Voor iedereen die (last van) een houtkachel heeft

  Weergaven 247,400

Nieuwsuur

Maand geleden

Houtkachels. Ze zijn misschien gezellig (theetje, dekentje, haardje), maar lang niet zo onschuldig als lang werd gedacht. Want kregen we vroeger nog subsidies omdat houtstoken als een duurzaam alternatief werd gezien, daar blijken de kachels nu een grote vervuiler te zijn. Maar liefst 23 procent van alle fijnstofuitstoot in ons land is afkomstig van houtkachels, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.
Jaarlijks overlijden naar schatting zo'n 3000 mensen aan de gevolgen van die fijnstofuitstoot. Zo'n 10 per dag dus. En nog eens 1 miljoen mensen in Nederland ervaren flink veel overlast. Zij ademen slecht en hebben een branderig gevoel in hun ogen.
Dat leidt tot spanningen in de buurt. Fervent stokers komen daar tegenover hun buren te staan, die last hebben van de rook. Hoe kunnen we de overlast verminderen? Is een houtstook-verbod de enige oplossing?
Dit is een reportage van: Jan Eikelboom en Bram Vernhout.

#houtstook #houtkachel #rook

Reacties
Nieuwsuur
Nieuwsuur Maand geleden
Heb jij nog tips om de overlast voor je buren te verminderen? Laat het hieronder weten. Deze krijg je alvast van ons: nlposts.info/past/gJGyudPSoJ6I2KM/video.
Charles De Wit
Charles De Wit Maand geleden
@Psst Peet Ach, ja, typische overlastgevers; hullie motten maar weg, wij motten gewoon de zooi kunnen vergiftigen. Asociaal volk zoals jij zorgt er voor dat nette mensen niet durven te klagen, bang voor een grote bek of erger. Dan heb je met mij pech, want ik laat me niet door een arrogant ventje de les lezen. Ik ben gelukkig nog sterk genoeg om mijn zuurstoffles te gebruiken om je te blokken.
Psst Peet
Psst Peet Maand geleden
@Charles De Wit Er zijn minder hypergevoelige klagers dan houtstokers. Dus op een vlot naar een ver eiland, ook maar een klein vlot nodig.
Tino Coolen
Tino Coolen Maand geleden
Het tijdig laten vegen van je schoorsteen is ook belangrijk. Tevens is een goede trekkende schoorsteenkap te adviseren, deze zorgt ervoor dat je kanaal droog blijft en niet gaat stinken.
WolfGamingAFG
WolfGamingAFG Maand geleden
nlposts.info/past/i6jJsdLVfH5_3IU/video
Charles De Wit
Charles De Wit Maand geleden
@Grim Reaper Dat is de enige manier dat asocialen kunnen communiceren, en om de boodschap over te brengen, moet je het niveau aanpassen. En soms kan dat alleen maar door het aan het eind van een flink stuk hout te spijkeren.
Geert Lamerigts
Geert Lamerigts 20 dagen geleden
Ik mis in dit verhaal de pelletkachel. En dan niet de op houtpallets gestookte kachel. Ik lees toch nog erg vaak op diverse “antihoutkachel” forums dat veel mensen het verschil tussen pellets en pallets niet kennen.. En ja ook een goede pelletkachel stoot nog fijnstof uit maar echt veel, veel minder dan een houtkachel. Ik zelf woon in het buitengebied waar sowieso nooit een gasaansluiting is geweest en hoge bomen ervoor zorgen dat zonnepanelen niet echt rendabel zijn. En dus pellets stoken het meest redelijk alternatief is.
Adil mahyo
Adil mahyo 24 dagen geleden
Je mag ook niks meer in dit land
ballin266
ballin266 Maand geleden
Wat een onzin. Door houtstoken kunnen we al duizenden jaren eten en ons warm te houden. Wat een micro management gelul weer. Typisch Nederlands.
Nico Meier
Nico Meier Maand geleden
3000 Sterfgevallen per jaar die je kunt relateren - statistisch gezien - aan die houtstook. "Statistisch gezien". Ja, zo kan ik het ook.
Drosera
Drosera 29 dagen geleden
Hoe moet je het anders zien? Statistiek is toch gewoon wat iedereen bij wiskunde heeft geleerd.
Jacob Janssen
Jacob Janssen Maand geleden
Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.
I'm Sending Signals
I'm Sending Signals Maand geleden
Wat een gezeur zeg. Dit zijn nou eenmaal standaard typen overlast waar men 'last' van kan hebben wanneer mensen dicht op elkaar wonen. Niets nieuws onder de zon.
danny de
danny de Maand geleden
Je aanpassen of oproten is de oplossing
MisterMaker
MisterMaker Maand geleden
Mijn buurman stookt volgens mij de helft van de tijd geen hout, die stookt gewoon zijn afval op. Volgens mij heeft die ook geen CV ketel want altijd als het koud is dan staat zijn kachel aan. Hij heeft ook de betonne verlenging van zijn schoorsteen weg gehaald waar door zijn schoorsteen niet meer aan het bouwbesluit doet. Gemeente boeit het geen zak.
Peter V
Peter V Maand geleden
Met zo'n buur als jij, gooit ie binnenkort z'n afval over de schutting
Icarus the fly
Icarus the fly Maand geleden
Propaganda. Ze/de overheid moeten eens stoppen met de biomassa.
