Hoe complottheorieën zichtbaarder worden in Nederland

  Weergaven 165,996

Nieuwsuur

2 maanden geleden

Agenten merkten het tijdens de avondklokrellen: hooligans komen normaal alleen om te knokken, maar nu voelden demonstranten zich als "de ridders op het witte paard", de laatste verdedigers van de waarheid.
Die demonstranten waren veelal complotdenkers. Hun theorieën hebben steeds meer impact, buiten hun eigen zolderkamers.
Niet alleen agenten hebben er last van. Ook zorgmedewerkers worden geïntimideerd. Complotdenkers zien ze als verdachten van genocide. Ondertussen worden op een begraafplaats in Bodegraven bloemen neergelegd voor "slachtoffers van satanisch misbruik".
De zichtbare gevolgen van complottheorieën hebben het afgelopen jaar een behoorlijke vlucht genomen. "Het debat in de samenleving verhardt en complottheorieën hebben hun weg gevonden naar de openbare ruimte", zeggen onderzoekers.
Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma onderzoekt al jaren desinformatie en complotten. In deze video legt hij uit en zie je welke gevolgen complottheorieën hebben.
#complottheorie #onderzoek #nieuwsuur

Reacties
Nieuwsuur
Nieuwsuur Maand geleden
Lees hier meer over het onderzoek van de Utrecht Data School: nos.nl/nieuwsuur/artikel/2373215
g v
g v 3 dagen geleden
@Jan Smit dankjewel jan:) ik hoef niks te typen verder:)
jodawgsup
jodawgsup 15 dagen geleden
@Jan Smit tokkie
Steven Asmowidjojo
Steven Asmowidjojo Maand geleden
@Jan Smit Als ik jouw reactie eerst had gelezen had ik die van mij niet eens hoeven plaatsen. Chapeau!
Jan Smit
Jan Smit Maand geleden
Dit soort propaganda werkt niet meer. Jullie hebben de narative verloren. Mensen zijn immuun geworden voor gemanipuleer door de media. Jullie noemen dat duiding. Ik stel voor dat u zich gaat bezighouden met feitelijke berichtgeving zonder duiding en kritische vragen stellen aan politici. Anders denkende mensen wegzetten als complotdenkers is een beproefde tactiek van propagandisten. Mensen begrijpen dat u altijd de platte-aarde mensen in het spotlicht zet om aan te tonen wat een complotdenker is. De mensen met kritische vragen worden zo gelijk ook aan de kant geschoven. Ik vind niet dat u een satanist bent. Maar ik ben van mening dat u zeer selectief met de waarheid omgaat, eenzijdig informeert, en zodoende mede door uw reikwijdte, een gevaar voor de democratie bent. In de uitvoering van uw werk uiteraard, niet u persoonlijk. Mvg
John73
John73 2 dagen geleden
Mensen die alles kunnen bewijzen worden masaal vermoord. Vele voorbeelden zijn daarvan.
John73
John73 2 dagen geleden
Dat van tevoren de definitie van een pandemie is veranderd is een heel goed bewijs van de plandemie. Als dat niet was gebeurt was er niet eens een pandemie😜
John73
John73 2 dagen geleden
Komt dan met van ja die geloven ook dat de aarde plat is😜🤮 daar kan je toch niet mee in discussie. Hoezo kop in zand het stekken.
John73
John73 2 dagen geleden
Where we go one we go all.👍😜
John73
John73 2 dagen geleden
Wat een onzin meeste complottheorieën zijn de waarheid. Heel internet staat vol met bewijzen. Alleen de satanische bende doet er alles aan om dat te censureren. Waarom? niet omdat het niet waar is! Maar omdat als je eenmaal ziet niet meer kan ontkennen. Dus zou uiteindelijk iedereen het geloven en dat willen ze met alles wat ze kunnen doen voorkomen. Eerst geloofwaardigheid aantasten en dan zeggen dat hun gek zijn en jij de waarheid vertelt.😛 zo werk de staat/ msm. Ga bij andere kanalen je info vandaan halen. En zie de ware aarde van de satanische bende.
John73
John73 2 dagen geleden
Satanische rituelen zijn nog steeds van alle dagen. Maar dat zou deze Satanische club altijd blijven proberen te bagatelliseren. Waarom Ze zijn onderdeel ervan.😛
John73
John73 2 dagen geleden
deepstate nwo is geen theorie maar de echte zieke waarheid.
John73
John73 2 dagen geleden
Dat ze overal alle waarheden censureren zegt al genoeg. Mensen worden wakker😜
John73
John73 2 dagen geleden
De meeste complottheorieën zijn hellaas feiten. Zie hier de msm die het willen afdoen als complottheorieën.
que pasa
que pasa 2 dagen geleden
Wat een onzin
Juroen
Juroen 3 dagen geleden
Ok er is geen complot. Maar laat mark rutte, sigrid kaag en wopke hoekstra even voor de camera op prime time uitleggen wat er bij het WEF besproken wordt en wat dit voor invloed heeft op ons leven. Groetjes
Tomris
Tomris 3 dagen geleden
Zelfde geldt voor de Armeense kwestie. Armeniërs verspreiden hun leugens en complotten en iedereen gelooft het zonder te aarzelen. Armeniërs kwamen in opstand tegen de Ottomanen door te collaberen met de Russen. De Russen had hen een land beloofd en de Armeniërs gingen vervolgens Turken/Koerden in het oosten van Anatolië vermoorden. Als reactie hierop moesten de Armeniërs uit het Ottomaanse Rijk gedeporteerd worden zodat ze niet meer schade en onheil verrichten. Onderweg gingen veel mensen dood. En dit bestempelen Armeniërs dus als genocide. Er worden zelfs vergelijkingen met de holocaust gemaakt...dat is zo disrespectvol jegens de joden, want de joden hadden de Duitsers niks aangedaan, terwijl de Armeniërs vooraf massamoorden hadden gepleegd op Turken en Koerden.
g v
g v 3 dagen geleden
wat een K programma..
g v
g v 3 dagen geleden
machtsmisbruik is altijd en overal geweest, dat is nu niet anders. waar ligt de grens wanneer iemand een "complot denker" is. verder is dit echt een belachelijk dom programma.
OEGROMOV
OEGROMOV 4 dagen geleden
En Mark Rutte liegt nooit , Maxima heeft geen botoxkop en Joris Demmink is nooit aangeklaagd door 5 gevangenisdirecteuren .
