld tot de grootverbruikers in energieverbruik. En net zoals in heel veel landen in de wereld zitten niet de meest verstandige en slimme mensen in de politiek. In Australië is de steenkolenindustrie zeer machtig en de lobby richting de politiek nog enorm actief. Zo'n groot land waar zoveel mogelijkheden zijn in duurzame energie opwekking. Zo een mooi continent maar net zoals ze ook met de Aboriginals omgaan, gaan ze ook met hun natuurlijke omgeving om: vernietiging, korte termijn denken en niet nadenken over de consequenties.
Fun Lovin Bloke
Fun Lovin Bloke 3 maanden geleden
@OnZebegin februari 2016 op Tasmanië. We konden Cradle Mountain niet bezoeken vanwege de bosbranden. Je rook de lucht en zag het ook in de omgeving van Strahan waar we toen zaten. Verschrikkelijk al die bosbranden. De Aboriginals doen dat gecontroleerd, veel beter en met een reden erachter.
OnZe
OnZe 3 maanden geleden
Ik was tussen 18 september en 28 november 2019 in het gebied van Tweed Heads tot Bundaberg. De derde dag dat ik er was ben ik met de ferry naar Straddie Island geweest. Op de weg terug naar Brisbane zag ik een rookpluim op Moreton Island en dacht ik: Ok, brandje kan gebeuren. Uiteindelijk heb ik in die 2,5 maand zoveel rook gezien en brandlucht geroken dat het op een gegeven moment echt niet leuk meer was. Ook Brisbane had last van de rook. Ter illustratie: 11 november 2019 een onbewolkte dag: nlposts.info/past/joqakaacj6mn2Z8/video
DesignerKollektiv The Netherlands
DesignerKollektiv The Netherlands 3 maanden geleden
Tof gemaakt! Kunnen jullie dit ook ondertitelen, de volgende keer? Dan kunnen Australiërs dit ook zien.
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg 3 maanden geleden
Steenkolen???
Paulus De Boskabouter
Paulus De Boskabouter 3 maanden geleden
wat een onzin
FvD FTW
FvD FTW 3 maanden geleden
@MrFilbert28 Alsof jouw hoofd zo'n succes is geworden.
MrFilbert28
MrFilbert28 3 maanden geleden
Prachtig onderbouwd antwoord, maar je zou ook niet anders verwachten van iemand met een vlaggetje als avatar
jordy
jordy 3 maanden geleden
@nerdvort als je op dit moment welvarend wilt zijn, zijn hoogopgeleide werknemers cruciaal. De lonen zijn hier gewoonweg te hoog voor de eenvoudige maakindustrie, deze banen worden uitgevoerd door machines of in lagelonen landen. Dus ja je hebt vooral hoogopgeleide mensen nodig om welvarend te zijn.
Jim Heeren
Jim Heeren 3 maanden geleden
@FvD FTW hmm een 3 maanden oud kanaal zonder abonnementen. Rot een eind op trolletje
Deleted User
Deleted User 3 maanden geleden
@nerdvort Ze zijn beide nodig. Een land kan niet functioneren zonder 1 van die 2.
J A S P E R . N O R T H
J A S P E R . N O R T H 3 maanden geleden
Prachtige vrouw trouwens. Mijn hemel!
Deleted User
Deleted User 3 maanden geleden
Ze mag zeker vaker iets presenteren!
Bastiaan Stapelberg
Bastiaan Stapelberg 3 maanden geleden
Ja ziet er goed uit.
Original G
Original G 3 maanden geleden
3:30 Wat heeft dat er mee te maken? Rare opmerking. En heeft ze echt niks meer? Geen verzekering die de schade in geld hersteld?
Bart Hoving
Bart Hoving 3 maanden geleden
@DesignerKollektiv The Netherlands Precies. Weinig inboedelverzekeringen in Nederland zullen overstromingen dekken. Natuurrampen veroorzaken in één keer zoveel schade dat het bijna niet te dekken is voor verzekeraars. En dus zijn natuurrampen uitgesloten.
DesignerKollektiv The Netherlands
DesignerKollektiv The Netherlands 3 maanden geleden
Omdat het gevaar van brand zo groot is, is het nauwelijks of niet te verzekeren. De omstandigheden zijn een stuk extremer dan hier.
Joost Horskamp
Joost Horskamp 3 maanden geleden
Een verzekering is in andere landen niet zo normaal als in NL. Veel duurder en voor de meeste mensen dus niet te doen. Dus waarschijnlijk niet nee. In Landen als Australie wordt veel verdiend, weinig belasting betaald en moet je over het algemeen dan ook je eigen risico's dekken. NL (veel) meer belasting, maar ook (veel) minder risico's. Hier betalen we met zn allen als n ander zn huis kapot gaat. Heerlijk. NL is fijn.
vrancras
vrancras 3 maanden geleden
Dit kan Australië volgens mij makkelijk in een referendum oppakken. - Willen we steenkool mijnen vervangen wat financieel grote gevolgen kan hebben voor iedereen. - Of doorgaan met steenkool mijnen wat grote gevolgen voor de leefbaarheid in Australië kan hebben.
vrancras
vrancras 3 maanden geleden
@King Cuan politicians should be the spokespersons of the people. There are clear choices to be made. I’m sure there are a lot of supporters for both options.