O J
O J Maand geleden
Hopa 2023 verbod op Houtkachels, vuurhaarden en Bbq's aangezien mevrouwtje watjes in haar luchtroosters propt omdat ze last heeft van maagzuur en lange tenen.
viking
viking Maand geleden
Gelukkig weer iets om over te zeikwijfen.
rob ten tije
rob ten tije Maand geleden
wat zeur je nauw bij mij in de straat stookt er een bruin kool briketten uit duitsland
Lonewolf rider
Lonewolf rider Maand geleden
Àgh is de overheid al jaren een doorn in het oog. Schei maar weer uit met deze propaganda en laat mensen gewoon lekker hun eigen warmte creëren zonder dat het de spuigaten uit loopt met heffing op heffing.
retep eyahaled
retep eyahaled Maand geleden
Mooi voorbeeld van een vertruttende maatschappij. Ja, het mileu moet worden aangepakt, maar dan rigoureus. Maar dat durven we niet en willen we niet, dus dan maar mierenneuken. Echte maatregelen? Stop bijvoorbeeld recreatief vliegen of verbied airco's, yakuzi's... maar als je dat hardop roept, word je gelyncht. Dan maar liever nep oplossingen zoals "alle huizen van het gas af", terwijl stoken op stroom tien keer zo duur is... en stroom is nu eennaal geen brandstof.
Cock de Roon
Cock de Roon Maand geleden
Vreemd: sinds een door de overheid zelf in het leven geroepen organisatie heeft die zich bezig houd met fijnstof onstaat er zelfs als de rook al uit de schoorsteen is nog meer fijnstof. Laat je niks wijs maken ! ! ! Onze overheid . . . ik schrijf extra overheid want een regering is het niet, eerder een hautain ,ver vd realiteit afstaande groep mensen die aan volksminachting doen. Breek me de bek niet los. We worden zo gruwelijk voor de gek gehouden in dit land net als vroeger de inwoners v d DDR.
Wes Amsterdam
Wes Amsterdam Maand geleden
Die vrachtwagen bullshit. Feiten zijn niet meer belangrijk! Meneer beweert dat 2% van de sterfgevallen in Nederland komt door houtkachels. Dit is klinkklare onzin. En in de zomer lekker BBQe.
Johan k
Johan k Maand geleden
Te veel grote steden en overbevolking. Maar 11 miljard subsidie voor biomassa hout stook is prima. Komen nog 200 biomassa centrales bij. Uw overheid is uw grootste vervuiler en u heeft daarop gestemd. U krijgt wat u verdient
FlemishBloke
FlemishBloke Maand geleden
is dit bij jullie ook nog steeds de goedkoopste manier om te verwarmen? zolang dit zo blijft gaat iedereen voor houtstoken
Mark D
Mark D Maand geleden
Echt belangrijk hoor @nieuwsuur....Dan ben je echt diep gezonken en heb je werkelijk niks te melden als je hier een item over gaat maken. Wellicht volgende week een item over “de toenemende PH waarde van onze tuingrond door vogelpoep waardoor ontspannen grasmaaien problematisch wordt”. Je zult zo’n man in de straat hebben wonen...
AeroWB
AeroWB Maand geleden
Tijd voor regelgeving, er moeten strenge uitstootnormen komen voor dit soort kachels en we zo snel mogelijk want het gaat nog jaren duren voor dat het iets oplevert. Het is natuurlijk niet leuk, maar als je met veel mensen zo dicht op elkaar woont dan moet je met elkaar rekening houden qua geluid, gedrag, en uitstoot. Voor een hoop van onze troep hebben we al wat geregeld: riolering en afvalophaal maar die gore kankerverwekkende rook van houtkachels gooien we zo de lucht in, en dat komt terecht bij de buren. Dus tegen al die mensen die zitten te zeuren dat het stom is, dat mensen zich niet moeten aanstellen en dat je gewoon door wil gaan met je houtkachel, wil ik dit zeggen: vindt je het ok dat je buurman of -vrouw afval bij je in de tuin gooit of over je barbeque urineert? Nee? Rot dan ook op met je kankerverwekkende en irriterende houtrook. Ja ik heb er zelf jaren last van gehad en ben nu ergens gaan wonen waar het niet is en ik hoop dat zo te houden want het is echt zo fijn dat ik nu normaal kan slapen met het raam open. Als er houtkachels zijn die de irritatie voor de buren wegnemen door een enorme lage uitstoot dan zou ik zeggen laten we dan alleen nog die kachels toestaan.
syknet creations
syknet creations Maand geleden
tja er gaan sirca 4500 mensen dood aan een val iedereen een valgordel om en alle opstapjes worden verboden. 100.000 mensen per jaar dood aan kanker alle kankerverwekkende stoffen verboden. man man man waar zij we mee bezig man. stelletje ramdibielen. je kunt niet alles verbieden of onschadelijk maken want dan is leven niet meer mogelijk kijk naar corona die idioten smijten alles dicht voor 13000 doden. 0.23% van de bevolking voor de rest is alles goed mensen? 3000 doden door een kachel hoe meten ze dat weten ze dit zeker en dan nog 3000 op 17.5 mil mensen stel je niet zo aan man. mensen gaan dood accepteer dat nou maar gewoon.
Aruna Buter
Aruna Buter Maand geleden
Voor mij een ramp, COPD :( Recent waren er veel houtkachels dag en nacht aan, er lag zelfs een hele vieze laag op mijn autoraam, echt erg.