ERIC MOTO
ERIC MOTO 5 dagen geleden
De MSM is het KK virus. We zagen het al bij de Amerikaanse verkiezingen: FAKEMEDIA. Nu jankt de NPO al om een opgeheven middelvinger op de snelweg. Trust me: dit gaat nog heel wat erger worden de komende jaren. Links VS rechts. Goed VS kwaad. Verstandig dat de NOS-stickers van de auto's gehaald werden. Je weet nooit waar sommige mensen toe in staat zijn.
Augustus331
Augustus331 5 dagen geleden
Duitsland durft in ieder geval het gevaar van extreem-rechts in te zien en zet de inlichtingendiensten op de wappies en AfD. Denk dat het wijs zou zijn dat de AIVD eens wat meer richt op potentiële Nederlandse terroristen, QAnon is een grotere directe bedreiging dan jihadisme
Dennis Hofstee
Dennis Hofstee 5 dagen geleden
Als onze overheden en de WHO waarheid spreken waarom dan de censuur en waarom angst gebruiken en framing om het narratief van het grootgeld hoog te houden. Misschien omdat angst het onzekere kind in ons losmaakt, die vervolgens een beschermende ouder nodig heeft (vadertje staat en de witte jassen die blijkbaar altijd de waarheid hebben). Volwassen mensen willen de realiteit helder krijgen en zijn per definitie tegen censuur en framing, zelf als blijkt dat deze tegengeluiden ongelijk blijken te hebben, dan hebben ze dat zelf nog kunnen bepalen, Het feit dat er zware censuur en framing is, geeft aan dat er wellicht maar weinig waarheid te vinden is in jullie geroeptoeter.
Tom
Tom 6 dagen geleden
Ik volg de Nederlandse wereld al lang, die was met nu jij 1.0. al heftig in Nederland. En toen verschenen er al boeken over. 9/11, Vaatstra, Demmink etc etc etc . Het aantal keer dat ik al op internet ben uitgemaakt voor schaap, dom, ziende blind etc. Is niet meer bij te houden. Dat dit ooit zou ontsporen was eigenlijk wachten tot het zou gebeuren. Overigens was het in Friesland ook al zichtbaar. Kijk maar eens naar Vaatstra, waar Chris Klomp alles van weet.
Jea Art
Jea Art 6 dagen geleden
Schaamteloos. Ook jullie zullen gestraft worden. Zie het maar als een complot theorie. Medeschuldig aan leugens en bedrog. Misselijkmakend 🤮
niek m.
niek m. 7 dagen geleden
Pfffff... slechte journalistiek dit!
Stefan R
Stefan R 7 dagen geleden
veel complot denkers hebben last van confirmation bias. Ze hebben bepaalde gedachten/ideeen en vinden ergens op het internet een gelijke stem. Omdat die hetzelfde zegt zal het wel zo zijn. Dan nog een stem, nog een stem.. omdat het er ineens meer zijn is dat de bevestiging dat hun gedachten waar zijn. En dan de algoritmes van youtube en facebook etc, die helpen niet. De befaamde tunnel. Heel gevaarlijk want men weet eigenlijk niet waarom ze het denken, maar dat het zo is daar zijn ze wel van overtuigd. Als je er dan naar vraagt (bron, bewijs, etc) is het antwoord steevast " zoek zelf maar op", en omdat je hun idee niet aanhangt ben je een schaap. Een gesprek, laat staan discussie, is niet meer mogelijk. Gevaarlijke ontwikkeling...
Rendon
Rendon 7 dagen geleden
Me opa was kerngezond, tot een dag na zijn vaccinatie, toen is hij aan complicaties overleden, maar werden verzekerd dat het niets met de toegediende vaccinatie te maken had.
Mr Sunshine
Mr Sunshine 8 dagen geleden
Wappies 2020: Er komt een corona paspoort die je moet laten zien om ergens binnen te komen straks! Schaapjes 2020: Complot wappies! je kijkt te veel films! Je bent gek geworden! Welkom in 2021: Corona paspoort wordt ook binnenlands ingezet. Wappies hadden helaas weer gelijk. Die schaapjes zijn ondertussen een gevaar voor onze vrijheid geworden met hun walgelijke wegkijken. Is zeker weer tijdelijk? Hahahaha.
Het nieuwe normaal is The new world order
Het nieuwe normaal is The new world order 9 dagen geleden
De machthebbers geven niet om volksgezondheid, de coronamaatregelen zijn er niet om jullie te beschermen :) Maar waar waren de voorstanders van deze wereldwijde onderdrukking bv in 2016 en 2018 - toen de ic's overvol waren en patienten overgeplaatst moesten worden? Juist - niemand gaf een fuck !
Het nieuwe normaal is The new world order
Het nieuwe normaal is The new world order 9 dagen geleden
....
humandread
humandread 9 dagen geleden
Kerel, onder elke grote maatschappelijke verandering of historische mijlpaal ligt een complot, zo blijkt achteraf.
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
Als de media dit objectief journalisme noemt dan mag de media vandaag nog opgeheven worden. Ik snap niet hoe jullie jezelf nog in de spiegel kunnen aankijken. Jullie moesten je schamen voor het framen en demoniseren van mensen. Volkophitsers zijn jullie. En ik ben niet eens tegen de maatregelen.
Willy Wortel
Willy Wortel 9 dagen geleden
Hahaha die Rudi Bouma zegt dat wij Nederlanders nuchter zijn. Hij bedoeld zeker dat je niet zelf moet nadenken dat doen de journalisten wel voor jou. Heb het gevoel van deze uitzending dat als je niet binnen de lijntjes kleurt je dus een comlotdenker bent. De werkelijkheid van andersdenkenden is iets genuanceerder. Tip voor de reguliere journalisten: interview eens een controversionele expert. Die zijn er genoeg hoor. Niet altijd jullie eigen experts gebruiken om het fenomeen complotdenker te bevestigen.
Jeannette Colonia
Jeannette Colonia 11 dagen geleden
Tot nu toe komen alle complottherieen uit....Het vaccinatie paspoort bijv. waarvoor ik een jaar geleden al waarschuwde is nu een feit....