King Cuan
King Cuan 3 maanden geleden
Our leaders here in Australia are arsehats and would rather mine and sell/ burn coal makes them way tooooo much money
vrancras
vrancras 3 maanden geleden
Mogen jullie van het werk naar Australië om te filmen? Dan wil ik ook wel bij Nieuwsuur werken.
Nieuwsuur
Nieuwsuur 3 maanden geleden
Eva is inderdaad onze correspondent in Australië. Goed weekend!
vrancras
vrancras 3 maanden geleden
@computerfan107 ahhh, dat is ook mooi.
computerfan107
computerfan107 3 maanden geleden
Waarschijnlijk is zij correspondent in Australië (voor de npo)
Dutch84
Dutch84 3 maanden geleden
Wederom prachtige docu! Chapeau
BeGenius
BeGenius 3 maanden geleden
ik snap enigszins ook wel dat je niet ff 9% van je bbp wilt schrappen en duizenden mensen werkloos maakt. zo'n transitie kost nou eenmaal tijd. (groot voorstander van nucleaire energy)
Bas Smouter
Bas Smouter 3 maanden geleden
@Niels van de Wetering kijk eens op “ waterstof panelen van de Universiteit van Leuven”. Ga met je tijd mee, neem je eigen verantwoordelijkheid en leg je dak of je tuin vol met waterstofpanelen, laat daar je CV ketel op draaien. ATAG heeft al een CV ketel die en op aardgas, en op waterstof kan draaien. Kijk bij je nucleaire aandeelhouders ook even naar de opslag van nucleair afval dat na jouw nog 4000 generaties gekoesterd moet worden, om die 4000 generaties te beschermen tegen jouw afval.. Kijk op ANDRA nuclair afval.
faraga1
faraga1 3 maanden geleden
Kernenergie is leuk en aardig, maar is simpelweg heel duur om op te zetten en je bent ruim tien jaar verder voordat zo'n centrale eindelijk eens operationeel is. Windmolens en zonnepanelen kwak je zo neer en worden steeds goedkoper. Australië heeft gigantisch veel lege ruimte aan woestijn en dunbevolkte gebieden. Ruimte zat om vol te kwakken met zonnepanelen en windmolens. Kunnen ze zelfs overschotten mee creëren en exporteren om daar het verlies aan inkomen van kolen mee compenseren. Ik was vroeger ook groot voorstander van kernenergie, maar inmiddels is het ingehaald door de alternatieven. Als er een manier bedacht wordt om het weer economisch haalbaar te maken, zou dat top zijn, maar momenteel zijn ze dat simpelweg niet. Kijk ook naar het beleid in Nederland. Vziw staat de regering open voor nieuwe centrales, maar zijn er geen bedrijven bereid om de investering te maken. En dat terwijl windmolens inmiddels aan de lopende band worden neergezet, zonder subsidie.
Patrick Bakker
Patrick Bakker 3 maanden geleden
@48pluto en terug naar Australië: die hebben ruimte en zon in overvloed dus lijkt me best logisch waar zij in zullen investeren ;-)
Patrick Bakker
Patrick Bakker 3 maanden geleden
@48pluto daar lopen we als in Nederland dus best wel voorop ;-) in Petten wordt er onderzoek naar gedaan. Rond 2050-2060 zou een eerste werkzame centrale in aanbouw kunnen is nu de verwachting. Daar op wachten is geen optie maar het kan tegen die tijd een mooie aanvulling zijn op de energiemix.
48pluto
48pluto 3 maanden geleden
Er zou onderzoek moeten komen naar kleine Thorium centrales. Het land die als eerste met een werkend exemplaar komt wat reproduceerbaar snel na te bouwen is word stinkend rijk. Het zou Nederland kunnen zijn. Echter ik denk dat de wil gewoon ontbreekt.
Rick Van Dam
Rick Van Dam 3 maanden geleden
Nog nooit zo vroeg gekomen Goeie vid denk ik
TRUE Limits Of Humanity - The Final Border We Will Never Cross
11:41
Kurzgesagt – In a Nutshell
Weergaven 3,6 mln.
VENOM: LET THERE BE CARNAGE - Official Trailer (HD)
2:44
Sony Pictures Entertainment
Weergaven 15 mln.
FREDO - INDEPENDENCE DAY FREESTYLE
3:59
FREDOPG
Weergaven 1,6 mln.
Zo stelen criminelen jouw auto | NIEUWSUUR
08:23
Swiss Alps
25:03
Rick Steves' Europe
Weergaven 1 mln.
3voor12 introduceert rijzende ster Froukje
10:20
Norway 4K - Scenic Relaxation Film with Calming Music
1:00:56
Can Nuclear Propulsion Take Us to Mars?
21:45
Real Engineering
Weergaven 1,5 mln.
VENOM: LET THERE BE CARNAGE - Official Trailer (HD)
2:44
Sony Pictures Entertainment
Weergaven 15 mln.
FREDO - INDEPENDENCE DAY FREESTYLE
3:59
FREDOPG
Weergaven 1,6 mln.
VROUW IS BANG VOOR OLIJVEN
13:51
Qucee
Weergaven 87K
Sadakatsiz 28. Bölüm
2:20:54
Sadakatsiz
Weergaven 992K