Nico Meier
Nico Meier Maand geleden
Ja ja, de houtkachels in het verdom hoekje maar de uitstoot van vliegtuigen en grote industrie zoals bijv. de Hoogovens dan? Toen nog niemand een houtkachel had, hadden wij in Amsterdam West al elke week een vies balkon van de vliegtuig uitstoot. En wat te denken van de zogenaamde "biomassa" centrales? Er worden bomen aangeplant om later te kappen om de "biomassa" (lees = houtsnippers) te verbranden om energie op te wekken want "zo lekker duurzaam". Dit land komt om in de vaak tegenstrijdige regelgeving.
Martijn Meijers
Martijn Meijers Maand geleden
Mensen kunnen niks meer hebben en mauwen overal over.
G R
G R Maand geleden
Het probleem is dat veel mensen gewoon niet een fatsoenlijk vuurtje kunnen aansteken, slecht (te nat) hout bv. Kijk ook hoe de meeste bbqen, gewoon een fles spiritus over de kolen en je speklapje lekker zwart laten branden.
Jan Splinter
Jan Splinter Maand geleden
Er zijn ook mensen die graag wat te zeuren hebben ! Kachel van mij : hoog rendement, stook alleen met wind, kijk niet op de site van het rivm want die klopt niet zeggen stook maar bij geen wind ! Droog hout ! Waar ik last van heb is zomerse vuurkorven want die klooien maar wat aan en hoor je niemand over ! Stoken zelfs bij 30 graden als iedereen zijn deuren en ramen openstaan!
Kees Verhagen
Kees Verhagen Maand geleden
5G vind tie ook niet erg. Waarom een houtkachel wel dan ? Dit is weer het volgende opstapje waarbij iedereen van het gas moet maar toch plukbaar moeten blijven. Gooi er een paar van dit soort video's in zodat de acceptatie om stokers aan te pakken wat laagdrempeliger wordt.
de banjo show
de banjo show Maand geleden
Tuurlijk, en de grote vervuilende bedrijven dan? Dat mag vd overheid, altijd de kleine burger pakken
niduoe stre
niduoe stre Maand geleden
Zolang ze de houtstokers buiten de bebouwde kom maar met rust laten... Er zijn ook mensen met de buren op een paar honderd meter afstand.
Antoine van Damme
Antoine van Damme Maand geleden
Je kan beter een avondje gaan bbq-en. Vreet je de hele avond vliegas. Vlees heeft lekker op de open vlam gelegen dus zit vol met kankerverwekkende stoffen maar iedereen doet het. Kun je beter hout stoken daar zit minder troep in.
niduoe stre
niduoe stre Maand geleden
overdreven vind u niet.
Peter
Peter Maand geleden
Wat een gezeik, hebben die lui niks beters te doen. Mensen met een vuurkorf, zijn naar mijn mening de ergste. Ze gooien nat/vochtig hout erop.
Jan Hertog
Jan Hertog Maand geleden
Pleurt effe op! Statistisch kun je alles aan mekaar linken. Dit hoort gewoon bij het plan om alle brandstoffen af te schaffen. En alles wat leuk is. Next? Je eten. Geen beesten meer, want die laten scheten. Geen vuurwerk, geen Sinterklaas, geen terrasjes, geen alcohol na achten, geen sport, beklap, avondklok, en als je komende winter op je meelwormen zit te kauwen doe je dat niet voor de houtkachel, maar gezellig bij de centrale verwarming. Alleen. Want alleen zo krijgen we u er onder.
Ricardo8388
Ricardo8388 Maand geleden
filtertje op de uitlaatpijp klaar.
TheTruth76
TheTruth76 Maand geleden
Electrostaatfilter (Ekotube) op de pijp net als in Zwitserland, daar bleef de rook hangen in de bergdallen. Goed stoken is geen roken! Schaf een filterkast aan met goede filters en koolstofpatronen voor de binnenluchtventilatie. Laten we niet doen alsof er geen andere bronnen van luchtvervuiling.
Love you2
Love you2 Maand geleden
Het ware der wensen, dat alle mensen met al hun gebreken zichzelf eens bekeken, dan zouden ze het praten over een ander wel laten!
Jan M.
Jan M. Maand geleden
Helemaal gek geworden 5:30 en vooral een STICHTING $$$ ! Lars Hein meld even TATA STEEL en niet aan onschuldige houtkachels bedenk even iets anders....
mikin lirou
mikin lirou Maand geleden
is hetzelfde als biomassa, maar dat mag wel !!
pim1234
pim1234 Maand geleden
He, gelukkig onze GL, vega, anti roken, anti vuurwerk, anti vrijheid vrienden hebben weer iets gevonden om te gaan zeiken. Hoor wat je zegt, iedereen om je heen heeft een houtkachel, dus je woont verkeerd. Die kerel is er zo een die naast een vliegveld gaat wonen en dan gaat zeuren over de herrie ....
mikin lirou
mikin lirou Maand geleden
in ijsland en de scandinavische landen doen mensen nogsteeds aan hout stoken, en doen ze er ook niet moeilijk over.