Jeannette Colonia
Jeannette Colonia 10 dagen geleden
@Barbara Raithel dit jaar 3x en daarna 2x per jaar...Anders wordt je buitengeloten uit de maatschappij..Dat is toch wat anders dan je laten vaccineren voor een reis die je wel of niet wilt maken, met een vaccin wat jaren is getest..Dit vaccin bevindt zich noch in de experimentele fase tot 2023...Staat gewoon op de bijsluiter... Als ik dit vaccin niet wil mag ik alleen nog naar de supermarkt ...en dat waarschijnlijk straks ook niet meer... Een indirekte vaccinatieplicht dus....Het digitale vaccinatiepaspoort is er al...Vorige week voorgesteld door Ursula van der Leyen...Voor Covid 19 en Covid 21 staat er op...Foto daarvan in de duitse krant „die Welt „...Ze heeft voor de komende 3 jaar vaccins bestellt bij Pfizer om de hele bevolking van Europa 2x per jaar te vaccineren.... Jij mag er blij mee zijn, ik ben dat niet.... En ik ben geen antivaxxer...Ikzelf en mijn kinderen zijn altijd ingeent...met vaccins die jaren lang getest waren....
Jeannette Colonia
Jeannette Colonia 10 dagen geleden
@Barbara Raithel maar niet voor een mRNA vaccin wat men ons door de strot wil drukken
Barbara Raithel
Barbara Raithel 10 dagen geleden
Heb al meer dan 25 jaar het zogenaamde gele vaccinatieboekje i.v.m. verre reizen, dus bespaar me het zoveelste "complotje". Hier is écht helemaal NIETS nieuws onder de zon!
Jaapst
Jaapst 12 dagen geleden
Wat een zware propaganda dit weer.. Had ook niet anders verwacht.
Augustus331
Augustus331 5 dagen geleden
Kijk vooral maar weer naar het Fvd journaal. Echte waarheid enzo.
Philip Dupont
Philip Dupont 13 dagen geleden
Als de pers haar werk niet doet, dan moet je niet opkijken dat mensen zelf op onderzoek uitgaan. Wat een gekleurde reportage is dit weer. De waarheid komt wel boven en het zal pijn doen.
Jah Sma
Jah Sma 16 dagen geleden
Dit is zo slecht, je zou dit zoveel beter kunnen nuanceren. Dit is alleen maar voer
omar kooman
omar kooman 16 dagen geleden
Hoezo Is alles wat we nu mee maken geen vorm van dictatuur doe je fakking onderzoek
omar kooman
omar kooman 16 dagen geleden
Is goed leg me dit Dan uit regering zegt er is een virus in de wereld gekomen hij maakt alles kapot nederlands volk zegt oh nee wat moeten we doen regering zegt hou je aan de maatregelen met kudde imuinitieid kunnen we genoeg weer stand bieden tegen het virus we hebben een nieuwe maatregel de ander halve meter afstand volk zegt oke regering zegt we hebben nieuwe maatregelen mondkapje je bent niks verplicht en vrij om te kiezen of je hen will dragen paar weken later we gaan de mondkapjes verplichten complot theorie mensen zeggen de mondkapjes zijn schadelijk he ademt je eigen bactieeren in ook weteschappelijk bewezen door jaap van dissel zelf en rivm regering zegt hou je aan de maatregelen we hebben iets nieuws een vaccinatie zo dra iedereen de vaccinatie aan neemt Ben je vrij van de maatregelen volk zegt oke paarmaanden later ander halve miljoen mensen gevaccineerd complot theorien zeggen de vaccine is schadelijk en dodelijk nos zegt AstraZeneca en Janssen is gevaarlijk en niet goed getest mensen hebbenlast van bloed proppen in hun hersenen en hoofd hugo de Jong OP pauze zetten later in een persconferentie ja we besluiten er mee door te gaan om de vaccinatie graad hoog te houden complot theorien zeggen ze houden ons voor de gek die vaccinatie is niet genoeg voor hun ze willen dat we nog steets mondkapje dragen en ander halve meter en er komt een avond klok regering zegt iedereen heeft de vaccinatie maar dat is niet genoeg iedereen niet zich Al's nog aan de ander halve meter afstand houden en de mondkapjes plicht en aan de avond klok houden en alle winkels blijven gesloten hoezo gaan de complot theorien te ver vaak waarschuwen ze de mens en niemand luistert hoezo gaat het niet om macht en geld doe je fakking onderzoek inplaats van alles OP een video te geloven
Tim Verbij
Tim Verbij 17 dagen geleden
De wappies hebben vaker gelijk gehad dan de schapen volgens me rekenmodellen. De schapenkudde slink aardig.
SwtorBro
SwtorBro 18 dagen geleden
Niet alle complot theory zijn nep veel zijn all uit gekomen
Philip Paar
Philip Paar 19 dagen geleden
Jullie vegen helaas alles op één hoop. Dus iedereen die kritisch kijkt naar het coronabeleid is een complotdenker en is een idioot. En jullie koppelen in één beweging alle kritische denkers aan mensen die geloven in satanisch seksmisbruik. Dit is op zich al nepnieuws en volkomen onjuist.
Yvon Bakker
Yvon Bakker 20 dagen geleden
Nos eenzijdig nieuws
Yvon Bakker
Yvon Bakker 20 dagen geleden
Ga toch fietsen,leugenaars,politie en corrupte regering.
Gill Bates Foundation Comedy Channel
Gill Bates Foundation Comedy Channel 22 dagen geleden
De complotten zijn toch waar ? waarom dan doen alsof het niet zo is ?
Tesser Act
Tesser Act 23 dagen geleden
Ik ben zelf niet van de complot theorieën, maar ik weet wel dat Jeffrey Epsteins situatie ook begon als een complot. Niets is zo zwart wit. Zelfs een mafketel als Alex Jones heeft de spijker een aantal keer flink op de kop geslagen. Tegenwoordig valt niemand te vertrouwen, en zeker niet een overheids orgaan zoals de nationale omroep.
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
@Sjaak Een journaliste van ABC news had al 3 jaar een reportage over Epstein klaar liggen maar die mocht niet uitgezonden worden. Haar interview hierover kun je makkelijk vinden op youtube. Veroordeeld of niet die man is weggekomen door zijn macht met schandalige dingen waar ook andere machtige mensen bij betrokken waren. Maar je mag ook geloven dat het allemaal toeval is, zijn zelfmoord etcetera. Maar zo veranderd er nooit wat. Er zou minimaal beter onderzoek mogen komen. Ook naar de oorsprong van covid. Dat onderzoek in Wuhan was een jaar te laat.
Sjaak
Sjaak 23 dagen geleden
Dat klopt alleen niet. Epstein is in de 2000s al veroordeeld voor kindermisbruik, lang voordat zijn naam in complottheorieën verscheen.