Ben Haiko
Ben Haiko Maand geleden
Wat een kleinburgerlijk gezeik. Wat een benauwend kut land is Nederland toch aan het worden. Overregulatie en een overheid die zich met elk accept van je leven bemoeit.
soinu foig
soinu foig Maand geleden
Die houtstook is zeker wel een hete discussie.
mika 161
mika 161 Maand geleden
Ik begrijp de man wel. Het zijn er geen twee in zn omgeving, zowat de hele buurt loopt te stoken.
anonymous005
anonymous005 Maand geleden
Ik wil de boel niet opstoken of zo :P maar ik blijf lekker stoken. Ongeacht de fijnstof
soinu foig
soinu foig Maand geleden
Tuurlijke moet er altijd wat gezeik worden! Nog meer bepalen wat je wel en niet thuis mag doen! Mag dalijk niet meer praten tegen elkaar!
Dj h
Dj h Maand geleden
Niemand heeft een kachel meer, maar waarom is het ineens niet goed? Aka deze reportage. Het is veel duurzamer om een stuk hout te stoken en een kleinere ruimte warm te houden dan miljarden aan subsidie uit te geven aan biomassa centrale's, daar dan al het hout van Nederland en America in te stoken (alles word gekapt voor wood chips) en ook nog verlies hebben in energie in de omzetting naar Elektriciteit Want: verbranden van gekapte bomen - > warmte - > turbine - > stroom -> stroom netwerk - > huis Ipv blok hout - > warmte van kachel Overigens moet je in dit geval subjectief blijven en ook vervuiling uit omringende landen er bij pakken. Roetdeeltjes die zijn er, als het 0.01 is van alle deeltjes dan heeft het geen zin er iets over te zeggen
bodoti qwiu
bodoti qwiu Maand geleden
Maar hoe zit dat dan met het verstoken van biomassa? Wat we allemaal moesten willen omdat het zo lekker hernieuwbaar is.
Shooting sports Transparency
Shooting sports Transparency Maand geleden
Niets mis met een correct gestookte moderne hoog rendement houtkachel. Let wel ik spreek hier niet over open haarden, 200 euro Gama kacheltjes of de grootste vervuilers ; de door milieu wappies doorgedrukte biomass centrale's. Om deze koste wat het kost in bedrijf te houden worden er scheepsladingen houtsnippers ( lees gebonden Co2 ) uit het buitenland geïmporteerd om deze Co2 hier bij verbranding de Nederlandse atmosfeer in te sturen.
bodoti qwiu
bodoti qwiu Maand geleden
Vroeger stookte ik graag totdat ik besefte wat de effecten zijn van het verbranden van hout. Belangrijkste feit is dat je zowel je eigen als de leefomgeving van anderen bedreig
Marco Manshande
Marco Manshande Maand geleden
Ik moet stoppen met mijn hout kachel maar de bio industrie gaat maar door onder het mom dat het groen is. Burgertje pesten heet dat. En mevrouw aan het eind een beetje overdreven vind u niet.
lucagames
lucagames Maand geleden
... dit is echt het grootste gelul wat ik ooit gehoord heb
H. Callahan
H. Callahan Maand geleden
Als fijnstof slecht voor je is, zou het wel nietzofijnstof heten. toch niet dan? :-)
CHAEYOUNGSHI
CHAEYOUNGSHI Maand geleden
Vruchtbare fijnstof
Jef frey
Jef frey Maand geleden
Goed dat ze dit aan de kaart stellen! In druk bevolkte gedeeltes moet het gewoon verboden zijn.
Wappie Tam tam
Wappie Tam tam Maand geleden
Weer wat om over te zeveren, mensen kunnen zich beter druk maken over de vaccinatie. Die is vele malen gevaarlijker voor de volksgezondheid.
Kunda Van Riel
Kunda Van Riel Maand geleden
Flikker op man dan ga je maar verhuizen als je nergens tegen kan. Hout stoken is een mensenrecht. Ik stook alleen maar op hout. 300 euro aan beuken per jaar
jan jansen
jan jansen Maand geleden
als je geen echte problemen hebt...
angeloplus4
angeloplus4 Maand geleden
in ijsland en de scandinavische landen doen mensen nogsteeds aan hout stoken, en doen ze er ook niet moeilijk over.
drttyu liqm
drttyu liqm Maand geleden
Jammer dit was het perfecte moment geweest om het kanaal naam te veranderen naar Nieuwsvuur
troebeliewoep
troebeliewoep Maand geleden
Wacht maar tot ze weten dat er uit al die autos op de weg ook fijnstof komt, en daarnaast ook nog allerlei andere troep
Swat scorpion
Swat scorpion Maand geleden
Laat de mensen buiten de bebouwde kom met rust, Daar is niks loos.
Mike Albertz
Mike Albertz Maand geleden
Blah blah blah, biomassa wordt continu verbrandt maar de burgers mogen zelf geen kachel hebben. En als je een elektrische kachel gebruikt, komt de stroom van biomassa centrales waarbij meer energie verloren gaat dan als je het zelf verband. Gestoord deze gasten... 🤡🤡
Jerown!
Jerown! Maand geleden
Jammer dit was het perfecte moment geweest om het kanaal naam te veranderen naar Nieuwsvuur
R V
R V Maand geleden
Probleem is slecht Stoken en geen filter Volledige verbranding en een plasma filter. Is echt 97% verschil. Nat,verkeerd,hout. Fijnstof kun je opvangen door filter. Moet je daar ook aandacht aangeven. Het gaat om het Filter!!!!!!!! Het filter op dak is beter. Ik ben brandweer man. Geef ook maar les in stoken.