A B
A B 23 dagen geleden
3:26 maar gaat iemand die stem serieus nemen? 🤣🤣🤣
Knut de Wit
Knut de Wit 25 dagen geleden
Knap stukje "onderzoeksjournalistiek" Rudy Bouma, maar helaas, het levert je maar 1 ding op: je hebt mij, met mijn sterke maag, zelfs op het toilet gekregen om te kotsen! Er staan elke zondagmiddag op het Museumplein ook veel mensen die normaal in het Concertgebouw zitten op dat tijdstip, maar nu demonstreren tegen politiegeweld en het overboord kieperen van onze grondrechten. Dat het journaille het moet ontgelden werk je nu wederom zelf weer aan mee, jullie zijn daar namelijk geeneens aanwezig! En doen dus gewoon feitelijk GEEN verslag van de grootste demonstraties sinds de kruisraketten, 1000 man op de Leidsekade gegijzeld tot wel 6 uur lang, natgespoten door het waterkanon eerder die middag, wachtend om met bussen gedeporteerd te worden naar de gemeentegrens om daar gedumpt te worden. Al die tijd koud, geen eten, drinken, medicijnen en toilet. En dan lezen jullie wel braaf de versie voor van de burgermeester en de politie? Of je vraagt nu eigenlijk zelfs begrip voor die criminele Romeo's (klacht Amnesty over het voor een aanstormende politiebus gooien van een oudere dame, haar rollator staat enkel nog overeind) en de zieke honden die terwijl de man al met bloedend hoofd geveld ligt nog even aangemoedigd wordt om toch nog even in meneers kuit te happen en niet meer los te laten (Ook in de klacht van Amnesty en zie Zembla: Bijten als beloning deel 2). "Want hooligans en ME hebben nog een soort wederzijds respect", met andere woorden, dit wat hier NB ihkv de volksgezondheid (!) in elkaar wordt getimmerd moet na al 12 zondagen vooral doorgaan want dit is gevaarlijker volk dan die hooligans. Je zegt het nog NET niet letterlijk! Dan krijg je geen complot waaruit agressie tegen de media volgt, nee, men klaagt en haat jullie inmiddels omdat jullie niks laten zien van wat er echt gebeurt. Jullie doen gewoon de facto je werk niet als 4e macht, ihkv de hoofdredactie, de vaste baan, de hypotheek? Ik snap er echt totaal maar dan de moeder aller totalen, niks van waarom jullie daar überhaupt niet met journalisten en cameraploegen staan: ZELF!? Enkel Arnold Karskens durft het aan! Die durft! De enige journalist die echt goed en onafhankelijk verslag doet van oorlogen, desnoods verkleed als Taliban of in burka. En dan gooi je hier serieus ook nog wanhopige mensen op zoek naar de zin van het in elkaar meppen en spuiten en bijten en rijden en trappen, juist ihkv de volksgezondheid (!!!), al 12 zondagen op rij, gewoon hupsakee op1 hoop met satanische rituele kindermoordenaars of mensen die daarover rare ideeën hebben? Je moet je echt helemaal kapot en doodschamen, Rudy Bouma! Ik heb nog nooit zoooo vreselijk moeten kotsen van journalistieke fabricage, framing en verdraaiing van feiten... Ga je vak opnieuw leren of ga anders in de leer bij je voorloper met zijn reportage over seksueel misbruik van kinderhoofdjes (?), hoe heet die man ook al weer... Die kan je leren hoe het nog fouter aan te pakken.
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
De media heeft schijt aan jou en je bericht. De media is de morele rechter van de maatschappij en bepaalt wat jij mag denken en anders ben je een Nazi wappie fascisten witmens of zo iets.
money maker
money maker 26 dagen geleden
Ga je me nou wijz maken dat de media niet liegt, dat multinationals alles bepalen , dat mensen van de politiek hun zakken vult en liegt, dat er oorlogen gevochten worden voor vrijheid en niet voor het zwart goud waarom irak waarom geen andere arm land als Somalië, ik zeg niet wat jullie moeten geloven maar er klopt iets niet!!
money maker
money maker 26 dagen geleden
Heel simpel jou papa of opa bijvoorbeeld je werkt 40 jaar lang en daarna goeien ze je gewoon in een zorghoek en je mag het uitzoeken denk je nou dat de overheid om ons geeft?
Lily The Flower
Lily The Flower 26 dagen geleden
Heel theorieen komen nu uit. Dat complot van Bodegraven en Qanon is fake. Maar veel is uitgekomen. Dus.
J V
J V 28 dagen geleden
Gek heh. Bewezen leugenaars, misdadigers en zakkenvullers, die moeten we vertrouwen zeker. In elke tak heb je extremisten, maar om elke anders denkende zo te demoniseren is om meer scheiding te creëren en de ms een betrouwbare bron te doen lijken. Logica en moreel is zoek als men geld ruikt.
Sterrenstof Gaming
Sterrenstof Gaming 28 dagen geleden
Wel raar dat alle complot theorieën nu aan het uitkomen zijn. Complot 1 : van een maar maanden nu na over 1 jaar . Wappies doe toch normaal duurt maar een paar maanden ! Complot 2 : 2 de en 3de wave wat nog erger zouden zijn ! Wave 2 is minder erg en de mutatie is minder erg dan de normale. Wappies doe snel je masker op en thuis blijven ! De wereld gaat dood ! Complot 3: iedereen moet een spuit en ookal heb je een spuit moet je nog zelf testen en toch nog een masker op ! Nee yo wappies doe normaal ! Als je spuit hebt gehad terug na nieuw normaal ! Complot 4: er komt een corona passpoort. Nee joh wappies ! Dat is onzin ! Jullie zijn gek Complot 5: Rutte verkoopt het land 600miljard gone / nee joh wappies Wel appart dat alles toch uitkomt en de mensen die gelijk hebben als wappies idioot en gekke worden uitgemaakt
Cornelis Lucyus
Cornelis Lucyus 28 dagen geleden
En de gevolgen van de daadwerkelijke complotten dan? Lekker makkelijk om onrecht te verduisteren onder de paraplu van complottheorieën.
TheTruth76
TheTruth76 29 dagen geleden
Jammer dat nieuwsuur complottheorieën enkel linkt aan de meest wazige zaken. Want een complot is overal, in een bedrijf, een gezin, uw overheid. Complot nu, achteraf waarheid zoals.. Jaren 80 : nucleaire wapens in NL, regering ontkent tot op de dag van vandaag. Zijn er altijd geweest sinds de jaren 50. Dat is vrij eenvoudig terug te vinden. En dan die eindeloze false flags die hebben geleid tot militair conflict. Na 10-20-30 jaar komt de waarheid boven en zijn de schuldige(n) al gevlogen. Iemand die destijds zich afzette tegen militarisme was een “hippie” “beroepswerkloze” “alternatieve boomknuffelaar”. .. en als je wel degelijk iemand met aanzien was werd (en wordt) je simpelweg onder de loep genomen en gestenigd, niet rechtstreeks maar “geraffineerde methodes”. Er is niets veranderd, het kaartspel is hetzelfde echter met andere inzet en spelers.