Pierre Voorbij
Pierre Voorbij Maand geleden
Vroeger stookte ik graag totdat ik besefte wat de effecten zijn van het verbranden van hout. Belangrijkste feit is dat je zowel je eigen als de leefomgeving van anderen bedreigd met gevaarlijke fijnstof. Dit bedreigen leidt tot een onveiligheidsgevoel en omdat de overheid de regelgeving nog steeds niet aanpast aan de bewezen feiten worden mensen onnodig tegen elkaar opgezet. J
KCIRCE
KCIRCE Maand geleden
Als Nieuwsuur al zo enthousiast wordt van een enkel kacheltje, zal de geluidsoverlast en blootstelling aan uitlaatgassen die ik dagelijks moet ondervonden in Scheveningen al schokkende beelden opleveren ahv het spontane orgasme van de cameraman alleen. Vreemd dat het economische belang de gezondheid van mensen in buurten met gewenst stemgedrag niet overstemt, maar ik hier gewoon mag doodvallen (als dat per gratie niet gebeurt door een wethouder die tijdens een pandemie buitenlandse toeristen uitnodigt om massaal te komen).
Erkan Erman
Erkan Erman Maand geleden
Anti rookkachel voorsranders niet zo zijken !!! Dat zijn de volken die haten omdat de mensen die houtkachel hebben genieten van de kachel omdag kschel een luxe is is gewoon je buren niks gunnen . Als de houtstook slecjt voor gezondheid zou zijn dam zou dat nu nog noef gedaan worden als honderden jaren wordt er gedtookt en vroeger leefden mensen veel meer dan nu dus waar is de logicaa niet zo zijken anti stookvolk dat jullie zijn !!!
Joey Rosbeek
Joey Rosbeek Maand geleden
Tja tegenwoordig zeuren we overal om, wat is straks de volgende discussie verbod op bbq????? Als iedere stoker er zich van bewust is droog en schoon stookhout te gebruiken is er niet zoveel aan de hand.
dutchdjden
dutchdjden Maand geleden
wat een zeikstralen!
Jappe Tah
Jappe Tah Maand geleden
hebben deze klagers nou niets beters te doen .wat moeten mensen die last hebben van hooikoorts en al die pollen in de lucht dan gaan eisen van de natuur cq overheid.
Michael Worms
Michael Worms Maand geleden
alle zeikerds op een houtkachel
t k
t k Maand geleden
moet je lekker verhuizen man!!
t k
t k Maand geleden
nl de meeste zeurpieten ter wereld.
alex elten
alex elten Maand geleden
als de overheid zo druk bezig is met overlast van fijn stof rook buren gaan ze dan ook gelijk de overlast aan pakken van katten van de buren.
Kevin Bihari
Kevin Bihari Maand geleden
Misschien ben ik een ezel, maar kun je het niet door water laten gaan? Gebruik een fijne filter of gaas ofzo om hele kleine bellen te maken en laat het daar doorheen gaan. De rook is heet en dus zal er voldoende water in moeten zitten, maar er zal niet zoveel in groeien denk ik, zeker niet als je het na lang stilstaan grondig schoonmaakt. Bijkomend voordeel dat je een deel van de warmte behoud. Nadeel is dat er een tegendruk ontstaat, dus dat er minder zuurstof bij het vuur komt, maar dat zal niet al teveel zijn gezien de lucht afkoelt als het bij het water komt. Dit zou vast wel op te lossen zijn met een compressor. Niet perse een hele grote/lawaaierige. Weet iemand meer dan enkel speculatie
Sonneponissimo
Sonneponissimo Maand geleden
Het klinkt juist alsof je een van de weinige mensen in de comments bent die hier enige kennis van heeft. De rest is vooral bezig om te roeptoeteren en te schelden. Zelf heb ik geen idee, maar ben wel benieuwd naar het antwoord.
Rocky Sewcharan
Rocky Sewcharan Maand geleden
Houtkachel is voor als je in alaska woont in een eenzame besneeuwde bos met je houten huisje tussen rendieren en grizzly beren 🦌🐗🦊🦣🍂🍁🏔🏞🏚🗻🔥
boonkinnabcake
boonkinnabcake Maand geleden
Ja . Lekker biomassa centrales daar stoken dan maar hé
Naughtyskills
Naughtyskills Maand geleden
wat een legend hij speelt gwn minecraft met zn zoon
Lex Relax Piano
Lex Relax Piano Maand geleden
Echt weer zo een typisch Hollands “probleem” wat hebben wij het hier toch goed
yaliso gioouy
yaliso gioouy Maand geleden
klagen we dan niet over, terwijl die uitstoot veel groter is dan van alle kachels in ons land bij elkaar. Moeten we niet meer mondiaal kijken in plaats van alleen in onze straat?
Jonathan Feliciano Van Eijndhoven
Jonathan Feliciano Van Eijndhoven Maand geleden
😂Deze hersenloze figuren vinden Biomassa wel ok. En hebben zondermeer natuurlijk ook op VVD D66 GroenLinks gestemd oftewel VOOR biomassa wat natuurlijk niets anders is als gekapte bossen ook nog eens gemengd met (schadelijke chemicaliën) en nu zeiken over je buurman haha wat een volslagen idioterie 😂 zeiken om een meizerige houtkacheltje wat een gekkigheid 🤣 we gebruiken all eeuwen hout kachels ..voor het bereiden van eten thee zetten en verwarming sfeer etc...dus gewoon lekker blijven stoken !!!😉
Julian van den Berg
Julian van den Berg Maand geleden
@Jonathan Feliciano Van Eijndhoven d66.nl/standpunten/energie-voor-de-toekomst/ Die eenheidsworst komt trouwens puur doordat een regeerakkoord helaas bindend is, ben ik ook op tegen, daarom wederom PiratenPartij gestemd, maar dat het standpunt van VVD en D66 zou zijn om de biomassa centrales te blijven subsidiëren is feitelijk onjuist.
Jonathan Feliciano Van Eijndhoven
Jonathan Feliciano Van Eijndhoven Maand geleden
@Julian van den Berg iedereen weet dat D66 VVD etc gewoon een grote eenheidsworst is ..die gewoon vrolijk met de biomassa trein mee gaan zonder enige vorm van tegenstribbeling ..FYI ik kan jensen niet verdragen
Julian van den Berg
Julian van den Berg Maand geleden
niemand wilt meer biomassa, enkel groenlinks, maar dat is ook een van de redenen waarom ze zoveel zetels hebben verloren, daarnaast zal het je verbazen hoe een groot gedeelte van die volgens jouw "hersenloze" mensen dezelfde mening hebben over dit onderwerp, maar goed, luister maar lekker naar het fvd-journaal en jensen als je je te intellectueel voelt om uit je bubbel te komen. FYI je wordt geïndoctrineerd.
yaliso gioouy
yaliso gioouy Maand geleden
Weer zo'n lul verhaal voor zijn eigen winkel te promoten.
Sandor Zijlstra
Sandor Zijlstra Maand geleden
En de grootste zeikerd van het jaar gaat naarrrrrr....
nillehessy
nillehessy Maand geleden
nieuwsuur zit weer te stoken hoor
WAAL66
WAAL66 Maand geleden
als ze de houtkachels eruit willen hebben, moeten ze beginnen met het sluiten van de centrales die op biomassa draaien. wat die in een uur verstoken aan m3's kan ik tien jaar op doen. En hoeveel dacht je dat er in het buitenland gestookt wordt?
Ido Kerremans
Ido Kerremans Maand geleden
Zeik mensen zeg man man alleen maar zeiken wat ze doen
Jan B.
Jan B. Maand geleden
Er wordt alleen maar gepraat over het verbieden van dingen die niet goed zijn, zonder dat er alternatieven geboden worden. En voor de duidelijkheid, dan bedoel ik dat het dus niet alleen een technisch alternatief moet zijn, maar ook een financieel. En het valt me ook nu weer op hoe, zoals heel vaak, het argument erg enkel is, specifiek de focus leggend op 1 klein deel van een veel groter geheel, met veel meer gecompliceerde aspecten. Er wordt niet eens genoemd dat bij verbranding van fossiele brandstoffen alle uitgestoten CO2 "nieuwe" CO2 is. Deze maakt al miljoenen jaren geen deel uit van onze atmosfeer en al die tijd heeft het dus geen onderdeel uitgemaakt van ons klimaat. En die door verbranding, in enorme hoeveelheden, weer opnieuw aan de atmosfeer toegevoegd wordt met de bijbehorende effecten. Daarentegen is het bij hout, afhankelijk van de leeftijd van de boom, CO2 die over de afgelopen 50 tot 100 jaar uit de atmosfeer gehaald is, en dus te kort weg is geweest om een verandering in het klimaat te veroorzaken, en dus ook, bij weer vrijkomen, geen invloed heeft. Ik zeg niet dat iedereen met hout moet gaan stoken, dat is ook niet de oplossing. Dan hebben we over een paar jaar geen boom meer over. Maar het is altijd dat alles alleen maar slecht is. Het is toch echt veel genuanceerder dan dat. En, tot er een echt alternatief komt, is het kiezen tussen 2 kwaden. Ga ik dood door opwarming van de aarde, of ga ik dood door wat fijnstof. En ik denk dat je mensen zelf moet laten kiezen welke voor hun het beste past. Hoe dan ook, doodgaan doe je toch en het leven is al kort genoeg, dus ik leg liever nog een blokje hout op het vuur en geniet dan toch nog net iets meer van die paar jaren die me gegund zijn. Als laatste wil ik nog een kleine voorspelling doen: Op het moment dat er alternatieven zijn die ook financieel aantrekkelijk zijn, dan wordt het aantal houtstokers vanzelf wel weer minder. En dit is een "self fulfilling prophecy". Als er meer mensen hout gaan stoken wordt hout schaarser en gaat de prijs vanzelf omhoog, en daarmee worden de andere alternatieven vanzelf financieel interessanter.
Petter Houting
Petter Houting Maand geleden
Het echte probleem is dat we in een land vol zeikerds wonen. Laat me gewoon genieten van mn vreugdevuur
Arno Eeuwigheid
Arno Eeuwigheid Maand geleden
Bestaat er überhaupt nog wel IETS waar Nederlanders NIET over zitten te ZEIKEN????
AweSomo84
AweSomo84 Maand geleden
Wat een onzin en betutteling
Tycho_
Tycho_ Maand geleden
Stop nou eens met dat gezeik straks mag je niet eens meer uitademen omdat het koolstofmonoxide bevat
Tycho_
Tycho_ Maand geleden
@Julian van den Berg dan maken we er koolstofdioxide van!