Teut Hamer
Teut Hamer 29 dagen geleden
Alts zijn leuk met rotzooi zaaien in comments. Maar in het hiernamaals sta je mat met je alts. Iedereen ziet daar ALLES! 👁👁👉🐀🦨
Teut Hamer
Teut Hamer 29 dagen geleden
Overheid belooft ons 10j veilige systemen en cov apps. Elke week een ander lek op teletekst. En die aandelen 'ANGST'? Anti-mens👹 aandelen zeg ik!
Teut Hamer
Teut Hamer 29 dagen geleden
0:44 🙏🤝🤲👐🙌
Arjan Rietberg
Arjan Rietberg 29 dagen geleden
Desinformatie, wie zegt dat het alleen bij complotdenkers blijft of dat er een vreemde mogendheid achter zit die NL (verder) wil destabiliseren, denk hierbij aan het benaderen van bekendste complotdenkers en deze te beïnvloeden zoals ook in de usa gebeurd is bij allerlei gebeurtenissen. Dit is nog maar het begin, het grote nadeel aan de vrij benaderbare informatie van het iot.
Het Torentje
Het Torentje Maand geleden
Mooie rapportage weer Rudy. Vraag de volgende keer even aan je lichtman om geen blauw licht op je gezicht te zetten want dat is niet heel flatteus...
Drosera
Drosera 29 dagen geleden
Haha, ach past bij de kleur van nieuwsuur🤷‍♂️
ballin266
ballin266 Maand geleden
Dit is weer super framing om alles weg te zetten als een complot gekkies. Typisch staatsgefundeerde propaganda
Jeroen
Jeroen Maand geleden
Het is geen complot als het de waarheid is.
Easyinlife
Easyinlife Maand geleden
mooie propanganda nieuwsuur. waar is de echte journalistiek gebleven? de overheid is het probleem tegenwoordig. En daar worden jullie door betaald, op div vredelievende demonstraties waren het de romeo's en de politie die de 1e steen wierpen. Maar daar wordt niet naar gekeken door jullie. lekker prpaganda blijven verspreiden. ook voor jullie komt er een dag dat jullie zich mogen gaan verantwoorden.
DeKoekisOp
DeKoekisOp Maand geleden
🤡
Joost mag 't weten
Joost mag 't weten Maand geleden
Wanneer hebben we eigenlijk afgesproken om geen complotten meer te smeden? De geschiedenis is er immers mee doordrenkt.
W. Simons
W. Simons Maand geleden
Doe wel even wat intensiever onderzoek. Hier worden alle complot ideeën op een hoop gegooid. Er zijn wel degelijk grote verschillen.
It'sGio Official
It'sGio Official Maand geleden
Daar gaat nuchter Nederland.
jve89
jve89 Maand geleden
Dus dan maar blindelings de oppermachtige wereld elite volgen? Nee bedankt.
Solar Indo-Aryan
Solar Indo-Aryan Maand geleden
Deze video impliceert dat complottheorieën een zogenaamde gevaar te zijn voor de samenleving en maatschappij. Wat helemaal nie waar is.
i am Roopa
i am Roopa Maand geleden
En NOS is waarheid...sure...msm zombies
wimderix
wimderix Maand geleden
IK ga geen commentaar geven...dat is mijn commentaar
S
S Maand geleden
Vraag mij af of er door de eeuwen heen ook complot theorieën waren, behalve de heksen jacht. Moet toch wel? Snap wel dat mensen van alles denken, wij leven immers in een wereld waar soms bizarre dingen gebeuren en niks te gek lijkt te zijn. Een wereld vol machtsbelangen en ‘verdeelde waarheden’. Al om al een vruchtbare voedingsbodem voor allerlei theorieën. Maar goed, dat was mijn open deur bijdragen haha. Afijn, Hopelijk heeft iedereen een goede, gezonden en prettige dag
Roland van Tol
Roland van Tol Maand geleden
Eyes wide shut!!!
Dappere Dodo
Dappere Dodo Maand geleden
Wappies gonna Wappie.
MICHEL DILLIONS
MICHEL DILLIONS Maand geleden
Ga lekker met zijn allen , naar de Maan , met NASA , ,, niemand is ooit op de Maan geweest ,, Hopenlijk vandaaruit dat je ontdekt dat God dus wel bestaat. en dan nog , eerlijk worden , zijn , en blijven , allemaal . Gods zegen in Jezus , Yahshua
MICHEL DILLIONS
MICHEL DILLIONS Maand geleden
@Rajarsi All the Muslim Objections are Answered By Christian Prince. nlposts.info/past/ZJe70sm6qZ97zn0/video
Rajarsi
Rajarsi Maand geleden
Ben jij 'n 'ALLEEN Jezus!!!' totaalmalloot?
Benalmadena5
Benalmadena5 Maand geleden
Operation Mockingbird.Rudy is een puppet van de overheid.
UnaCid
UnaCid Maand geleden
Ik merk dat veel mensen echte “complottheorieën” in de war halen met kritisch, en dat sommige “complotdenkers” ook kritisch zijn enzo en word nogal wat door elkaar gehaald
T Bode
T Bode 5 dagen geleden
Kan jij je identificeren met de mensen die het onderwerp zijn van dit filmpje?