Julian van den Berg
Julian van den Berg Maand geleden
je adem bevat geen koolstofmonoxide.
Willem Anema
Willem Anema Maand geleden
Een paar weken geleden lag heel Nederland nog onder een lading zand uit de Sahara.. De Sahara ook maar verbieden dan?
mvd 99
mvd 99 Maand geleden
De media moet niet zulk gezeik verspreiden over alles, hier stookt de halve straat en er zijn helemaal geen problemen
RKM-Amusements
RKM-Amusements Maand geleden
Hoeveel vrachtwagens fijnstof zijn er niet de lucht in gegaan bij de lancering om een elektrische auto de ruimte in te schieten, en dan al die satellieten er nog achteraan maar daar hoor je niemand over want die Elon Musk veegt zijn reet ermee af en doet het gewoon. Als het bedrijfsleven blijft doorgaan met dit soort ongein dan hoeft ook niemand van mij te stoppen met het stoken van een houtkachel.
RKM-Amusements
RKM-Amusements Maand geleden
@Erwin van Grinsven wil je nu een lolly Sherlock? Dat NLposts Social media is wil niet automatisch zeggen dat hij mij ook iets boeit. Zou er in ieder geval niet wakker van liggen als het er ineens niet meer zou zijn, het bestond 30 jaar terug ook niet. maar begrijpend lezen is naar het schijnt niet bepaald jouw sterkste punt
Erwin van Grinsven
Erwin van Grinsven Maand geleden
@RKM-Amusements ja maar,,,,,,, you tube is toch ook social media??
RKM-Amusements
RKM-Amusements Maand geleden
@Erwin van Grinsven weersverwachting klopt tegenwoordig steeds minder vaak , GPS werkte 20 jaar geleden ook al prima, Televisie werkt al dik 50 jaar prima, social media interesseert mij werkelijk geen klote want men maakt zich overal druk om en bemoeit zich met Jan en alleman, de zeespiegel stijgt al sinds de ijstijd voorbij is, TV kijk ik niet vanwege al die heisa om dit soort gezeik in de wereld en ondertussen heb je 9999 zenders en nog steeds geen bal op dat ding, het begint met discussie tv en het eindigt ermee ondertussen is dat geintje met die auto geen geintje meer dus maak jij je dat lekker zelf wijs dat het "vooruitgang" is dan stookt iemand in Alaska en Zwitserland nog steeds zijn houtkachel want alleen in dit kikkerland word zoveel heisa gemaakt hierover. Dus nee, die auto die nu in de ruimte zweeft vind IK vervuiling dus mag iemand anders nu ook van mij zijn kachel stoken al is het maar voor de "fun"
Erwin van Grinsven
Erwin van Grinsven Maand geleden
Die elektrische auto was puur als geintje bedoeld, was ipv testgewicht, dit was de testlancering en om de falcon heavy te testen, dankzij al die satellieten heb jij goede weersverwachting op tv, betrouwbare gps navigatie, data over zeespiegelstijging,data over ontbossing,data over de algehele toestand van het wereldbolletje waar je op zit, tv zenders gaan ook via satellieten.
W
W Maand geleden
Gewoon stoken nondeju laat die jankerts maar lekker janken die hebben altijd wel iets te klagen is het niet dit dan is het wel wat anders
Jamie
Jamie Maand geleden
de mens stookt al honderden dan al niet duizenden jaren met hout en nu is dat ook ineens weer een probleem.. dat linkse beteutel word je toch moe van!
Michael Meijer
Michael Meijer Maand geleden
Ok boeie ik steek m gewoon aan hoor en mn buren ook. Beetje weer een typische discussie voor Nederland dit. Zeurland
Kees van der Plas
Kees van der Plas Maand geleden
Stel de buren hebben een hond die de hele dag blaft. Stel de buren hebben vijf jongens die op de meest gekke momenten kabaal maken. Stel de buren hebben drie auto's waardoor jij de jouwe nooit kwijt kunt enz enz. Zullen we maar met z'n allen ophouden te leven?!
Jan B.
Jan B. Maand geleden
Laat ik niet beginnen over die k*t katten die hier elke keer in mijn tuin lopen... ook afschaven graag.
Pietje Gaat je niks aan
Pietje Gaat je niks aan Maand geleden
Weer zo'n lul verhaal voor zijn eigen winkel te promoten.
CyberFreaked
CyberFreaked Maand geleden
Volgens de statistieken met de aangepaste rekenmethode gaan mensen dood door houtrook..... yeahhhh oke onzin dus
John Smid
John Smid Maand geleden
is hetzelfde als biomassa, maar dat mag wel !!
Paulaner 74
Paulaner 74 Maand geleden
Een stotterende meneer die statistische doden zit te koppelen aan fijnstof uit een of andere kachel :-D echt en met droge ogen... te waardeloos voor woorden. Dat er mensen hinder ondervinden geloof ik direct. Maar een hozanna verhaal van "Op naar de steriele samenleving waar niets mag, u niets bezit en eigenlijk zelf stiekem de persoonlijk hinderlijk bent voor de samenleving" schiet bij mij wel in het verkeerde keelsgat. uche uche... FF sarcasme af nu. Dat het in steden bijna niet kan lijkt me wel logisch, maar door Corona zitten we niet meer vast aan de stad want thuis werken kun je ook in de frisse buitenlucht ergens ver weg van houtstokers. Maar breng wel eerst even in kaart welke buren allemaal wél een houtkachel stoken.. Waarschijnlijk was dat slimmer geweest dan in de meest houtstook dichte straat van NL te gaan wonen. (ik heb werkelijk waar nog nooit zo veel houtstokende buren in 1 straat gezien) dus grote kans dat verhuizen meer uitkomst biedt.