Jeffarson
Jeffarson Maand geleden
Nu ik deze video heb gezien, ook na het lezen van sommige reacties kan ik het niet laten om ook even te reageren. Het grootste probleem is dat echt het over grote deel in Nederland en ver daarbuiten in zijn/ haar eigen coconnetje leeft! Het maakt niet uit welke kant er gelijk heeft zolang er maar weinig mensen het verschil tussen echt en nep en incompleet nieuws kan onderscheiden zal er maar weinig kwalitatief nieuws tussen zitten. Ik heb wel gemerkt dat vele niet open staan voor een dialoog en in hun eigen gedachten gangen en wererldbeelden blijven hangen! De vervuiling van hokjesdenken is nog nooit zo zichtbaar geweest als nu. Momenteel heb ik het stempel wappie op mij gekregen alleen maar omdat ik kritische vragen stelde! Ja, ik laat mij niet zomaar blindelings vaccineren. Maar ik ben ook van mening dat er in de hedendaagse elite niet alleen maar leden zitten van de stichting Martijn! Omdat er maar weinig mensen openstaan zoals ik heb gemerkt zal het volgende erop lijken alsof ik in het zogeheten kamp complot theorieën zit. ❓ Waarom zijn er leden binnen het OMT die niet BIG-geregistreerd zijn? Of beter gezegd waarom staan de BIG-registratie nummers niet bij namen op de officiële site van het RIVM of OMT? ❓ Waarom is er niet inhoudelijk debat gevoerd over de schending van mensen- & kinderrechten en Internationale verdragen? ❓ Waarom spreken OMT leden zich aan talkshow tafels uit, voordat zij de wekelijkse vergadering hebben in het Catshuis? ❓ Waarom is er "bijna: nooit in de reguliere media aanbod gekomen over de bijeenkomen over een bijeenkomst van internationale OMT teams met als gastheer Ab Osterhaus en spreker Marc van Ranst over marketing tijdens een pandemie? ❓ Waarom is er nooit iets geleerd over het rapport van het WODC? Dit rapport gaat over de rol van de media tijdens de Mexicaanse griep (rapportnummer 2066) uit mijn hoofd. ❓ Het onderzoek van de TU Delft toonde duidelijk aan dat mondkapjes niet helpen, Jaal van Dissel heeft dkt eerder ook aangegeven maar kwam hier later wel op terug. ❓ Er is een OMT lid die nauwe contacten had met AstraZeneca, hij is ook later opgestapt. Waarom is er geen screening geweest bij de andere leden? ❓Een jurist viel het op dat er op pagina 18/ 19 van de bijsluiter van BionTech/ Pfizer dat er nog onduidelijkheid was over de goedkeuring van het vaccin, zoals zij het juridisch interpreteerde en ook zorgen om maakte leek het er op dat er enkel een klinische voorwaardelijke goedkeuring is afgegeven, ook leek het erop dat dit vaccin in fase 3 zit? De wet was hier doorgaans ook voor op aangepast, dat roept vraagtekens. ❓ Als Pieter Omtzigt met Renske Leijten heel duidelijk de werking van de overheid blootlegde met als hoofdlijn de toeslagenaffairre en dit zelfde patroon is ook zichtbaar in andere zaken. Beleid gebaseerd op modellen. Als dit zo duidelijk naar boven is gekomen waarom is de media zo lief nog voor de ministers? (Modellen zijn niet per definitie fout, alleen de manier van hoe de modellen gebruikt worden? ❓ Als vaccinatie niet verplicht is volgens Hugo de Jong, dan weet hij toch ook dat sociale druk een tool is om iedereen te laten vaccineren? ❓ Waarom moest er zo nodig een geheel nieuw type vaccin komen, terwijl er wel wordt verkondigd dat de symptomen voor een groot gedeelte gelijk zijn aan het griep virus. ❓ Waarom wordt er een beeld geschetst van demonstraties dat zij erg agressief zijn? Wie erbij was, of de beelden in zijn geheel zou terug zien, ziet enkel grimmigheid en machtsvertoon van het politieapparaat. ❓ Waarom is de bescherming van klokkenluiders nog zo minimaal t.o.v. wat er verteld wordt, vele deskundige willen of anoniem hun woord doen of helemaal niet uit angst dat zij straks zonder werk zitten. ❓ Waarom is de PCR test de heiligegraal en is een nieuw verdienmodel geworden, dit zou toch niet mogen kunnen met de hoeveelheid er nou grof weg aan wordt verdient? ❓ Als die vaccins zo goed zijn, waarom zijn de ministers en OMT leden niet publiekelijk als eerste gevaccineerd voor de camera? Dan zal het vertrouwen zeker toenemen? ❓ Waarom wordt er zo makkelijk gedaan over het niet naleven van de wet AVG persoonsgegevens bij de GGD testen, als een ondernemer hier een keer mee een fout maakt kan hij zijn zaak wel opgeven. ❓ Waarom is er met het brief stemmen nog even snel een wets aanpassing gedaan door minister Kasja Ollongren? ❓ De gelekte formatie documenten waarom wordt daar zo makkelijk over gedaan, iedereen die zijn handen wast in onschuld. Zij is een hele ervaren bestuurster, daarnaast had zij ook als minister de AIVD in haar portefeuille? Dan moet zij zeker toch weten wat gevoelige informatie is. ❓ Waarom is een parlementair onderzoek over het corona beleid geweigerd? (Uiteindelijk is Pieter Kuit met zijn dochter Jade de Buiten Parlementaire Onderzoekscommissie (BPOC2020) gestart. Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen.) Kabinet Rutte III weigerde deelname en ook het persoonlijk ontvangst hebben zij afgewezen) ❓ Waarom worden er deskundige en politici verwijderd van social media, nadat zij wetenschappelijke documenten plaatste en niet veel later is de zelfde wetenschappelijke documenten terug te vinden op de site va de WHO. Ik kan nog wel doorgaan maar ik laat het hierbij! Als je gaat zoeken naar antwoorden hierop kom je al snel in het zogeheten land der complottheorieën!
Strange experiments
Strange experiments Maand geleden
Ik ben niet echt van de complotten, maar Corona is BS en de media probeert alleen maar iedereen negatief te beïnvloeden
Joker
Joker Maand geleden
Het meest trieste nog is dat het allemaal zo doorziend is als je gewoon helder er naar kijkt Het is allemaal verzonnen door een groep die Trump is het harnas wou houden en daardoor alles over de democraten kapot wou maken . Pedofielie kinder bloed en kinder ontvoering wereld wijd het is allemaal verzonnen gelul om de democraten te ontmachtegen en trump als held neer te zetten . Het is nu overgewaaid en als een tumor over de wereld gegaan en dit moet gestopt worden ! .
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
Joker jij bent wel echt gewoon helemaal wappie man.
Solar Indo-Aryan
Solar Indo-Aryan Maand geleden
Ok slaaf
Tina
Tina Maand geleden
complotte zijn leuk als je tenminste wel voor jezelf blijft denken, en niet blind er in mee gaat. Corona maakt geen verschil tussen een baby volwassene, gezond iemand of ongezond iemand. Kies zelf of je je zelf veilig opsteld ten opzichte van andere mensen om het virus niet te verspreiden. Google niet alles maar luister ook naar degene die verstand heeft hiervan....... en zeker niet luisteren naar complot theorist die geld in gaat zamelen, die wil alleen zelf beter worden van de pandemie
Erik Laken
Erik Laken Maand geleden
Taskforce US David Asher Covid19 is a biological wapon, made from 4 verschillende virussen, vaccin was al klaar als tegengif tegen het virus gemaakt in bio lab 4 Wuhan. Het virus bestaat uit 2 fasen, infectie en prion vorming in de hersenen. Ziektes als waar hoofd R&D 61 Jose Baselga van Astra Zenika dit weekend overleed, Creutzfeld-Jacob. Prionen veroorzaken meer hersenziektes zoals Altzheimer, e.d. Ook na vacinatie gaat het prion proces gewoon door,,, 1 op de 5 mensen zal tussen 2 en 5 jaar zo,n ziekte hebben.
soiung toiue
soiung toiue Maand geleden
Binnenkort een volledige aflevering over het onderzoek van de Utrecht Data School? Klinkt mij zeer interessant.
InfernoReviews
InfernoReviews Maand geleden
Wow, dit is echt ongelofelijk. Jullie maken iedereen die ook maar een beetje kritisch is over de hele covid situatie belachelijk en dan liegen jullie ook nog eens over hoe alles werkt. De Romeo's zijn getrainde mensen lm de meest aggresieve demonstranten weg te halen ? De Romeo's zijn diegenen die een chaos veroorzaken waardoor de politie ingrijpt ! Dat is wel een duidelijk verschil. NPO werkt complot denken juist in de hand.
soiung toiue
soiung toiue Maand geleden
Want je wilt mensen wijsmaken dat dit allemaal voor hun gezondheid is?
Rock girl
Rock girl Maand geleden
Dit soort volk is dus de reden waarom ik geen hoop meer heb in de mensheid. (Voel je vrij om deze reactie terug te smijten)
Rock girl
Rock girl Maand geleden
Verdeel en heers
william88805
william88805 Maand geleden
Mensen, let op. Dit is niet uit wraak of frustratie ofzo. Feit is echter dat u zich in de absurde situatie bevindt dat hetzij youtube of nieuwsuur of een AI (wie weet wie er achter de knoppen zit), dat op youtube er youtube video's worden gecensureerd die in een reactie zijn bijgesloten . Dit gebeurt zeer regelmatig en is dus ineens je post foetsie en Stasi gereinigd. En wat zou dat zult u zich afvragen? Welnu, dat betekent dus dat wij ons in een dictatuur bevinden en alhier op een Staatszender gecontroleerd mediakanaal, en dus dat discussie geen enkele zin meer heeft. En we weten wat er begint als de diplomatie eindigt.
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
Brood en spelen.
Rock girl
Rock girl Maand geleden
Verdeel en heers
Baukje 18
Baukje 18 Maand geleden
Achter elke complottheorie kan de waarheid schuil gaan, daarom is het van belang het eerst te onderzoeken. Je kunt niet alles als complottheorie over 1 kam scheren. Niet alles is van de orde van de-aarde-is-plat. Het is een soort tendens de mensen dom te maken, je mag niet meer nadenken of je kritisch tegenover iets opstellen. Dat is volgens mij een van de belangrijkste kenmerken van deze tijd.
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
@butterfly c Ach zo heb je aan beide kanten extremen. Je hebt ook mensen zitten in de auto alleen met een masker op en nog zo'n plastic plaat ervoor, paranoia gedrag. Ik snap sowieso niet waarom je met extreme mensen in gesprek gaat.
butterfly c
butterfly c Maand geleden
Sommige mensen zijn simpelweg wappie's waarmee geen inhoudelijk gesprek mee te voeren is. Een doorsnee gesprek met wappie: Wappie: Waarom gaan relatief meer mensen in Nedrand aan covid19 dood dan in Afrika? Ik: omdat Afrika gemiddeld een jongere bevolking heeft. Dit kan een van de verklaringen zijn. Een andere verklaring kan zijn dat in sommige delen van Afrika slechte registratiesysteem zijn. Wappie: dus Nederlandse artsen zijn omgekocht door Bill Gates en rapporteren ten onrechte griepdoden in Nederland als covid19-doden. Ik: nee Wappie: ja maar waarom gaan in Afrika relatief veel minder mensen aan covid19 dood. Ik: 😡😭😂🤔🙄😳😭😂😂
Rock girl
Rock girl Maand geleden
Slapende honden wakker maken?
timo anand
timo anand Maand geleden
Dit is onzi
timo anand
timo anand Maand geleden
Bewezen infectie? onzin.
Frans Bauer
Frans Bauer Maand geleden
Yu
You Tube
You Tube Maand geleden
Hou es op met comments verwijderen.
nieooj gotoy
nieooj gotoy Maand geleden
schapen hier zijn de coronawapies
H. Ray
H. Ray Maand geleden
Onder een bericht op nu.nl over Nicky Verstappen/ Jos B. had ik gisteren gereageerd dat er ook gekeken moet worden naar de rol van kampleider Joos Barten. Deze kampleider gaf namelijk al aan waar Nicky gevonden zou gaan worden toen de zoektocht nog gaande was. Tien likes had dit bericht, maar nu is het opeens spoorloos verdwenen. Waarom? De media moeten echt drastisch hun koers gaan verleggen, anders gelooft straks helemaal niemand meer in de MSM.
Lost Soul
Lost Soul 8 dagen geleden
@H. Ray Soms haalt youtube reacties weg als je te snel plaatst omdat ze denken dat je een spambot bent. Ik wacht dan een minuut of reageer met een ander account. Ik weet het, het is 2021 en youtube werkt na 20 jaar nog niet optimaal. Wat werkt er tegenwoordig nog wel goed he?
H. Ray
H. Ray 9 dagen geleden
@Lost Soul Ok dank voor de tip. Vaak is totaal niet duidelijk waarom iets verdwijnt. Pas gaf ik een reactie op iemand, die meteen werd weggehaald. Toen ik hetzelfde bericht als aparte comment plaatst bleef die wel staan.
Lost Soul
Lost Soul 9 dagen geleden
@H. Ray NLposts verwijderd reacties met bepaalde woorden erin. Zeker als je over kindermisbruik hebt en over immigratie of ras dan moet je heel voorzichtig zijn. Je kunt beter het p woord veranderen in kindermisbruiker. Dan blijft het wel staan heb ik zelf gemerkt.