Christian Vandenboorn
Christian Vandenboorn Maand geleden
Leuk stukje. Het zou je centrale verwarming maar zijn. Heb je alles laten ombouwen tot pelletkachel omdat je duurzaam wilde zijn, en op de kosten letten. Staat er iemand voor je deur die last van je verwarming heeft of die even uit kan. Wat zou zo iemand van je verwachten, dat je de avond in de kou gaat zitten? Nu weer beter begint te worden vrees ik al ergste als mijn buren mij de BBQ zien buitenzetten. Ben dan geen deskundige, maar word hiermee ook niet doorgeslagen? Bedoel hiermee in de jaren 60 werd nog hout, kolen en slak in de kamer gestookt. En de kachels toen waren heel stuk minder schoon als dat de moderne zijn. Begrijp me niet verkeerd, gezondheid is absoluut belangrijk om goed mee om te gaan. Maar als ik in mijn familie de leden neem die voor de oorlog geboren zijn, en de laatste jaren allemaal diep in de 80 sterven. Is het milieu vroeger toch niet zo heel slecht geweest. En mijn vraag is in deze dan, hoeveel invloed heeft een verbetering nog op onze levens verwachting? En is deze levens verwachting nog wenselijk, als die geen levensvreugde met zich brengt.
Christian Vandenboorn
Christian Vandenboorn Maand geleden
@Albert Fels u geeft aan dat mensen die woning kunnen verduurzaming genoeg geld hebben het ongedaan te maken en traditionele installatie te plaatsen. Is zelfde als iemand die in dure auto kan rijden de schade ook zelf kan betalen. Ik zeg niet dat ik er schijt aan heb. Maar als ik een volgens de norm geplaatste verwarming heb. Waar iemand last van heeft, Het probleem niet bij mij moet zoeken, maar eerst zelf een oplossing moet vinden.
Albert Fels
Albert Fels Maand geleden
@Christian Vandenboorn Het verbaast me niets dat je zo denkt. Je denkt immers ook dat zolang jij kan stoken je schijt kan hebben aan iedereen. Verbaast niets dat je ook denkt dat je andermans spullen zomaar kunt slopen.
Christian Vandenboorn
Christian Vandenboorn Maand geleden
@Albert Fels das nog eens een instelling. Dus als ik een geparkeerde mercedes of BMW aanrijd hoef ik me ook niet te melden. Wie in zo een auto kan rijden kan deze ook repareren.
Albert Fels
Albert Fels Maand geleden
Als je geld genoeg had voor een pelletkachel, kan je die paar honderd voor een CV ook betalen.
Pete
Pete Maand geleden
@Christian Vandenboorn Je hebt gelijk. Je zou die deskundige moeten kunnen vertrouwen, maar als een deskundige foute informatie geeft, dan zeg je niet tegen je buren, "heb je overlast dan heb je pech". Dan ga je terug naar die deskundige. Er wordt niet gezegd dat alleen het kind met astma er last van heeft. Misschien heeft alleen dat kind daadwerkelijke gezondheidsklachten ervan, maar dat wil niet zeggen dat anderen er geen last van hebben. Denk dan vooral aan stankoverlast. Nee, volgens mijn stelling is het helemaal niet zo dat iedereen alles maar weg moet doen omdat er mogelijk iemand last van heeft. Het gaat om de mate van overlast. Vandaar ook mijn voorbeeld van de bbq in de vorige comment. Als het redelijk is zullen ook maar extreem weinig mensen erover gaan zeuren.
A3aan
A3aan Maand geleden
Is toch hetzelfde als Biomassa???
bruh nederland
bruh nederland Maand geleden
Mooi man. Mag bij mij in de straat ook wel. Gezellig man. Om en om hoeft er maar 1 kachel aan. Moet kunnen toch...
Why will soon everybody get Parkinson's disease?
15:26
Universiteit van Nederland
Weergaven 623K
Is biologische voeding gezonder?
39:00
How THIS instagram story kills your phone.
12:46
Mrwhosetheboss
Weergaven 3,9 mln.
Would your dog ever do this??
1:00
Magnus The Therapy Dog
Weergaven 7 mln.
Top 10 Craziest Concept Cars 2019
20:57
Supercar Blondie
Weergaven 30 mln.
MOOISTE VILLA’S VAN 'T GOOI: NAARDEN
12:27
Hout stoken met minder overlast
13:38
Gemeente Rheden
Weergaven 2,2K
Mr Bean on the Town! | Full Episodes | Classic Mr Bean
1:55:48
How THIS instagram story kills your phone.
12:46
Mrwhosetheboss
Weergaven 3,9 mln.
Would your dog ever do this??
1:00
Magnus The Therapy Dog
Weergaven 7 mln.
Billie Eilish - Your Power (Official Music Video)
4:23
BillieEilishVEVO
Weergaven 56 mln.
Full Replay: Starship SN15 sticks landing during flight test
11:6:19