H. Ray
H. Ray Maand geleden
​@Sjaak Dat zou wel vreemd zijn als een reactie automatisch wordt verwijderd als 'ie gerapporteerd is. Dan kunnen dus normale reacties zonder tussenkomst verdwijnen als mensen ze om een bepaalde reden ongewenst vinden. Het lijkte me niet dat dit zo werkt. Het is de taak van de media om te informeren, maar je kunt geen programma kijken of krant lezen of het gaat wel over 'complotdenkers'. Altijd is de achterliggende boodschap dat complottheorieën niet bestaan, mensen die erin geloven de weg kwijt zijn en nog gevaarlijk kunnen worden ook. Terwijl er gewoon ook complotten zijn, hier en nu, in Nederland. Ik ben er vrij zeker van dat ik er een ontdekt heb. De duidelijke aanwijzingen hiervoor heb ik doorgegeven aan verschillende (onderzoeks)media, maar die willen geen onderzoek doen. 'Geen tijd' was de smoes van een van hen, terwijl het helemaal niet veel tijd zou hoeven kosten. Mijn idee is nu (en ik denk dat iedereen dit stiekem ook allang weet): als je echt iets 'explosiefs ' ontdekt, laten we zeggen een moordzaak die met groot tam-tam op tv is gebracht, maar waar in werkelijkheid de politie"top" zelf bij betrokken is, dan gaan de media dit nooit (durven) aantonen. Nee, dan hebben ze hiervoor 'geen tijd'. En dat kan nog kloppen ook, want ze zijn druk bezig zijn met het maken van reportages en artikelen over 'complotdenkers'.
Sjaak
Sjaak Maand geleden
@H. Ray Als je zegt dat NLposts niet transparant is over het verwijderen van reacties ben ik het helemaal met je eens. Het is nu maar gissen waarom je reactie verwijderd is. Wellicht heeft nu.nl een stagiair aan het werk die de beste man net als ik ook niet kende. Of misschien zijn er mensen die je reactie hebben gerapporteerd en is hij daarom automatisch verwijderd, dat zie ik ook regelmatig gebeuren. Maar om er dan meteen een doofpot van de media van te maken.. Nu.nl heeft toch geen enkel belang bij het lot van deze meneer Barten? Hij is nota bene blijkbaar al overleden. Bovendien zal jouw reactie, met alle respect, ook niet de wereld veranderen. Wat het item betreft, het is een feit dat in toenemende mate politici worden belaagd, teststraten vernield en 5g masten in de fik gezet, en dat is zorgelijk. Het is de taak van de media om daarover te informeren. Iedere "complotdenker" of coronacriticus die zich gewoon begeeft binnen de grenzen van de wet hoeft zich niet meteen aangesproken te voelen, daar gaat dit item niet over.
Steven van Wieren
Steven van Wieren Maand geleden
Beste meneer Bouma, ik vind het wel een beetje eenzijdige journalistiek. U heeft zich goed verdiept in de meest comfortabele kant van het narratief en beschouwt dat als voldoende bewijsvoering om te zeggen dat complotdenken een rare en gevaarlijke ontwikkeling is van mensen die wel aan waanvoorstellingen móeten lijden, anders zouden ze wel net zo denken als u. Vraagt u zich dan niet af hoe het komt dat de overigens denigrerende term "complotdenken" zich als een olievlek over de wereld verspreid? Denk u echt dat er een globale gekte aan het toeslaan is? Hoe waarschijnlijk is dat? Hoe komt het dat u niet meer uitdiept waar die alternatieve manier van denken en beschouwen vandaan komt? Denkt u echt dat dat alleen maar waanideeën zijn? Ik begrijp dat gewoon niet zo goed. Is het u ook niet opgevallen dat bijna alle manifestaties vreedzaam verlopen en dat door organisatoren altijd opgeroepen wordt tot die vreedzaamheid en geweldloosheid? Is het u niet opgevallen dat alle "rellen" die ontstaan door Romeo's, ME en politie worden geïnitieerd en/of uitgelokt? Ik mis hoor en wederhoor. Framen voelt misschien terecht en eerlijk vanuit uw visie, maar is dat het ook echt? Is dat integere, onafhankelijke journalistiek?
nieooj gotoy
nieooj gotoy Maand geleden
Om te doen dat alle complottheorieën niet waar zijn is ook erg naïef.
GJ Billiards
GJ Billiards Maand geleden
"It's not what we don't know that gets us in trouble. It's what we know for sure that just ain't so" - Mark Twain
seeni gzty
seeni gzty Maand geleden
logische inconsistenties aan haar kan tonen, hoewel ik ervan overtuigd ben dat het niet gaat werken. Hopelijk is ze niet zo ver weggezonken.
Ordo ab Chao
Ordo ab Chao Maand geleden
Als journalisten een keer hun werk doen dan heb je gelijk een stuk minder complottheorieën. Maar jullie maken grotendeels propaganda, dus krijg je burgerjournalistiek. Een echte journalist heet tegenwoordig een klokkenluider. Het salaris zal wel te lekker zijn bij de NPO, dus braaf mondkapje op en doen wat je gezegd wordt.
seeni gzty
seeni gzty Maand geleden
9:47 Mooi die Merkel-diamond. Betekent helemaal niets, gewoon een manier om je handen op een zo bespottelijk mogelijke manier te houden.
Mimien Fop
Mimien Fop Maand geleden
Mensen in pak die nieuwe bruin hemden! Ik doe gewoon mijn werk. Slaan voor gezondheid?
bcvbb hyui
bcvbb hyui Maand geleden
complot denkers. enige nuance is op zijn plaats.
Popalone Styki
Popalone Styki Maand geleden
Want je wilt mensen wijsmaken dat dit allemaal voor hun gezondheid is?
Frans Roest
Frans Roest Maand geleden
Slapende honden wakker maken?
bcvbb hyui
bcvbb hyui Maand geleden
Such an awesome video!
soniyu ziuy
soniyu ziuy Maand geleden
Verdeel en heers
Albert VDS
Albert VDS Maand geleden
de waarheid als conspiracy afdoen.. knap.
Norway 4K - Scenic Relaxation Film with Calming Music
1:00:56
AJAX DOC: Onana - The Boss
55:49
AFC Ajax
Weergaven 516K
The Legendary Commando Raid At St. Nazaire | The Greatest Raid Of All Time | Timeline
58:25
Is biologische voeding gezonder?
39:00
Waarom geloven mensen complottheorieën?
04:38
Universiteit van Nederland
Weergaven 54K
The Online Trap of Tales - Sunday with Lubach (S12)
24:36
vpro zondag met lubach
Weergaven 2,2 mln.
WW2 - OverSimplified (Part 1)
13:46
OverSimplified
Weergaven 53 mln.
Highlights FC Emmen - FC Groningen
11:38
FC Groningen
Weergaven 88K
Little Mix - Confetti (Official Video) ft. Saweetie
5:58
Uyanış: Büyük Selçuklu 31. Bölüm🏹
2:21:42
Uyanış: Büyük Selçuklu
Weergaven 1 mln.